Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Słuchajcie mam mały problem ;( dziecko zbiło mi matryce do TV SONY. Proszę czy ktoś z koleżanek i kolegów ma namiar gdzie to można kupić(oprócz serwisu). Telewizor ma 2 lata, więc nie chciał bym wyrzucić go do kosza, a sprzedać za 200 zł to troszkę kiszka (kosztował mnie niecałe 4K) ;(. Jest to model KDL-40V5500 i matryca o nr LTY400HA11.

Z góry dziękuję za ewentualną pomoc :notworthy:

Opublikowano

napisz to na forum elektroda.pl

ale z doświadczenia wiem że raczej nie dostaniesz takiej matrycy w pieniądzach powiedzmy normalnych, jesli w ogóle będzie dostępna. Jedyna to używka jak komus padło cos innego w takim tv to się dzieje bardzo rzadko.

Ja chciałem wyminić matrycę w tv philips

Opublikowano

hmm przykry temat matryca to praktycznie 90% wartości telewizora może być z tym problem sam posiadam twa tv jeden ma niespełna rok drugi coś koło dwóch właśnie z pękniętymi matrycami.

Opublikowano

napisz to na forum elektroda.pl

ale z doświadczenia wiem że raczej nie dostaniesz takiej matrycy w pieniądzach powiedzmy normalnych, jesli w ogóle będzie dostępna. Jedyna to używka jak komus padło cos innego w takim tv to się dzieje bardzo rzadko.

Ja chciałem wyminić matrycę w tv philips

dawałem na elektroda, ale żadnej odpowiedzi na wątek :confused4:

Opublikowano

Nie chce Cie martwic ale to jest troche mission impossible :confused4: :confused4: .

Ja 2 miesiace temu chcialem kupic Matryce rowniez do sonego bo byl z lekko uszkodzona w swietnych pieniadzach i ... niestety ale nawet w serwisie nie mieli .

Ile Ci powiedzieli w serwisie ?

Opublikowano

Z tą matrycą będzie ciężko żeby kupić. Niedawno przerabiałem ten temat na telewizorze rodziców i niestety była porażka, ale... :naughty: jest pewien sposób na to.

Szukamy kogoś z rodziny, znajomych, co jest ubezpieczony i w razie szkody którą wyrządzi komuś, ubezpieczalnia za to płaci.

Piszecie wtedy oświadczenie, że właśnie ten ktoś przyszedł do was potknął się lub inna historia i zgłaszacie do ubezpieczalni.

Wtedy przyjeżdżają albo każą sami zrobić fotki, dołączyć podbitą gwar i rachunek za telewizor oraz wypełnić, napisać parę papierków.

Potem pozostaje tylko czekać na kasę, która starczy nam na nowy telewizor i jakiś procent dla osoby ubezpieczonej :decayed:

Opublikowano

Nie chce Cie martwic ale to jest troche mission impossible :confused4: :confused4: .

Ja 2 miesiace temu chcialem kupic Matryce rowniez do sonego bo byl z lekko uszkodzona w swietnych pieniadzach i ... niestety ale nawet w serwisie nie mieli .

Ile Ci powiedzieli w serwisie ?

wymiana plus nowa matryca to koszt 1550 PLN