Marcin.K Opublikowano 13 Lutego 2008 Opublikowano 13 Lutego 2008 Witam Mam pytanie czy ktoś może mi pomóc, ponieważ mam problem z moim A4, które po odpaleniu dławi się i strzela ale tylko na benzynie na LPG jest ok.
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 13 Lutego 2008 Opublikowano 13 Lutego 2008 jaką masz instalację LPG? Jeśli mieszalnik i ciśnienie paliwa będzie w normie to stawiam na przepływomierz. Byłoby fajnie jakbyś opisał dokładnie co się dzieje... . Spalanie, kultura pracy silnika itd
Marcin.K Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Opublikowano 14 Lutego 2008 Po podłączeniu VAG zauważyłem ze na czwartym cylindrze jest mniejsze spalanie niz w 3 pozostałych. np na trzech jest 5,1 na na 4-tym 4,6.
..::CZARNY::.. Opublikowano 14 Lutego 2008 Opublikowano 14 Lutego 2008 pompa paliwa, syf w baku, zapchany, nieszczelny dolot. Opisz jak wkręca się, przy jakich obrotach to występuje.
Marcin.K Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Opublikowano 14 Lutego 2008 Najgorzej jest przy zimnym silniku, i przy biegu jałowym, wkrecenie w obroty to jest wtedy duży problem.
duluki Opublikowano 20 Lutego 2008 Opublikowano 20 Lutego 2008 mam to samo u siebie tylko przy silniku 1,8 125Km dokładnie takie same objawy muszę dodawać stopniowo gazu ,bo jak dodam za szybko to się zadławi i zgaśnie mam to dosownie kilkadziesiąt sekund i wszystko wraca do normy po rozgrzaniu przełancza się nagaz i dalej bez problemu
sikor81 Opublikowano 21 Lutego 2008 Opublikowano 21 Lutego 2008 powiem wam, że od 2 dni też u mnie to nastąpiło na zimnym silniku jakby się zachłysnął benzyną potem jest już ok, najgorzej na zimnym, ale wystarczy że dam na jałowym 2 razy gaz do dechy i juz jest ok. predzej tego nie było
radekgrabo Opublikowano 24 Lutego 2008 Opublikowano 24 Lutego 2008 witajcie u mnie tez tak mi strzelała przy dodawaniu gazu i okazało sie za snuneła sie troche rura od przepływomierza
kaszub36 Opublikowano 26 Lutego 2008 Opublikowano 26 Lutego 2008 miałem podobnie i okazało sie ze jeden wtryskiwacz od gazu padł i podawał gaz do paliwa szybka wymiana i jest ok :th: a moze tak najpierw sprawdzisz vag-em
czarny_biały Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 witam większość ludzi ma z tym problem - no i ja tez:( od listopada borykam się z tym problemem. rozpocząłem od wymiany świec, przewodów. później płukanie zbiornika, wymiana filtra paliwa i spr ciśnienia. niestety bez skutku. dałem na jakiś czas spokój. ostatnio po dopływie gotówki zacząłem działać dalej. wymiana aku... czyszczenie przepływki, przepustnicy, wymiana odmy i uszczelnienie całego dolotu( dla świętego spokoju i pewności), nowy czujnik temp, nowa sonda. po tym wszystkim jeden pyk rozrusznikiem i BAJECZKA. zero dławienia, bez pulsacji obrotów. kilka dni spokoju i znów powrót niedomagań kupiłem vag-a i jedyna usterka to sonda - za małe napięcie. jestem bez dalszych pomysłów. panowie, chyba musimy sie z tym pogodzić... będziemy kichać i prychać. chyba, że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł....
aramis Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 A może przepuszcza elektrozawór od gazu i zalewa po dłuższym postoju. Spróbuj zakręcić zawór na butli, wypalić gaz i na drugi dzień odpalać. Tu znajdziesz moja historię: http://www.a4-klub.pl/smf/silniki_benzynowe/b5_ahl_problem_z_odpalaniem_na_zimnym-t16670.0.html
Rekomendowane odpowiedzi