Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Moja A4 B5 - Limurzyna :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

z racji tego ze mam troszke czasu dzisiejszego wieczoru postanowilem zalozyc temat w ktorym przedstawie swoje autko. Świerzy zakup.

Z początku przymierzałem sie do czegos z wiekszym silnikiem ale z mocą wygrała ekonomia. Codzień jeżdżę do pracy 60km wiec nie bede pakować majątku w paliwo :) Szukałem samochodu wygodnego, dajacego radosc z jazdy a przy tym ekonomicznego i wygądającego w miare normalnie nie chcialem typowo oszczednego typu pikaczento czy cos w tym stylu :)

Tak więc po rozmowach z mechanikami i uzytkownikami A4 - wybór padł własnie na ten model w silniki 1.6 lub 1.8T, udało mi sie kupic w okolicy auto za dobre pieniądze w dobrym stanie niestety 1.6 ale stan auta nie dawał chwili zastanowienia nad dalszymi poszukiwaniami - kupione.

Trosze historii autka - pochodzi z salonu z Magdenburga, w niemczech mialo 1 właściciela i bylo serwisowane, pod koniec 2008 roku przyjechało do Polski. W kraju mialo dwuch właścicieli (1 znajomy). Kupił autko dla żony, niestety wczesniej poruszała sie Seicento i stwierdzila ze nie bedzie jeździć takim duzym (parkowanie itp.) wiec postanowił je sprzedać i kupic jej cos mniejszego. Potrzebował pieniędzy wiec autko sprzedał za drobne powiedzmy.

Miało przez niego zrobione - jak wiadomo nikt nie daje kobiecie złomu :

Mechanicznie:

- instalacja gazowa

- Kompletny rozrząd

- Hamulce przód i tył

- Odgrzybiona i nabita klimatyzacje

- OC i przegląd do konca maja 2012r a samochód kupilem w czerwcu na początku.

- świece

- kable

- kompletne nowe przednie zawieszenie na gwarancji

- czujnik temperatury

- olej + wszystkie filtry

Optyka:

- Alufelgi 17 na eleganckich nowych oponkach 205/50/r17 - przód 225/45/r17 - tył

- tylnia szyba i tylnie boczne w wersji murzyńsko czarnej - czyli z zewnatrz nic nie widać

- Lampy przód Depo soczewkowe

- Grill przedni Kamei

- Tłumnik końcowy REMUS

- oskrobane z emblematów

- do tego Radio z MP3, czytnikiem kart i USB + głosniki Pioneer w tylniej półce.

- komplecik kół zimowych na felgach stalowych i oponkach w bdb stanie

Autko mialo przygode w niemczech tyle wiem o jego wypadkowości, w dokumentach znalazlem rachunki z serwisu za wymiane przedniego zderzaka i lewego nadkola. Wszystko w serwisie Audi Magdenburg.

Auto według mnie prezentuje sie dość ciekawie. Jednak narazie mam mało zdjęć - jak znajde czas to go wypucuje i zrobie więcej.

Dalsze plany ? Pojeżdże to zobacze, narazie jestem mega zadowolony z zakupu. autko ciche i wygodne, do tego ciekawie wygląda.

Planuje też może powrót do grila ze znaczkiem ale to sie jeszcze okaże. W autku wymieniłem fotel kierowcy, znalazlem na forum bo mój był przytarty a tapicer powiedzial mi wiecej niz kosztował fotel w idealnym stanie.

Z wyposażenia niema cudów ale ja tego nie wymagam, mi wystarcza :)

- Wspomaganie kierownicy

- 2 x Poduszka powietrzna

- Instalacja gazowa

- El. Szyby

- El. Lusterka

- Radio MP3, USB

- Automatyczna klimatyzacja

- coś pewnie zapomnialem wymienic ale wybaczcie :)

Autko jest lekko na glebie nie powiem ile dokladnie ale wyglada na -30mm :)

Mam nadzieje ze w przyszłym roku stane sie szczęśliwym posiadaczem B6 :)

audi002.jpg

audi001.jpg

audi003.jpg

Zdjecia po czyszczeniu i zmianie grilla :) i prostowaniu tłumnika bo był krzywo jak widac :)

dscf0053tbl.jpg

Uploaded with ImageShack.us

dscf0048ax.jpg

Uploaded with ImageShack.us

dscf0049y.jpg

dscf0052fi.jpg

dscf0045h.jpg

Opublikowano

Lampy poliftowe robią robotę.... :kox: Jedyny minus to grill i wydech z tyłu :no:

Ale ogólnie autko ładnie się prezentuje :wink4: No i silnik jakiś taki znajomy :kox:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No własnie grilla mam zamiar zamienic na poliftowego ale narazie nie mam na to czasu zeby objechac kupic na Bielsko :)

Wydechu zmieniac nie bede bo planuje rok pojezdzic i przesiasc sie na polifta 1.8T albo B6 :) poztym jak dam zwykla rurke to bedzie dopiero wygladac jakby nie wyglądało albo jak przez okno :P

[br]Dopisany: 31 Lipiec 2011, 23:46_________________________________________________Dziś doszedł grill nówka sztuka ze znaczkami, Kamei na sprzedaz

Opublikowano

Ładna felga.

Wydech krzywo :thumbdown:

B6 z jakim motorem byś szukał?

Opublikowano
  • Autor

Nie myślałem nad motorem :P Ale napewno benzynka + LPG :) Diesla 1.9 130KM juz mamy w domu w Passacie B5 FL :)

Wydech juz prosto :) zdjecia sa z chwili zakupu auta :) jak go porzadnie umyje i podpicuje to porobie nowe :)

ale przyznaje ze po wymianie grilla autko wg mnie zyskało na wyglądzie dość sporo :)

Narazie stop z inwestycjami, kupilem nowke gałke biegów w skórze, atrape

Alumy oryginalne Audi 5 ramion na zimówkach 15 :) takze narazie mam wszystko :)

zrobione zawieszenie kompletne przód, łożyska przód, przegub :) nic tylko jeździć :)

[br]Dopisany: 24 Sierpień 2011, 21:53_________________________________________________myśle nad sciagnięciem naklejki z tylniej klapy REMUS jak teraz patrzena zdjecia jeszcze :D

Opublikowano

fajny kolorek :good:

Opublikowano

oczywiście sławne 2% nie ominie każdego, pani z urzędu będzie robiła swoje, 8000 zł to 160 zł podatku, możesz mówić że auto po wypadku czy z uszkodzonym czymś, ona zrobi swoje, zobacz średnią allegro/otomoto i wpisz w umowe bo mniej wiecej z takiej ceny dostaniesz %.

Opublikowano
  • Autor

aha czyli 2% to tak jakby nic :D mi ktoś mówil ze 20% od dochodu :)

Opublikowano

ładna, zmiany lamp przód i tył zrobiły dobry efekt auto odmłodniało, kolor niespotykany :good: silnik znany :decayed:

Opublikowano

Fajny kolorek klamki i lusterka w kolor i będzie super

Opublikowano
  • Autor

Klamki i lusterka w kolor odpadaja niestety, zrobilem dzis w oswiecimiu probe dobranego lakieru bo o tym pomyslalem juz i widac roznice, kolor nietypowy i nie potrafia dobrze dobrac, zostana czarne chyba :)

Opublikowano

a po kodzie nie dojdą z kolorem? jak nie to zmień mieszalnie :hi:

Opublikowano
  • Autor

Niestety niema u nas w okolicy chyba zadnej dobrej, sprawdzilem juz dwie :) po kolorze niby dochodza ale ten lakier ma 15 lat i sie juz rozni troszke od nowego ;)

Opublikowano

autko ma piekny kolorek :naughty: ale nie ma to jak czarny :decayed:

poliftowe lampionki robia dobra robote :kox: a co do mieszalni, to jacys partacze tam musza robic :wallbash:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Kurde Panowie wczroaj przebilem kolo zalozylem 2 zimowki 15 cali z audi orygianly, masakra jak to wyglada :D dzis w pracy bede robic dystanse 35mm bo kurde kola sie zapadly a akurat mam okazje zrobienia tego z jakiego materialu mi sie wymarzy wiece bede robil z duraluminium Pa9 :D zimówki oczywiscie sa na piecioramiennych alu z Audi100

[br]Dopisany: 03 Wrzesień 2011, 10:30_________________________________________________Dzis nowy olej, połsyntetyk, filtr kabinowy, oleju, paliwa :)

nowe amortyzatory tył , filtr stożkowy, jutro do regulacji gazu po zmianie na stozek bo podobno trzeba.

[br]Dopisany: 11 Październik 2011, 22:20_________________________________________________Padł komputer od benzyny po regulacji gazu ...

auto nie pali i nie jezdzi na benzynie ...

lepiej VAGowac i szukac kogos czy kupic nowy bo koszt to max 100zl ?

Opublikowano

Ładna audika. :good:

Jedynie cos szpary na lewym przodzie nie sa idealne :)

Padł komputer od benzyny po regulacji gazu ...

auto nie pali i nie jezdzi na benzynie ...

lepiej VAGowac i szukac kogos czy kupic nowy bo koszt to max 100zl ?

Sproboj najpierw VAGowac, jak sie nie uda to kupuj nowy :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

w okolicy nikt nie ma Vaga z tego co mi wiadomo wiec ciezko z tym, zderzak niestety taki jest bo to zaleta niskiego - raz urwalem i slizg poszedl sie pasc zdeczka i sa wkrety :P

[br]Dopisany: 16 Październik 2011, 21:42_________________________________________________zakupilem pol plandeke na auto (stoi pod praca nieraz a niechce sie skrobac szyb,

przetestowane dzis ;) zero pary, szronu na aucie :) wygodny :)

polecam koszt 40zl[br]Dopisany: 18 Listopad 2011, 23:22_________________________________________________jak / gdzie / u kogo / czym ?? pytanie pod tytułem ....

zdejmujemy folie z szyb... za bardzo murzyńska , nie pasuje mi do jasnego auta ...

audi na sprzedaż bedzie kolo marca .... im blizej serii tym lepiej ... a tylko to zostalo i jest igła ;)

[br]Dopisany: 25 Listopad 2011, 00:18_________________________________________________dzis do auta zakupilem podlokietnik na szrocie z rozbitka (musialem sam rozebrac) razem z tunelem , popielniczka, gumami wszystkim co do tego w bialej skorze za 30zl :D wlasnie pojechal sie obszyc w kratke z tapicerki ze starego siedzenia taka jaka mam w aucie :) wygodniej bedzie :) polecam szrot w brzeszczach kolo kopalni i stadionu, maja duzo a4 na czesci i anglikow, np, dzis byly zegary z esy z fisem pelnym za 120zl sprawne i kierownica z esy trojramienna bez poduszki ale w skorze obszyta ladnej za 80zl :) nie patrza na to z jakiego auta tylko lokiec to lokiec, kierownica to kierownica, :) ceny wypas, znajomy kupil skore recaro do a6 siedzenia boczki w stanie bdb za 700zl :)

Opublikowano

tylko pozazdrościć takiego szrotu u mnie sie cenia Pozdro Autko ładny ma kolorek :hi:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

fajne autko

Opublikowano

Ciekawy kolor :D

Ramkę grilla na czarno :D