Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] 18 czy 19 cali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jestem na etapie szukania felg do swojego Avanta.Myślałem o kupnie 19 ale trochę ciężko jest ze znalezieniem opon używanych.Interesuje mnie rozmiar max szerokośc 225/35/19 lub mogą być trochę wyższe.Zastanawiam się czy przy jeździe z rodziną nie będzie mi nic obcierać.Może lepiej zrezygnować z 19 i kupić 18 w rozmiarze 225/45/18.

Wzory jakie mi się podobają to RS6 oczywiście orginał

rs6eq.jpg

Mam do kupienia BBS ale w 18 ciekaw jestem jak avant by na nich wygladał

1bbs.jpg

Szukam i zdecydować się nie mogę dlatego piszę tutaj,może coś doradzicie i w końcu padnie wybór. Dzięki i pozdrawiam Piotr.

Opublikowano

Myślałem o kupnie 19 ale trochę ciężko jest ze znalezieniem opon używanych. Interesuje mnie rozmiar max szerokośc 225/35/19 lub mogą być trochę wyższe

chyba żartujesz :cool1:

http://moto.allegro.pl/listing.php/showcat?id=99211&price_from=&price_to=&postcode_enabled=0&state=0&city=&prepareTime=0&buy=0&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&view=gtext&order=t&clear_cookie=0&a_enum%5B347%5D=2&a_enum%5B9300%5D=all&a_enum%5B344%5D=4&a_enum%5B345%5D=12&a_enum%5B9301%5D=all&change_attr=Poka%C5%BC

Zastanawiam się czy przy jeździe z rodziną nie będzie mi nic obcierać.

jeśli parametry będą idealnie dobrane to nie ma takiej opcji

Może lepiej zrezygnować z 19 i kupić 18 w rozmiarze 225/45/18.

to już zależy wyłącznie od ciebie.

a jeśli chodzi o te dwa wzory to bierz RS6

Opublikowano

A może jakiś inny wzór byś zaproponował.

Opublikowano

a to ja będę jeździł twoim autem :cool1:

to chyba twoje auto i to tobie mają się koła podobać, a nie innym :wink4:

Opublikowano

Dokładnie tak jak mówisz.Ale zawsze chętnie wysłucham jakiś propozycji.Szukałem dzisiaj na allegro kółek rs6 i lipa,jak są to made in włochy.Nie ma co się pakować w taką felgę.

Te fajne ale też włochy.

http://moto.allegro.pl/19-rs6-5x112-8j-et-45-audi-vw-opony-7mm-i1756853611.html

Opublikowano

Trzy ostatnie linki fajne koła :good: Tą od vw nawet mam zapisaną w obserwowanych. Zadzwonię jutro do gościa może coś jeszcze opuści.

Opublikowano

każdemu się podoba co innego, TWOJE auto TWOJA decyzja, bierz 19 :wink4:

Opublikowano

Tak myślę zapodam sobie 19 cali a jeżeli chodzi o wzór to zobaczymy co się trafi ciekawego.Tylko jaka wysokość opony będzie najlepsza?

Opublikowano

tylko 35profil, inne nie wchodzą :gwizdanie:

Opublikowano

powodzenia w poruszaniu się po Łodzi na profilu 35 :polew: :polew:

Opublikowano

głupoty gadasz :kox:

w poznaniu też nie ma miodu a jakoś się jeździ... poza tym najwięcej płaczą Ci którzy jeżdżą na "balonie"

Opublikowano

Tylko jaka wysokość opony będzie najlepsza?

zależy jaka będzie szerokość opony

Opublikowano

Zobaczymy jak to będzie przekonam się na własnej skórze.Widzę że na forum coraz częściej ludzie pytają o 19.Czyli zainteresowanie jest.[br]Dopisany: 16 Sierpień 2011, 21:41_________________________________________________Arek.A jaka szerokość najlepsza.

Opublikowano

wg mnie najlepsza szer dla 19" to 8J

Opublikowano

Wyglądają jak niemieckie MAM RS2, chociaż na stronce producenta jest że 19x8 miały ET30 a nie 35, więc lepiej zadzwoń i się upewnij. Jeśli to MAM to spokojnie można brać, robią porządne i wytrzymałe koła.