Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] J271 gdzie sie znajduje bład 17072

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie nie moge uruchomić silnika miłaem zalany komputer oraz przekażniki które sie tam znajdują.

po wysuszeniu pozostaje mi bląd 17072 i wumieniony jest tam J271 co to jest i gdzie przedewszystkim???

Panowie prosże o pomoc jesli ktos wie

pozdrawiam colak

Opublikowano

17072 Przekaźnik silnika - zwarcie do plusa

52_1262722073.jpg

6-według schematu pusty

5-regulacja silnika

3-przekaźnik płynu chłodzącego-duża moc grzewcza

2-przekaźnik płynu chłodzącego-mała moc grzewcza

1-przekaźnik silnika pompy chłodzącej paliwo

4-przekaźnik sterowania silnika

Opublikowano
  • Autor

a masz kolego nr tego przekaxnika czy jest moze 219 bądz 373??? bo tylko takie tam wystepują przy komputerze???

Opublikowano

zobacz pod maskę, nie mam nr a z głowy nie chcę strzelać

Opublikowano
  • Autor

no u mnie to inaczej wygląda

wiec nie wiem dokładnie który to??

[br]Dopisany: 16 Sierpień 2011, 18:50_________________________________________________są 2 przekażniki 219 oraz 373

Opublikowano
  • Autor

Witam dzieki za info sprawa załatwiona powodem zwarcia i buczenia była woda w obudowie komputera przekaźniki 219 oraz 373 były w wodzie i stąd zwarci i rozładowywanie aku. po wysuszeniu całej skrzynki i gniazd oraz wymianie przekaźników wszystko gra :)

zamykam temat

i

Pozdrawiam colak

• 4 lata później...
Opublikowano

Odgrzeje kotleta.. Dzisiaj chciałem wymienić wtyczkę od cewki w 1.8t. Stara była wyłamana i popękana strasznie.. Przy ściąganiu cewki wtyczka rozsypała w ręce i "zespawało" 2 piny.. Zanim to rozerwałem minęło chwile. Bije sie w pierś bo nie odpiąłem AKU ale nie zdążyłem tego zrobić.. Kilkadziesiąt razy przekładałem cewki i nigdy mi sie takie coś nie przytrafiło. No ale, "after birds". Po założeniu nowej wtyczki auto oczywiście nie odpaliło. Po podpieciu Vaga wyskoczyło:

17072 - ECM Power Relay Load Circuit: (J271): Open Circuit
P0688 - 35-00 - -
Więc zgodnie z tym tematem wymieniłem przekaźnik 219 i niestety samochód dalej nie odpala. Pytanie co teraz. Jest jakaś szansa że to nie ECU? I ewentualnie czy można go jakoś sprawdzić?? Pomoże ktoś?
Opublikowano

Bezpieczniki sprawdzałeś ? Może brak napięcia w podstawie przekaźnika i dlatego pomimo wymiany przekaźnika auto nie pali.

Opublikowano

Sprawdzałem. . Bodajże bezpiecznik nr43 za to odpowiada

Opublikowano

A ten przekaźnik trzyma ? Bezpiecznik dobry czyli + jest a minus?

Opublikowano

Przekaźniki miałem 3 do dyspozycji. Mój, drugi na szybko kupiony na szrocie i od kolegi z a6 c5. Na żadnym nie odpala:( błąd cały czas powraca.

I tak sobie poratowałem samochód że teraz muszę rowerem kręcić :wallbash: a do roboty 320km do pokonania.

Do przegrania wkładu z ecu co potrzeba? Wystarczy wysłać nowy i stary sterownik??

Jak to jest z napięciem na cewkach? Mechanik mi dzwoni ze kluczuka nie ma w stacyjce a napięcie na cewkach jest.. Mówi ze jest niedobrze.. To ja mu mówię ze jak zrobiło się zwarcie to kluczyk leżał na siedzeniu i napewno zaplonowa nie był włączony

Pacjent ożył:) Jutro mam odebrać..

• 1 rok później...
Opublikowano

Możesz mi powiedzieć, co było przyczyną bo właśnie popełniłem ten sam błąd i mam te same objawy.

• 1 rok później...
Opublikowano

Czy ktoś mógłby podzielić się rozwiązaniem?

Podobna sytuacja i mnie dopadła. Auto nie odpala. Błąd 17072 powraca cały czas, mimo wymiany przekaźnika 219. 

Edytowane przez laskowski1919

• 5 lat później...
Opublikowano

Dopadł mnie problem z odpaleniem samochodu, wyskakuje błąd 17072 PO688 czujnik przekaźnika zasilania ECM/PCM (j271) - odwód otwarty

Rozwiązał ktoś ten problem czy tylko trzeba ten przekaźnik wymienić?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przekaźnik 373 został wymieniony na oryginalnym z ASO o numerze 645. Jak na dzień dzisiejszy usterka znikła 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 5.08.2023 o 13:38, Mlody33 napisał(a):

Przekaźnik 373 został wymieniony na oryginalnym z ASO o numerze 645. Jak na dzień dzisiejszy usterka znikła 

Usterka znów się pojawiła...