topor Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Witam dzisiaj podczas jazdy auto zaczelo świrowac, co jakiś czas auto nie reagowalo na gaz i mrugała kontrolka swiec zarowych Po podpięciu Vaga okazało się ze to czujnik temp spalin. Moje pytanie, w ktorym dokladnie miejscu sie on znajduje i czy ktos zna jego numer z ETKI. W piatek szykuje mi sie konkretna trasa do NRD i chciałbym to jutro ogarnac. pozdrawiam Dodam, że nie znalalem podobnego problemu w szukajce;)
matti_pl Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 zobacz tu: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=161002.msg1873646#msg1873646
czarny Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 ja miałem czujnik temp spalin nr trzy jak wejdziesz pod samochód i popatrzysz w górę tam masz taka pomarańczowa wtyczkę, koszt nowego to 500 zl masakra. u mnie ukazała się kontrolka engine i po podpieciu waga okazalo sie czujnik temp. oddałem do elektromechanika i okazało się że jakiś gryzoń wszedł mi pod silnik i kabel przegryzł skleili dali dobrą taśmę i do teraz gra a było to ponad rok temu:)
topor Opublikowano 1 Września 2011 Autor Opublikowano 1 Września 2011 ja zamowiłem juz czujnik nr 1... tylko za cholere nie moge go zlokalizowac, nie wiem ktory
Andrzej K Opublikowano 28 Listopada 2011 Opublikowano 28 Listopada 2011 Możesz napisać coś więcej; jakie oznaczenie katalogowe ma ten czujnik i w którym miejscu się znajduje?
czarny Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 a który szukasz czujnik przy dpf? bo są 3:)
Andrzej K Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 Chodziło mi o informację o umiejscowieniu czujnika temp. przed DPF. Poradziłem już sobie bez tej informacji. Okazało się, że przewody od czujnika są przegryzione przez kuny. Po ich naprawie i wykasowaniu błędu jest OK.
czarny Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 to miałem tak samo, ceny czujników są zabójcze, ale bez tego czujnika mozna jezdzić tylko tak głupia kontrolka się pali, ale nie włącza sie trym awaryjny:)
Andrzej K Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 Może i bez tego czujnika można jeździć, ale nie wtedy gdy ma się jeszcze sprawny DPF, bo prawdopodobnie nie będzie uruchamiał się program jego wypalania.
sebastianr77 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Opublikowano 8 Grudnia 2019 (edytowane) Witam panów. P0546 to czujnik przed pdf i turbiną. U mnie ten sam błąd już miałem kupić czujnik a tam kabel przegryziony. Po naprawie działa wszystko. Dziękuję za poprzednie podpowiedzi Edytowane 9 Grudnia 2019 przez sebastianr77
Rekomendowane odpowiedzi