nicematii Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Witam mam audi a4 b5 rocznik 2000 sedan, i mam taki problem wariują mi kierunki tzn jak załączę kierunki to migają jakiś czas i gasną, raz dłużej raz krócej chodzą. i teraz niedawno doszedł mi taki cichy dzwięk takie jedno "pik" w regularnych odstepach czasu co jakieś 20s. Czy to może mieć związek z tymi kierunkami, wcześniej tego dżwieku niebyło . Tak to wszystko w aucie chodzi sprawnie. Co to może być , wydaje mi sie ze dzwiek dochodzi z pod deski rozdzielczej. Pozdrawiam.
nicematii Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Własnie niewiem co to moze byc nieznam sie na elektronice samochodowej. jesli to przerywacz to jaki koszt naprawy orientacyjnie?
virus191 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 http://forum.samnaprawiam.com/elektryka-naprawa-przerywacza-kierunkow-a4-b5-vt313.htm
michal_g84 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 nowy niestety w granicach 150zł w ASO i jeszcze nie chodzi do tego jak oryginał
nicematii Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2011 a ten regularny dzwiek "pik" z czym moze byc zwiazany?
karol24 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Z tym, że blaszki się tam zwierają i nie chcą puścić. Myślę że powinieneś sam to sobie naprawić, odrobina chęci, cierpliwości i delikatnie ze wszystkim się obchodzić. U mnie było tak że w tej małej blaszce ruchomej ( na zdjęciu od virusa191 nazwana kotwicą) gdzie jest dziurka wyleciał ten taki cypelek. No to ja go lutownicą a po 3 dniach ta sama historia. Tym razem wsadziłem go, delikatnie zacisnąłem i od 3 miesięcy jest ok. Ceny są niemałe, zamiennik miał mnie kosztować 140zł więc jeśli naprawisz to ok, a jeśli nie to i tak jest przecież popsuty no nie? pozdrowienia
morsdicti Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Przepraszam, że się wtrącę nieco ze swoim problemem, mam podobny objaw jak kolega z tym, że u mnie nie ma tego dźwięku (kierunek też nie chodzi całą wieczność jak mu się podoba to przestaje) .... przy wyłączaniu go ... włącza na sekunde awaryjne ... kolego założycielu wątku .. jeżeli znajdziesz problem prosiłbym abyś go tu opisał
Rekomendowane odpowiedzi