Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Po długim postoju odpala na 1s i gasnie - problem rozwiązany.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie, w trakcie jazdy nie czułem nierównej pracy. Tylko zaraz po odpaleniu, i czasami jak stałem na luzie, na światłach albo w korku. W trakcie jazy było wszystko ok.

Opublikowano
  • Autor

Dziś byłem w sklepie i uszczelniacze na pompowtryski kosztują 28zł firmy bosch w środę wymienię wszystkie i pozamieniam miejscami pompowtryski

Opublikowano

Podepnę się pod temat, mam podobny problem mianowicie gdy odpalam rano auto po nocy łapie z pół obrotu ale tak jak by na 3 cylindry i przecz jakieś 3sekundy dochodzi z silnika taki dźwięk dudnienia a z tyłu wydobywają się kłęby białego dymu. Jak załapie chodzi równo i nie ma żadnego dymka, boje się że w zimie ten problem może się nasilić. Myślałem może o wyregulowaniu pompowtrysków.Oleju płynu nie ubywa oleju nie przybywa. Bipy 5;1;7;15 korekcje 0.8; 0,2; 0,11; 0,5. Kąt synchro ok -0.5 Brać się za te uszczelniacze czy to może być coś innego

Opublikowano
  • Autor

Trudno powiedzieć poczekaj ja w środę wymienię u siebie i zobaczymy co będzie, w sumie nie tragiczny koszt, ale ja mam u siebie na jednej pompce dużą korekcje na plusie. Aczkolwiek u mnie nie dymi. u Ciebie z ta korekcją nie ma tragedii

Opublikowano

Właśnie na kompie wtryski wychodzą ok, jedynie ten dym mnie denerwuje, może trzeba coś doregulować albo dawka rozruchowa za duża/za mała

Opublikowano
  • Autor

Panowie właśnie sprawdziłem są u mnie pompowtryski z końcówką Q czy to są ori pompki czy ktoś już zmienił? bo chyba powinna być w awx BA tak? pompki sa z 2002r :mysli:

Opublikowano

zuloo,do AWX szły pompki o numerach:

038 130 073 AN

038 130 073 BA

038 130 079 FX

Skoro wcześniej chodziły te co masz to je regeneruj i obowiązkowo daj znać czy jest poprawa!!!!

Opublikowano
  • Autor

Dzwoniłem do serwisu OOOO Niechętnie udzielili mi informacji ale pompki z literka Q były to pierwsze wypusty i już ich nie produkują na ich miejsce weszły z końcówką BA. I teraz pytanie czy mogę wstawić jedną z końcówką BA czy nie?

Opublikowano

Po mojemu raczej możesz tak zrobić.Ale są tu fachowcy od tego,niech się wypowiedzą...

A dla czego nie chcesz regenerować tych co masz???

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Narazie auto jest mi potrzebne do codziennej eksploatacji a na początku września jadę do Chorwacji więc ewentualnie po powrocie zajmę się pompkami i zdecyduje się na regeneracje lub kupno nowej pompki muszę jeszcze wykręcić pompę vacum bo coś mi się wydaje ze ona niedomaga też chyba ma lekki wyciek :mysli:

Tylko pytanie czy można wstawić jedną BA zamiast Q[br]Dopisany: 19 Sierpień 2011, 11:04_________________________________________________Zna ktoś z was numer przewodu wodnego który idzie pod pompa vacum? bo on jest już miękki od przeciekającej pompy i może ktoś z was wie gdzie można kupić nową pompę w dobrej cenie?[br]Dopisany: 25 Sierpień 2011, 16:18_________________________________________________Tak apropo pompa luk new 600zł :naughty: [br]Dopisany: 25 Sierpień 2011, 16:42_________________________________________________Jutro wymieniem tandem pompę - ona trzyma się tylko na tych śrubach z zewnątrz czy coś jeszcze tam trzeba odkręcać?

Opublikowano

w takich przypadkach, nalezy sprawdzic

1. czy w czasie uruchamiania z wlaczonymi swiatlami jest poprawa

2. wydajnosc pompy spietrzajacej w zbiorniku.

3. przekaznik pompy - podpiac ja na krotko do 12V

4. szczelnosc tandempompy.

5. sprawdzic tandem pompe pod katem pekniec.

6. ew. wymienic uszczelnienia.tandempompy

7. wymienic uszczelnienia PD

Opublikowano
  • Autor

1 nie

2 działa - wydajności nie mierzyłem

3 skoro pompuje to działa

4 tandem musiała gdzieś przeciekać bo idący pod nią wąż wodny był już miękki spuchnięty zapewne od ropy - właśnie wymieniłem na nową tandem pompę, miałem już luźne wyjście na podciśnienie

7 jak wymiana tandemu nic nie da to zajmę się pompkami

Teraz trzeba czasu i wszystko się okaże :mysli:

Opublikowano

Ja w swoim "zetorze" miałem kiedys identyczne objawy ze rano odpalał na sekunde i gasł... Stało sie to zaraz po tym jak zatankowałem VERVĘ na Orlenie. Po wyjeżdzeniu vervy i zalaniu zwykłego paliwka nigdy wiecej takie objawy sie nie pokazały :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Po wymianie vacum czy tam tandem pompy narazie jest oki pali od strzału koszt 600zł nowa luk :hi: :hi: