Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ALF] Zawór kolektora ssącego 2.4 - gdzie podłączyć? Tempomat?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Z zawora kolektora ssącego wychodzi rurka (kątowa) i u mnie nie jest do niczego podłączona, jest to chyba miejsce na rurkę podciśnieniową. Gdzie mam to podłączyć? Dla ułatwienia dodaję zdjęcie "zapożyczone":

zaw_r.jpg

proszę o pomoc i wskazówki.

Opublikowano

ta grucha jest chyba od tempomatu ciegno od gruchy jest zamocowane do linki od gazu. jezeli chodzi ci o to to wezyk idzie do pompki od tempomatu który jest pod pompa wspomagania ABS albo wezyk idzie do od pompki do gruszki widocznej na zdjeciu.Jak bys wrzucił zdjecie swojego motoru to by bylo lepiej i bym wiedział dokładnie o co chodzi:)

Opublikowano

Proszę bardzo, mistrzostwo fotografii to nie jest, ale robione po ciemku komórką:

image.jpg

image.jpg

[br]Dopisany: 17 Sierpień 2011, 06:46_________________________________________________Ale przecież 2.4 nie wychodziły chyba z tempomatami.....Ja ostatnio wywalałem mojego ALF i kupiłem inny silnik (z zapewnień sprzedającego 2.4 - z ewentualną możliwością zwrotu jakby coś było nie tak) i go wrzuciłem zamiast ALF. Odpala, działa P&P.... o ku.... mam chyba ACK (2.8). Gdzie jest oznaczenie na bloku?[br]Dopisany: 17 Sierpień 2011, 08:16_________________________________________________Dzięki sajmon za trop :notworthy:... Wiadomość dnia: mam silnika 2.8!!! Potwierdzone!!! Symbol to ACK :polew:

Opublikowano

znalazles oznaczenie na silniku? jesli tak to gdzie ono jest? :mysli:

Opublikowano

Znalazłem oznaczenie na wlepie na plastiku od powietrza (odma??) przy silniku. fot:

2_3.jpg

tez tam mam, ale ciekawi mnie czy jest gdzies na silniku wybity wlasnie :mysli: kiedys ogladalem ale tak na pierwszy rzut oka "z gory" niezauwazylem
Opublikowano

Niedługo będę dobierał sie do mojego luźnego silnika ALF i rozkręcał go., jak znajdę gdzie jest wybite to dam znać.

jak bys znalazl to bylbym wdzieczny za info :wink4: