Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Nie działa elektryczna szyba prawa tylna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Miałem u siebie 2 elektryczne szyby i pokusiłem się o montaż 4x elektryka. Po zamontowaniu nie działa mi szyba prawa tylna, ale tylko z przycisku w drzwiach prawy tył. Sprawdzałem na innych przełącznikach i też :( . Od czego zacząć sprawdzanie??? instalacja elektryczna od przełącznika w drzwiach prawy tył do silniczka??? Proszę o jakieś sugestie.

Opublikowano

zacznij od sprawdzenia czy jest prąd w wtyczce która wchodzi w przełącznik, później możesz sprawdzić silniczek czy działa jak go podłączysz do prądu

Opublikowano

to jeżeli przełącznik ok, silniczek działa to masz tak jak ja miałem, wiązka która leci do przełącznika była uszkodzona

Opublikowano

Sprawdzania nie będzie dużo, ale zabiorę się do tego za parę dni i dam znać co było.[br]Dopisany: 29 Sierpień 2011, 16:47_________________________________________________Dzisiaj posiedziałem trochę w kabelkach.

Przejściem pomiędzy przełącznikiem w drzwiach PT i silniczkiem jest OK. Zauważyłem też dzisiaj, że po wyłączeniu stacyjnki szyba PT samoczynnie opuściła mi się w dół do samego końca..

Jakieś sugestie???

Trochę się zastanawiałem i jedyna rzecz jaka nie była sprawdzana/podmieniona to przełącznik szyby w drzwiach kierowcy. Czy może robić takie zamieszanie???

Opublikowano

witam. przymierzam sie do założenia el szyb z tyłu. powiedz mi jak to popodłączałeś ? masz jakieśschematy fotki ?

:szukaj:

jest cały temat o tym