Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Turbosprężarka GTB1756VK do Audi A4 B6/B7 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale ona niema geometrii chyba co? i kolektor musi być rurowy bo ma podwójne wejście:) czy coś źle widzę?

Opublikowano

ona tak dmucha że geometria jest zbędna

---------- Post dopisany at 15:43 ---------- Poprzedni post napisany at 15:33 ----------

340ps w FH12

Opublikowano

dejf idzie grubo. Nawet zaryzykuje, ze tak samo jak moje auto, albo i ciut lepiej (ciezko powiedziec, trzebaby sie zlapac).

Jednak waga i FWD robia swoje :)

Opublikowano

no doczytałem sie gdzie jest montowana, rozumiem ze mrozu ja montuje?

Opublikowano
ona tak dmucha że geometria jest zbędna

---------- Post dopisany at 15:43 ---------- Poprzedni post napisany at 15:33 ----------

340ps w FH12

mozesz to rozwinac,ciekawe jak ja wysterujesz nie mowiac o lagu.

Opublikowano

nie wysteruje:) zrobi paliwem ile będzie można żeby wstała na gorze dostosuje paliwo i tyle, dołem pewnie nie pojeździ, może wmiarę dobrze wstawiać jak na taka wielka suszare bo ma twin scrola ale kolektor koniecznie rurowy z podzielonym wylotem

zresztą to jakaś zmyłka bo Daniel zakłada 1756:)

Opublikowano

A3_GTB2260.jpg

Oto efekt dzisiejszego pomiaru dyno, na kole.

Ciśnienie jeszcze 1.95-1.98. W piątek będzie mapsensor do 4000mbar i ustawimy ok 2.1 i zrobię pomiar jeszcze raz.

Zobaczymy czy ALki wydadzą więcej.

Dodam, że jestem zadowolony :)

Opublikowano

Pieknie!

Opublikowano

Az muszę się tym przejechać:)

Opublikowano

Dejf super wyszło

Opublikowano

Dzięki :)

Dam znać jak będę po korekcie na 2.1bar.

Opublikowano

panowie nie widzę nigdzie w necie fotek z GTB1756 i oryginalną puszką filtra powietrza,szczerze powiem że nawet po demontażu blachy która jest na puszce nie bardzo się to zmieści,nie chciałbym wchodzić w stożek może puszka od AJMa lub AFNa?

---------- Post dopisany at 14:53 ---------- Poprzedni post napisany at 14:35 ----------

jeszcze myślę "przemodelować" puchę u gości co spawają plastiki-rzeźba ładna będzie

Opublikowano

Musi wejsc,chyba ze cos zle przerobiles.popros uzytkownika jozek726 o fotki-on jest teraz wlascicielem mojego auta.puszka spokojnie weszla bez zadnej wiekszej rzezby.turbo masz osadzone na samym kolektorze czy z flansza?daj fotki.

Opublikowano
Musi wejsc,chyba ze cos zle przerobiles.popros uzytkownika jozek726 o fotki-on jest teraz wlascicielem mojego auta.puszka spokojnie weszla bez zadnej wiekszej rzezby.turbo masz osadzone na samym kolektorze czy z flansza?daj fotki.

przy GTB 17 jedynym problemem jest umiejscowienie gruszki. Ja mam założoną od góry i tylko dlatego musiałem trochę przyciąć filtr powietrza (jakieś 2cmx2cm)i to w samym rogu. Jeżeli dawał bym gruszkę od dołu wszystko było by jak w oryginale. Dodam że mam passata b5fl silink AVF

Opublikowano

ale po co kombinowa dajesz gruszke od dolu filtr wchodzi i gitara,do regulacji sztangi trzeba tylko wyciagnac puche filtra ale to max minuta roboty.

Opublikowano

dejf a jak sprzeglo slizga sie czesciej?

Opublikowano

Nie :) Moment został ograniczony jak widać z dołu trochę i jest dobrze.

Dziś jechałem z ibizą AL + gtb2260vk + FMIC + obrobiona głowica + baran + 1150kg wagi = z dwojki, trojki, czworki, zawsze równooo, no ale tam skrzynia 5 wiec powyżej 210-220kmh wiadomo...

Piotrek (juby_p) może potwierdzić - jechał za nami

Opublikowano

szkoda ze bez filmiku :naughty:

Opublikowano

To tak na spontanie wyszło więc wiesz... ale przed sądziłem, że mnie łyknie, no ale się mile zaskoczyłem :)

Poprawiałbyś dół na moim miejscu? Sztange moge podciągnąć 1mm i będzie lepiej, ale czy jest sens?

Opublikowano

Nie :) Moment został ograniczony jak widać z dołu trochę i jest dobrze.

Dziś jechałem z ibizą AL + gtb2260vk + FMIC + obrobiona głowica + baran + 1150kg wagi = z dwojki, trojki, czworki, zawsze równooo, no ale tam skrzynia 5 wiec powyżej 210-220kmh wiadomo...

Piotrek (juby_p) może potwierdzić - jechał za nami

Ta załóżmy ze jechałem za chłopakami znaczy się przynajmniej próbowałem 3.0TDI po wirusie ;P ale miałem wrażenie że Dawid nawet deko lepiej odchodził

tak dla podkręcenia emocji tu jest ta Ibizka z innym przeciwnikiem