Fernando Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Witam, kiedy włączam klimę na zimnym silniku to coś piszczy, dźwięk dobiega z silnika, jak wyłączę klimę to nie piszczy, czy to pasek albo łożysko jakieś? co powiecie? jakby co to mniej więcej jaki koszt naprawy??
trezor4 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 piszczec moze pasek , wez zoabcz czy nie jest luzny a jezeli nie to sprobuj polac delikatnie woda jak przestanie piszczec to napewno pasek .... to bedzie najtansze rozwiazanie jak to nie bedzie pasek to trzeba bedzie szukac dalej , moze rolka na napinaczu paska , mozesz ten ja sprawdzic czy nie piszczy ... [br]Dopisany: 25 Sierpień 2011, 07:00_________________________________________________mozesz to zrobic bez kanalu sciagnac pasek i posprawdzac czy nie ma luzow itd ....
Mauros88 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 u mnie tezpiszczala klima powymianie paska i przesmarowaniu lozyska na napinaczu pask aklimy wszystko ustalo. Moze u Ciebie tez tak bedzie
junior_tdi Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Przyczyną może też być sama sprężarka klimy, znajomy miał taki problem w Passacie B5 z AFN'em. Sprężarka powoli się zacierała i za każdym włączeniem klimy piszczała :/
MASATO Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 skoro piszczy tylko przy włączonej klimie to obstawiam że dźwięki te pochodzą ze sprężarki
Bertoni Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 Ja miałem za mało naciągnięty pasek...w momencie włanczania klimy zaczynał popiskiwać na wolnych obrotach a niekiedy(szczególnie jak motor był jeszcze zimny) bardzo donośnie,jak wyłonczyłem klime to cisza....po dociągnięciu paska już całkowita cisza.
Rekomendowane odpowiedzi