Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPW] Silnik BPW delikatne drgania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Silnik ogólnie chodzi ok pali od strzała jak odpali i zejdzie z podwyższonych obrotów to przez około 5 do 10 sekund delikatnie nim pobuja ,na biegu jałowym są odczuwalne lekkie drgania szarpnięcia po podłączeniu pod komputer obroty skaczą i tak samo się dzieje na podwyższonych obrotach silnika na biegu jałowym dodam że w czasie jazdy tego nie czuć prosiłbym o jakiekolwiek sugestie dlaczego się tak dzieje

Log (0 - 008)

Log (1 - 002)

Log (2 - 007)

Log (3 - 018)

Log (4 - 023)

Log (5 - 003,003,003)

Log (6 - 004,004)

Log (7 - 010)

Log (8 - 011)

Log (9 - 001,001,001,001)

Log (10 - 013)

Opublikowano

Popraw logi bo sie nie otwieraja, najlepiej wrzuc tu http://vaglog.rtnet.pl/

Opublikowano

Mój też się trochę buja, ale z tego co wiem to bujają się prawie wszystkie 2,0tdi z wałkami wyrównoważającymi........ :kox:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

koledzy prosiłbym o jakieś sugestie i podpowiedzi związane z moim problemem

Opublikowano

Powiem Ci, że chyba 90% tych silników tak ma i jeśli po za tym nie dzieje się nic niepokojącego to pozostaje się przyzwyczaić i cieszyć się jazdą

ps. jeśli Cię to pocieszy ja też tak mam :wink4:

Opublikowano

Silniki specjalnej troski (2.0 TDI i 2.5 TDI ) KONCERNU Vw i Audi doprowadziły do załamania się rynku tych egzotycznych egzemplarzy.Bo te silniki powinny miec skrót SST a nie TDI......Silnik Specjalnej Troski.

Opublikowano

To ja się chyba wyłamię bo u mnie nie drga ani tym bardziej buja :/ I nie wiem czy teraz odbierać to jako usterkę ;)

Opublikowano

To ja się chyba wyłamię bo u mnie nie drga ani tym bardziej buja :/ I nie wiem czy teraz odbierać to jako usterkę ;)

:polew: :polew: jedz na serwis coś jest nie tak :kox:
Opublikowano

Silniki specjalnej troski (2.0 TDI i 2.5 TDI ) KONCERNU Vw i Audi doprowadziły do załamania się rynku tych egzotycznych egzemplarzy.Bo te silniki powinny miec skrót SST a nie TDI......Silnik Specjalnej Troski.

sam jestes specjalnej troski :decayed:

kazdy wspolczesny silnik jest o wiele delikatniejszy i himeryczny niz np 1Z. :cool1:

zdecydowanie, to cisza przed burza.

z delikatnymi drganiami, czy tez jak to niektorzy okreslaja bujaniem, nie ma sensu walczyc. walka z wiatrakami.

jezeli u kogos nie drga, wogole. to znaczy ze jest o wiele bardziej tolerancyjny. wg mnie moj poprzedni AVF ktory pracowal idealnie, sobie tez drgal.

obecny silnik sobie drga jak to 2.0 tdi maja w zwyczaju, co w zadnym stopniu nie przeszkadza w normalnej eksploatacji.

Opublikowano

sam jestes specjalnej troski :decayed:

kazdy wspolczesny silnik jest o wiele delikatniejszy i himeryczny niz np 1Z. :cool1

spoczko :hi:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Miałem podobnie.

Problemy z uruchamianiem i delikatne, nieregularne drgania całego samochodu na biegu jałowym, zwłaszcza przy rozgrzanym silniku i chwilę po tym jak silnik schodził z wyższych obrotów na jałowe, np po normalnej jeździe i zatrzymaniu na światłach.

Po wymianie uszczelnień pompowtryskiwaczy drgania ustały i samochód pali na dotyk, jak dawniej.