Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Kolor zderzaków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i mam pytanie dotyczące zderzaków bo chodzi o to że w mojej audi a4 b6 ( kolor srebny) przedni i tylni zderzak mają minimalnie inny odcień niż reszta auta.A przyglądałem się 2 innym takim samym modelom na ulicy i też mają takie kolory .? to auto było po malowaniu zderzaków czy nie ?

1695354443.jpg

Opublikowano

tak jest nie ma się co przejmować ,najbardziej widać na srebrnym

Opublikowano

jak minimalnie-to nie ma czym się przejmować,czasem tak jest,że lakiernik dobiera kolor po nr VIN,lub po kodzie,ale nie bierze pod uwagi tego,że auto ma ileś lat i lakier płowieje i blednie

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

przedni i zderzak ma inny troszkie odcien dlateego ze sa one wykonane z plastiku i widac inny odcien juz ! tez sprawdzalem to u kuzyna i tak samo ma :):hi:

Opublikowano

no niestety audi taka marka a takie różnice w odcieniu :thumbdown:, a tak serio to jak koledzy piszą inaczej układa się lakier na plastikach, ostatnio pod domem miałem nowiutkiego focusa i tam to dopiero jest róznica :wallbash:

dlatego nie zawsze łatwo stwierdzić czu ori lakier, jeśli minimalna różnica to szansa na ori, jeśli spora to było malowanko

Opublikowano

U mnie też widać minimalną różnice w zderzakach. Ale nie mam srebrnego tylko taki jakiś inny :kox: Coś jak kolor środka SWING :naughty: Kumpel ma granatową i wszystko jest ładnie. Tak jak już ktoś napisał czym jaśniejsze tym bardziej widać.

Opublikowano

a nawet jak ktos pryskał tylko zderzaki bo były obtarte to nie ma co panikować tylko sie cieszyć ze kosztów nie ma dodatkowych ;p

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

na srebrnym tak już jest - dlatego ,że szczególnie w sedanie tylny zderzak - góra i dół mają zupełnie inne kąty.

Ja się na to wpieniałem i ostatnio trysnąłem cały tylny zderzak w aso, choć mam całe auto w ori lakierze.

Niestety odradzano mi to przed malowaniem - że nie pomorze I NIE POMOGŁO!!!!

Cały zderzak jest pomalowany jednym lakierem i róznica między dołem a górą jak była tak jest :wallbash:

Opublikowano

też się nad tym zastanawiałem ale widze że wszystkie jasne kolory to mają , u mnie to samo jaśniutki błękit i też jest minimalna różnica

Opublikowano

daj spokój, ja właśnie wywaliłem kasę w błoto :>