talib1990 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 talib1990 ja akurat pracuję w tym zawodzie. Od ponad 5 lat. Praca jest bardzo ciekawa, tylko czy te pieniądze takie duże Fakt, że tutaj jest kilka rozwiązań jeśli chodzi o pracę. Bo możesz się zatrudnić w jednej dużej firmie (tak jak ja ) albo możesz mieć kilka małych. Możesz też założyć własną działalność i prowadzić kilka firm. Jak masz okazję to zrób sobie też inspektora ppoż i pierwszą pomoc. Dobrze by było jakbyś jeszcze miał coś z ochrony środowiska, bo często łączą te specjalności. No i oczywiście trzeba lubić organizować i prowadzić te szkolenia dla różnych grup zawodowych, bo inaczej to będzie męczarnia a nie przyjemna praca. ja akurat studiuje na wyższej szkole inżynierii bezpieczeństwa i ekologii.. i mam troche styczności wlasnie z biologią i ekologią.. także bedzie ok
barszczyna Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Pany. Brat cioteczny mojej żony wybiera się na studyja i nie wie co wybrać. Gówniarz oscyluje między : * Kierunek Zarządzanie! - Specjalności Przedsiębiorczość i zarządzanie małą firmą Zarządzanie potencjałem społecznym *Stosunki międzynarodowe!- Specjalności Biznes międzynarodowy Urzędnik Europejski Służba dyplomatyczna i konsularna Współpraca transgraniczna Nie wiem co mu doradzić. Który kierunek stwarza lepsze możliwości na przyszłość.. to zarządzanie to chyba jakaś lipa Ja jestem po zarzadzaniu(mgr juz) i c**j robie na magazynie Ale ide na logistyke podyplomowa Ucieszyłeś mnie tą logistyką. Ja na dzienne idę.
Reggi Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2011 ja studiuję zarządzanie, specjalność zarządzanie i marketing w organizacji gospodarczej. kierunek nie należy do najtrudniejszych, ale nie jest też taki łatwy jak niektórzy uważają (bynajmniej na mojej uczelni). gdybym miał jeszcze raz wybierać studia to wybrałbym to samo bo mnie to akurat interesuje. kolega jest na stosunkach międzynarodowych i za specjalnie nie jest zadowolony... w sumie nawet nie pytałem dlaczego. z tych trzech, które napisałeś wybrałbym "Biznes międzynarodowy" bo wydaje się być ciekawą opcją, a w przyszłości na pewno takowy biznes się rozwinie Dużo masz matmy na zarządzaniu ? Bo chłopaczyna jest noga z tego przedmiotu a gdzie by mi linki nie wysyłał to wszędzie matma . Generalnie chłopina zdecydowany na dwie uczelnie i nie wie którą ma wybrać tak samo z kierunkami : Zdecydowany prawie na Stosunki międzynarodowe i specjalność - Biznes międzynarodowy lub Zarządzanie i specjalność - Zarządzanie zasobami ludzkimi. Tylko po jednym jak i po drugim c**jówka z pracą.
jedrekx Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 ja studiuję zarządzanie, specjalność zarządzanie i marketing w organizacji gospodarczej. kierunek nie należy do najtrudniejszych, ale nie jest też taki łatwy jak niektórzy uważają (bynajmniej na mojej uczelni). gdybym miał jeszcze raz wybierać studia to wybrałbym to samo bo mnie to akurat interesuje. kolega jest na stosunkach międzynarodowych i za specjalnie nie jest zadowolony... w sumie nawet nie pytałem dlaczego. z tych trzech, które napisałeś wybrałbym "Biznes międzynarodowy" bo wydaje się być ciekawą opcją, a w przyszłości na pewno takowy biznes się rozwinie Dużo masz matmy na zarządzaniu ? Bo chłopaczyna jest noga z tego przedmiotu a gdzie by mi linki nie wysyłał to wszędzie matma . Generalnie chłopina zdecydowany na dwie uczelnie i nie wie którą ma wybrać tak samo z kierunkami : Zdecydowany prawie na Stosunki międzynarodowe i specjalność - Biznes międzynarodowy lub Zarządzanie i specjalność - Zarządzanie zasobami ludzkimi. Tylko po jednym jak i po drugim ch***ówka z pracą. miałem 1 semestr matematyki. praktycznie same powtórki z liceum... chyba, że miał podstawową matmę to dojdą mu pochodne, macierze (przynajmniej tak było u mnie). choć ja to na rozszerzonej matematyce miałem i dla mnie to była powtórka z ogólniaka
filip1001 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 niech zastanowi się raczej nad kierunkami technicznymi, np, robotyka itp, lub inżynieria środowiska, kierunki po których znajdzie prace i to dobrze płatną, ja osobiście obroniłem mgr z stosunków międzynarodowych, specjalność handel zagraniczny, i nie pracuje w zawodzie, bo ciężko o prace a bez znajomości to wiadomo jak to w pl wygląda. Studiuję inżynierię środowiska i uważam że to bardzo fajny i przyszłościowy kierunek też to studiuję i bardzo sobie chwalę :good:
Gość fudi Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Ja studiuję właśnie FiR i matmy dużo nie ma, miałem na cały rok rozłożoną. Po zwykłej nauce w liceum doszły mi macierze, pochodne, całki, szeregi itd ale do ogarnięcia było, ja miałem trochę problemów ale zdałem, ogólnie to dużo osób na roku jest i około połowa na specjalność - Rachunkowość, jak coś to udzielę chętnie informacji
Rekomendowane odpowiedzi