Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Spadki i wrosty mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Chłopy.

Taki mam Mały mankament.

Silnik mam 1.8adr oczywiście w gazie.Czasem auto fajnie przyspiesza,jest dynamiczne a innym razem mul.Nie wiem co mam sprawdzić bo cos chyba nawala.Dzieje sie to zawsze od odpalenia auta-jak odpale auto to labo jest dobrze albo do du...y.Objawy na benzynie i gazie. Błędów nie pokazuje na vagu

Czy to może być od kata? bo tyle lat to może juz zapchany i sie silnik dławi?Czy może świece?

Podrzućcie jakiś pomysł bo meczy mnie to strasznie.

Czy masz trudności z wyborem prawidłowego prefix-u? Z Twojego tematu wynika, że w każdej B5 jest silnik benzynowy - poprawiłem kolejne wylądują w koszu.

Opublikowano

witam.ja mam dokładnie tak samo,czasami pięknie przyspiesza a czasami jest coś nie tak z przyspieszeniem jakby z 20-30 koni nagle zdechło,obroty nie falują,czyli przepustnica ok,spalanie tez w normie.miał ktoś z Was taki przypadek?[br]Dopisany: 09 Sierpień 2011, 15:17_________________________________________________dodam że świece i wszystkie filtry miałem niedawno wymieniane,także to raczej odpada.

Opublikowano

Sorki za prefix odruchowo tak zaznaczyłem.

Myślałem ze wymiana świec i kabli może pomoże ale kolega wyżej juz to zrobili i nadala objawy te same.

To czekamy na jakieś sugestie innych użytkowników tych silników

Opublikowano

Sorki za prefix odruchowo tak zaznaczyłem.

Myślałem ze wymiana świec i kabli może pomoże ale kolega wyżej juz to zrobili i nadala objawy te same.

To czekamy na jakieś sugestie innych użytkowników tych silników

Też tak mam,czasem auto naprawde sie budzi choc i teraz jest ok ale ma chwilowe przebłyski i np pod gore na 3 biegu wgniata w fotel,ale rzadko .Po przestudiowaniu neta i walki z brakiem mocy doszłem do wnoisku że to moze byc od czujnika polozenia walu bo on steruje kątem zapłonu i przebiegiem wtrysku.Bledów od tego czujnika nie bedzie póki chodzi ale moze on niedomagac i wysyłac fałszywe sygnały do ecu,w tych czujnikach moze też padac kabel,cewka moze byc ok ale kabel mozę sie chocby przygrzac od bloku i juz bedzie zle.A motronic to jest za przeproszeniem taka ku... ze trzeba cudu żeby wywałil błąd z czego kolwiek.Kabeł jest niby ekranowany ale np u siebie zuwazylem ze izolacja jest jakby stopiona.bede niedługo wymieniał ten czujnik.

Opublikowano

Hmm...to jest myśl.musze sie tez przyjrzeć temu czujnikowi.myślę ze drogi w wymianie nie jest wiec można sprobować.a ciężko wymienić ten element?

Opublikowano

ja wymieniałem przy okazji wymiany oleju w ubiegłym roku i o ile pamiętam znajduję się jakoś za filtrem oleju dojście w ciemno po kablu na czucie chyba że masz kanał to może będzie lepsze dojście :wink4:

Opublikowano

no to daje dużo do myślenia,bede na dniach wymieniał olej to sie przyjrze temu czujnikowi może byś już kaput albo nie domagać.

Opublikowano

Witam kolego tkamicki5 i jak sprawdzałeś może ten czujnik?

Wiem że jeżeli ten czujnik nie działa (albo np wypieta jest wtyczka) to wtedy silnik wogóle nie odpali, a czy czujnik może "niedomagać" hmm...

Opublikowano

Jesli szapie silnikiem na wolnych obrotach(przerywa) to podobno ten czujnik ma na to wplyw.Tak np jest u mnie,cewke mialem podmieniana,kable z tamtego roku i swiece tez,czyli jakby nowe.Kopułka i palec tez nowe..Mechanik mi wytlumaczyl ze ten czujnik moze miec przerwy w sygnale,dzieje sie to od starosci.A gdy bedzie taka chwilowa przerwa podczas rozpedzania to ecu musi od nowa cos tam naliczac i tak w kolko.To sa slowa mechanika.