Opublikowano 10 Marca 20179 l Ok czyli grubsza zabawa. Chcialem zrobić 4 rury z tylu ale poza wydechem z rs4 to nic nie widzialem :/ Możesz też od S4. Ja mam taki u siebie w 1.8 A5. Na filmiku widać. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 11 Marca 20179 l Ok tylko od s4 tez ma 2 rury wchodzace do tlumika srodkowego i 2 wychodzace. Rozumiem ze trzeba przed srodkiem je uciąć i uzyc Y złączki? Taki na allegro jest http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6482026111 A jak glosnosc tego na codzień? Da sie jezdzic bez wrażenia wiejskiego tuningu? Edytowane 11 Marca 20179 l przez wojtekx
Opublikowano 11 Marca 20179 l Ok tylko od s4 tez ma 2 rury wchodzace do tlumika srodkowego i 2 wychodzace. Rozumiem ze trzeba przed srodkiem je uciąć i uzyc Y złączki? Taki na allegro jesthttp://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6482026111 A jak glosnosc tego na codzień? Da sie jezdzic bez wrażenia wiejskiego tuningu? Jesli masz 1.8 tfsi to ściągasz swój tłumik końcowy i środkowy (jest to jeden element). Zakładasz rurę Y-pipe z 3.0 tdi albo rurę z tłumikiem srodkowym z 2.0 tfsi (musi być wersja z wyjściem na dwie strony). Oczywiście tłumiki końcowe odcinasz i zakładasz te od S4/S5. Jeśli chcesz głośno to zakładaj rurę od tdi, jeśli ciszej to od tfsi. Ja mam od tdi i powiem szczerze że jak jeżdżę sam to mi głośność nie przeszkadza, a jest znaczna. Jak z kimś to staram się jeździć delikatnie i tez daje rade. Jak trasy to już gorzej.Głośność wydechu zależy od obciążenia/podciśnienia podczas dodawania gazu. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 12 Marca 20179 l tego z 2.0 tfsi znalazłem tylko z pojedynczym wyjściem z każdej strony. są tylko z rurą Y-pipe, tak jak w 3.0 tdi. może da sie tylko te końcówki z s4 do tego przespawac? na tej aukcji koleś ma dołączone zdjecie schematu i wg tego mozna wymienic tylko tłumik koncowy http://allegro.pl/oryginalny-wydech-audi-s4-s5-sq5-s6-a4-b8-lift-org-i6736336532.html#thumb/5 Edytowane 12 Marca 20179 l przez wojtekx
Opublikowano 12 Marca 20179 l tego z 2.0 tfsi znalazłem tylko z pojedynczym wyjściem z każdej strony. są tylko z rurą Y-pipe, tak jak w 3.0 tdi. może da sie tylko te końcówki z s4 do tego przespawac? na tej aukcji koleś ma dołączone zdjecie schematu i wg tego mozna wymienic tylko tłumik koncowyhttp://allegro.pl/oryginalny-wydech-audi-s4-s5-sq5-s6-a4-b8-lift-org-i6736336532.html#thumb/5 Zajęło mi to dosłownie 30 sek, żeby znaleźć. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5048524028Widzialem kilka innych w różnych cenach także jest tego trochę na alle. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 14 Marca 20179 l Panowie,Czy zmiana wydechu ma coś do mocy silnika?Niewiem ale mam jakieś wrażenie ze jest trochę słabszy po zmianie wydechu. Czy to możliwe?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 14 Marca 20179 l 8 minut temu, Manolo88 napisał: Panowie, Czy zmiana wydechu ma coś do mocy silnika? Niewiem ale mam jakieś wrażenie ze jest trochę słabszy po zmianie wydechu. Czy to możliwe? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Zmieniłeś na wiekszy przelot, wiec nie bardzo możliwe.
Opublikowano 14 Marca 20179 l Zmieniłeś na wiekszy przelot, wiec nie bardzo możliwe. Właśnie zastanawiało mnie to, dzięki za rozwianie wątpliwości Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 19 Marca 20179 l Wie ktoś może czy dokładka z audi a5 s line przedlift na dwie rurki będzie pasować do a4 b8 Avant przedlift?
Opublikowano 28 Marca 20179 l Czy przy podnoszeniu mocy wydech od 3.0 będzie miał jakieś znaczenie niż 2.0 czy tylko wizualne i kilogramowe?
Opublikowano 30 Marca 20179 l Witam ! mam pytanie czy jeśli chodzi o ten uchwyt o którym pisze kolega w pierwszym poście tzn: "8K0 253 144 D 1szt . wieszak tylnego tlumika z guma" to czy mowa jest o tym samym który wkleiłem na zdięciu poniżej,bo właśnie niewiem czy to ten chodzi,bo numer ma inny,różni się ostatnia literą zamiast D mam M.. jeśli to ten sam to udało mi się kupić z wydechem pomożcie bracia :):)
Opublikowano 30 Marca 20179 l Witam ! mam pytanie czy jeśli chodzi o ten uchwyt o którym pisze kolega w pierwszym poście tzn:"8K0 253 144 D 1szt . wieszak tylnego tlumika z guma" to czy mowa jest o tym samym który wkleiłem na zdięciu poniżej,bo właśnie niewiem czy to ten chodzi,bo numer ma inny,różni się ostatnia literą zamiast D mam M.. jeśli to ten sam to udało mi się kupić z wydechem [emoji4] pomożcie bracia :) To samo. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 30 Marca 20179 l 4 godziny temu, cronix napisał: To samo. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka to super,a już miałem dziś kupować w ASO 95zł..
Opublikowano 30 Marca 20179 l Panowie mam pytanko odnosnie uchwytow. Czy lewy i prawy sa takie same? Czy jezeli mam przy wydechu od 3,0 tylko lewy uchwyt to ten po prawej stronie bede mogl przelozyc z wydechu od 2,0?
Opublikowano 31 Marca 20179 l Panowie mam pytanko odnosnie uchwytow. Czy lewy i prawy sa takie same? Czy jezeli mam przy wydechu od 3,0 tylko lewy uchwyt to ten po prawej stronie bede mogl przelozyc z wydechu od 2,0?Ja dokupilem tylko jeden uchwyt przy przekladce z 2.0 na 3.0 Brakujacy przelozylem ze starego wydechu. Wszystko pasuje. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 31 Marca 20179 l A czyli mam rozumieć że dwa uchwyty są takie same? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 13 Kwietnia 20179 l Wydech już zamontowany ale jest bardzo nienaturalnie schowany do srodka zderzaka i bardzo brzydko to wyglada :/ czy ktoś też tak miał lub ma? Wydech od A5.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 13 Kwietnia 20179 l 8 godzin temu, blutucz napisał: Wydech już zamontowany ale jest bardzo nienaturalnie schowany do srodka zderzaka i bardzo brzydko to wyglada :/ czy ktoś też tak miał lub ma? Wydech od A5. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka U mnie było podobnie w momencie gdy miałem za krótki łącznik między starym a nowym wydechem :/ Po wymianie łącznika końcówki ładnie się wysunęły Teraz jestem zadowolony. Przed Po