Paweł A4 1.9 Avant Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Witam all. Mój problem jak w temacie czuję benzynę po odkręceniu korka wlewu oraz na bagnecie, jaka może być przyczyna. Auto sprowadzone z Holandii,silniczek to 1.8 benz/lpg bez problemu przejechała trasę ok2000km., spalania nie liczyłem, wskazania prędkości są jakby w milach, dopiero powyżej 100 normalne wskazania, kontrolka zaznaczona na czerwono pali się po odpaleniu silnika. Autko po nocce miało problem z odpaleniem, długo trzeba było kręcić żeby załapał. Czekam na pomoc Pozdrawiam Paweł
Dev Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Kolego najpierw VAG, prawdopodobnie padł czujnik wody i silnik sie zalewa co jest przyczyną trudnego zapalania
IDUAL Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Niekiedy dużo jazdy na zimnym silniku i krótkie trasy czyli jak dużo chodzi na ssaniu to nieprzepalone paliwo dostaje się pierścieniami do oleju. Trzeba robić dłuższe trasy i dbać o olej bo olej z benzyną to po silniku bo brak dobrego smarowania
Paweł A4 1.9 Avant Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2011 Witam wrócę do tematu palącej się kontrolki wody, po wymianie czujnika razem z króćcem, lało się spod niego, nadal się zapala? Po wymianie na kompie nie byłem.
szczuraz Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Podepnij vaga sprawdź co siedzi w pamięci. Wymiana oleju obowiązkowa. Masz na pewno kogoś z forum niedaleko siebie kto za flaszkę ogarnie vagowanie.
Rekomendowane odpowiedzi