KYLOMC Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 mam pytanko czy wy tez macie taki dźwięk gdy ręcznie szarpiesz silnikiem na przykład za kolektor ssący a dźwięk przypomina jakby woda się przelewała
KYLOMC Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2011 hhahaaha ha haha ..... poważnie się pytam weźcie koledzy z tym samym silniczkiem sprawdźcie jak tam u was
abdul81 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 u mnie na 1.8t nic takiego nie było [br]Dopisany: 26 Sierpień 2011, 22:09_________________________________________________swoja drogą jeśli szarpiesz silnikiem i na tyle się aż przechyla że słychać jak woda się przelewa to chyba poduchy od silnika sa trochę słabe :>
KYLOMC Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2011 hmm no ci powiem ze jest jakiś luźny ten silnik
cucho Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 kolego, a nie podskakuje Ci ten motorek? ostatnio mój brat zadzwonił,że coś przy przyspieszaniu w silniku stuka. Okazało się,że poduchy zerwane. Zostały wymienione, a ten dźwięk metaliczny to było uderzenie korka olejowego o maskę i robienie w niej wybrzuszeń :/
KYLOMC Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2011 a hmm to tego to nie wiem czy aż tak podskakuje ze wali o maskę ,bo jak przyspieszam nagle z dwójki jak i z trójki to słyszę głuche pukanie z prawego koła coś jakby waliło o karoserie wkurza mnie to bo jest dość słyszalne na zewnątrz jak otworze okno .a łańcuch to nie rozumie ?
Gelooo Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 albo poduchu stukaja albo masz wahacz walniety u mnie taki metaliczny stuk przy przyspieszaniu i hamowaniu to byl wahacz(banan) a skoro masz dosc luzu zeby ruszyc silnikiem to tez nie dobrze a plynow pod maska nie malo
KYLOMC Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2011 banany wymieniałem ostatnio .. dźwięk jest słyszalny gdy jadę na jedynce powoli bez gazu i wciskam sprzęgło daje dwójkę i nagle puszczam sprzęgłu i jest tak jakby stukało o karoserie w prawym kole normalnie jeżdżąc tego nie słyszę
Bozet Opublikowano 2 Października 2011 Opublikowano 2 Października 2011 Najprawdopodobniej to bedzie poducha od silnika. Zobacz jak stoisz i na luzie dajesz gazu ( gaz-i luz gaz i luz tak pare razy) jak auto sie bedzie bjac to poducha jakas Ci juz siada.
Maxcudo Opublikowano 2 Października 2011 Opublikowano 2 Października 2011 Skoro daje rade rzuszac silnikiem, to albo jest to dawny Pudzianowski , albo padła jakas poducha
KYLOMC Opublikowano 3 Października 2011 Autor Opublikowano 3 Października 2011 koledzy troche to dawno było ale to była wina poduchy prawej
tomaszstn Opublikowano 26 Listopada 2011 Opublikowano 26 Listopada 2011 YO! mialem auto B5 1.8T i jak dodawałem gazu to troche nim bujało a to przez poduszki i nie było zadnego innego dzwieku takze jak ci cos tam chlupie to mi sie wydaje ze to nie przez poduchy. A propo mam do sprzedania silnik ze skrzynia 1.8TURBO nr AEB:) A tak kolega regulaminu nie czytał
Rekomendowane odpowiedzi