Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B7] B7 2.7TDI Klimatyzacja się nie włącza, zero błędów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W moim nowo zakupionym samochodzie nie chodzi klimatyzacja. ( 2006 rok, 95 000 przbiegu ) .Da się wszystko włączyć, tryb ECON się włącza/wyłącza. Wyczytałem na forum, żeby najpierw podpiąć samochód pod komputer. Tak też zrobiliśmy. Zero błędów. Diagnosta programem VAS-PC ( bodajrze) sprawdził ciśnienie niby 7bar, w momencie jej włączania coś tam spadało / ruszało się. Powiedział, że ktoś mógł bez nabitej klimatyzacji ją uruchomić, jeździć i się spaliła sprężarka.

Co Wy na to ? Miał ktoś coś podobnego ? Co w takim wypadku zrobić ? Z góry dziękuję za sugestie

Opublikowano

Podjedź do kogoś kto robi klimy. Popytaj kolegów z twoich okolic kogo polecają.

Opublikowano

Ja miałem taki przypadek i okazało się że ukręciła się sprężarka i trzeba było ją wymienić. Nie było żadnych błędów i tak jak u Ciebie wszytko można było włączać i wyłączać tylko nie chłodziła. U Ciebie nie mus być taki drastyczny przypadek może ukręciło Ci się sprzęgło klimatyzacji. Poszukaj o tym na forum jest bardzo dużo informacji na ten temat

Opublikowano

Dziękuję serdecznie :) dzwoniłem już do jednego serwisu i są 3 możliwości : zawór klimatyzacji, sprężarka lub właśnie sprzęgło. Po wizycie opiszę co to było.

A może mi kolega napisać ile zapłacić za naprawę bądź wymianę tej sprężarki ?