polny Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 od jakiegoś czasu zauważyłem że ubyło mi troszkę płynu chłodzącego. Zauważyłem ze wydostaje się z wężyka zaznaczonego na zdjęciu czyli u góry zbiorniczka wyrównawczego. Węże są miękkie , olej bez zmian -- czy to będzie uszczelka pod głowicą ?? http://img109.imageshack.us/img109/1211/uk322ad.jpg Proszę o pomoc
retrikal Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 może spróbuj zacząć od wymiany wężyka i opaski....obserwuj co się będzie działo, bo może będzie git... jak nie to może być tak, jak podejrzewasz...w moim starym passku b5 afn też zaczęło się od małego ubywania płynu i widocznych śladach na zbiorniczku... wymieniałem kilka razy korek od zamienników po ori, a skończyło się na wymianie uszczelki (z tym, że nie trafiło to już na mnie )
polny Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2011 A czy płyn w zbiorniku na rozgrzanym silniku 90 c na prawo lekko bulgotać??
zuloo Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 niee jak bulgocze to masz gdzieś przelot pcha powietrze :gwizdanie:
cowboy1 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Na rozgrzanym nic nie powinno bulgotac.[br]Dopisany: 09 Sierpień 2011, 19:57_________________________________________________Masz jakies objawy bulgotania?[br]Dopisany: 09 Sierpień 2011, 19:58_________________________________________________Jak z ogrzewaniem?[br]Dopisany: 09 Sierpień 2011, 19:58_________________________________________________Jesli płyn Ci ucieka w tym miejscu co zaznaczyłes na zdjeciu,to na poczatek wywal ta opaske i zapodaj nowa na kluczyk 6-7.
polny Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Ogrzewanie właśnie sprawdzone i grzeje normalnie. Wycieka na tym właśnie wężyku i wydaje mi się że przy 90 c tym wężykim dostają się bąbelki do zbiornika wyrównawczego.
Nizin5 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 a w zbiorniku nie masz sladu osadu ze rdzy? jesli sa to uszczelka. a nawet jak to bedzie uszczelka to koszty nie sa jakies duze
Rekomendowane odpowiedzi