francesco85 Opublikowano 28 Lipca 2011 Opublikowano 28 Lipca 2011 Witam Od pewnego czasu na rozgrzanym silniku zacząłem tracić wspomaganie, wymieniłem wąż ciśnieniowy od magla do pompy na dobrą używkę ori, stary się pocił. niestety nic nie pomogło, kupiłem nową pompę KYB, przepłukałem i odpowietrzyłem cały układ, po przejechaniu 300m straciłem wspomaganie i następnie zaczęło strasznie wyć i podczas skręcania i na luzie bez skręcania. mechanik doszedł do wniosku że to pompa zła, bo po minucie jest bardzo gorąca. wymieniłem na nową pompę KYB znów przepukałem układ i odpowietrzyłem i tym razem wspomaganie jest ale dopiero na obrotach od 2tys, ale już nie wyje. przejechałem już 30km i dalej tak samo. I nie wiem czy mam tak jeździć aż sam się przepcha czy to może być coś innego, a może to magiel ale nic z niego nie cieknie i płynu nie pobiera p.s. zalany płyn FEBI zielony 6162 i w zbiorniczku nic się nie buzuje. jak myślicie co to może być? z góry dzięki za pomoc
gucia Opublikowano 28 Lipca 2011 Opublikowano 28 Lipca 2011 Sprawdź zawór zwrotny w przewodzie od pompy, który wkręcony jest w magiel. Może on szwankuje. (zaznaczony na zdjęciu)
francesco85 Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Opublikowano 28 Lipca 2011 Dzięki dzisiaj po pracy sprawdzę ten zaworek, i zobaczymy czy coś pomoże:)[br]Dopisany: 28 Lipiec 2011, 11:42_________________________________________________Mam jeszcze prośbę do gucia, mógłbyś wrzucić cały obraz z ETKi, chciałem zobaczyć wszystkie części w układzie wspomagania? Dzięki
MikeWawa Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Panowie co sie spie.. Pompa wspomagania Audi A4 B5
iceweed Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 NIestety zamienniki są felerne lepiej kup sprawną używana pompe audi.
Rekomendowane odpowiedzi