groszek27 Opublikowano 5 Lutego 2008 Opublikowano 5 Lutego 2008 Witam. Dzisiaj jadąc autkiem odczułem jak zaczyna strasznie trząść silnkiem podczas jazdy i zatrzymałem sie okazało sie ze autko strasznie sie trzesie a z pod maski wydobywał sie straszny huk. Po oględzinach okazało sie że ten huk to powietrze pod ciśnieniem strzela z pierwszego wtrysku. Macie pomysły co mogło sie stać?? Jutro zaholuje autko do mechanika bo jechać to raczej sie nie da. Na szybkiego zrobiłem logi silnika ovzywiscie statycznie grupa 13. Prosze o komentarze - teraz każdy jest dla mnie na wage złota. Z góry dzięki....
Musashi Opublikowano 5 Lutego 2008 Opublikowano 5 Lutego 2008 w jakim silniku? w AFN czy AMX? pierscien uszczelniajacy wtrysku wyleciaL?
groszek27 Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Opublikowano 5 Lutego 2008 AFN oczywiście. Pomyłka w prefixie
Musashi Opublikowano 5 Lutego 2008 Opublikowano 5 Lutego 2008 no to j.w. ew. mogl sie poluzowac napinacz mocujacy wtrysk. ale i tak sie sprowadza do tego ze piersien do wymiany
groszek27 Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Opublikowano 5 Lutego 2008 I teraz trzeba kupić cały wtrysk czy można sam ten pierścień dokupić?? Jakie mogą być koszty takiej naprawy?
Musashi Opublikowano 5 Lutego 2008 Opublikowano 5 Lutego 2008 same czesci to grosze jakies 20 zl. a robocizna zalezy od mechanika oczywiscie o ile moja diagnoza jest trafna.
spanky Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 pierscien uszczelniajacy wtrysku wyleciaL? mozliwe ... za bardzo innej opcji nie widze .... jak najszybciej podjechac do mechanika !
groszek27 Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Opublikowano 6 Lutego 2008 Autko jest u mechanika tak że niebawem sie dowiemy co mu dolega
Musashi Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 powinno byc ok powiedz mechanikowi zeby wymienil uszczelniacz, tulejke i napinacz wtrysku, i niech sie przyjrzy pozostalym, awaria dosyc niezwykla, wiec moze lepiej za wczasu, proflaktycznie wymienic komplet dla wszystkich wtryskow gdyby jednakwtryskiwacz poszedl, nowka w ASO 1000 zl
groszek27 Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Opublikowano 6 Lutego 2008 Cena nieco przerażająca Dzieki za info , przekaże wieści,
Musashi Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 wszystko zalezy jak dlugo silnik dzialal po wydmuchaniu uszczelki, jezeli zgasiles go od razu nie powinno byc problemow z samym wtryskiem
groszek27 Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Opublikowano 6 Lutego 2008 Niestety podczas jazdy nie było tak tego słychać i czuć dopiero jak sie zatrzymalem to można było odczuć. Zrobiłem jakieś 7km. Oby nic sie nie stało a wtryskiem.
Musashi Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 się okaże. hmm. tak sobie mysle. jezeli uszkodzony bylby wtrysk, byc moze wskazane bylby rowniez wymienic przewod cisnieniowy paliwa. co o tym sadzicie, drgania moglyby go uszkodzic?
spanky Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 się okaże. hmm. tak sobie mysle. jezeli uszkodzony bylby wtrysk, byc moze wskazane bylby rowniez wymienic przewod cisnieniowy paliwa. co o tym sadzicie, drgania moglyby go uszkodzic? hmmm .. ciezko powiedziec ... nie za bardzo potrafie sobie wyobrazic jak moglby sie uszkodzic .... moze czesc mocujaca do wtrysku [gwint] chyba malo prawdopodobne ... wydaje mi sie ze najrozsadniejsze bedzie obejrzenie dokladnie w jakim jest stanie ...
groszek27 Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Opublikowano 6 Lutego 2008 Diagnoza ok - czyli jednak pierscień uszczelniający. Autko juz jest sprawne :> Dzieki wielkie za pomoc.
groszek27 Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Opublikowano 6 Lutego 2008 Tego jeszcze nie wiem, bo autko odbieram wieczorkiem, tak że napisze później
Rekomendowane odpowiedzi