Kowi87 Opublikowano 29 Lipca 2011 Opublikowano 29 Lipca 2011 Wiecie jak są zamocowane te dwa plastiki zaznaczone na fotce Chce tamtędy puścić dwa kable od anteny, chciałbym to bezinwazyjnie zdemontować, ale nie wiem od której strony za to sie zabrać zeby zdemontować słupki C musze demontować cały boczek bagażnika
pauel Opublikowano 31 Lipca 2011 Opublikowano 31 Lipca 2011 ten dolny trzeba jedna śrubkę odkręcić tam gdzie zaczep masz ułamany, reszta to zaczepy, trzeba podważyć np śrubokrętem a drugim najlepiej długim podważać zatrzaski (wtedy nie uszkodzisz zaczepów), później tak samo druga strona a na końcu góra ma chyba ze trzy zatrzaski.
szymi100 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 góra ma chyba 4 zatrzaski i pionowe prowadnice (takie cienkie słupki), dodatkowo masz jeszcze boczne "wsówki", które zespalają się z plastikami słupków. Ale jak już nie będzie słupków to te wsówki będą wolne...
Kowi87 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Czyli pierw demontować ten boczny później górny
szymi100 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 no raczej tak. słupek masz mocowany na bodajze 3 zatrzaski i śrubkę o której pisał kolega wyżej. dodatkowo jest połączony ale tylko na plastikowy słupek ok 2cm'trowy z czarnym plastikiem boczku bagażnika. prawidłowo trzebaby najpierw wykręcić właśnie ten boczek, potem dopiero plastikowy słupek i na samym koncu górną listwe. ale jak się pokombinuje to można lekko odgiąć boczek - wyskoczy ci ten plastikowy słupek 2cm'trowy z szarego plastiku, odkręcisz śrubke, 3 zatrzaski i szary słupek masz w ręku. uważaj tylko z tym boczkiem czarnym, bo plastik jest zgrzany z tapicerką w kilku miejscach i nie da się ich demontować osobno, ale trzeba kombinować tym zestawem zawsze razem...
Kowi87 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2011 ok dzieki bede działał z tym jutro
Olaf Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 i kup sobie nowe zatrzaski odrazu bo te ci sie moga wyrobic kowi ja mam to samo bo juz rozbieram i powiem ci uprzedzili mnie zeby kupic zeby potem wszystkp pasowalo te zatrzaski sa tanie i warto je wyminic niz potem ma ci cos stukac i pukac
Kowi87 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zdemontowalismy tylko boczny słupek, tej górnej listwy nie trzeba było, kable od anteny przeciagniete, wszystko jest na swoim miejscu. Straty: spalony bezpiecznik lampki, ale jest juz wszystko OK
szymi100 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 kolego Olaf... jakie zatrzaski się wyrabiają przy tych elementach... bo powiem szczerze, że nie wiem o co chodzi?
Kowi87 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2011 tak w ogóle to jak demontowaliscie ten plastik poziomy dzisiaj zdemontowlaismy słupek i ten plastik po bokach był przymocowany na takie jakby nity odstajace bez żadnych gwintów, nieszło tego odkrecić wyciagnać, dlatego dalismy spokój,kable przełożyliśmy na patencie patyczka z kablem od szczeliny do szczeliny
markus85 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Dzięki Kowi87 za temat, też zamierzam to rozebrać w celu montażu cb/fm antenki Zawsze to mniej strat :>
Kowi87 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Boczka nie musisz ściagać, wystarczy go odchylić żeby ten plastik wyciagnać, z załozeniem z powrotem jest troche gimnastyki ale DA SIĘ ja kabel mam puszczony za boczkiem i póxniej do CB w progu, a do radia FM puszczony tunelem środkowym w ori wiązce
soulmaster3m Opublikowano 21 Czerwca 2013 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Tak, wiem jak bardzo stary to temat, ale mam problem z tym poziomym plastikiem. Ze słupkiem szarpać się nie chciałem, ale jak to tylko jedna śruba i zatrzaski to jeszcze raz spróbuję bo muszę tam kable przerzucić. Odchyliłem gumową uszczelkę i ni cholery tego plastiku nie można odgiąć, w szczelinie widać, że chyba jest przyklejony taśmą dwustronną taką samą jak przewód do lampki STOP. A problem taki, że do klapy muszę puścić 2 komplety kabli. Jedne od lampki oświetlenia bagażnika a drugi do przycisków otwierania klapy. ---------- Post dopisany 21-06-2013 at 23:00 ---------- Poprzedni post napisany 17-06-2013 at 01:30 ---------- Pokonałem falę, dobrze, że było w cholerę gorąco to łatwo było szarpać plastiki i nie pękały. Lokalizacja zatrzasków:
Rekomendowane odpowiedzi