madaj Opublikowano 17 Lutego 2008 Opublikowano 17 Lutego 2008 Witam jestem włąśnie po wymianie ori Valeo na Depo D2S, step by step by endriu. Natrafiłem na problem i mam pytanie odnośnie takiej blaszki przy soczewce którą można ustawić w pozycji dolnej lub górnej. Domyślam sie że jest to na Europe i całą reszte .... angoli,iroli itp. itd. tak więć mam ją w pozycji dolnej.....is that correct? Przy okazji na giełdzie nowe ori ksenony Valeo wołali min.1600 a mi wyszło 1100-200(za stare)czyli 900 :> pozdrawiam
grzanek85 Opublikowano 17 Lutego 2008 Opublikowano 17 Lutego 2008 Witam po prostu przełóż dźwignię tak aby światło padało tak ___/----- bo tak jest na Europę , przy świetle z soczewki jest wyraźnie taki kształt światła. ps dojedź do ściany i ustawiaj :th:
Agrzesiek4 Opublikowano 29 Lutego 2008 Opublikowano 29 Lutego 2008 Mam pytanie co do tego tematu. Ja mam lampy z angielskiej wersji, musze kupic europejskie czy te angielskie moge jakos przestawic?
ykk Opublikowano 29 Lutego 2008 Opublikowano 29 Lutego 2008 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=21653.0 Z tym ze nie wiem czy to odnosi sie do dlugich.. Chyba nie..
szogun0 Opublikowano 29 Lutego 2008 Opublikowano 29 Lutego 2008 Ykk światła drogowe na całym świecie świecą tak samo. Drogowe (długie) nie mają odcięcia, świecą wiązką na wprost.
ykk Opublikowano 29 Lutego 2008 Opublikowano 29 Lutego 2008 szogun0 dzieki za info.. A wiec tylko wystarczy przestawic wajche.. :th:
jocker01 Opublikowano 4 Marca 2008 Opublikowano 4 Marca 2008 czesc, z tego co wiem to i na prawy i lewostornny blaszka jest na dole tylko jest odwrotnie obrucona, jak spojrzysz w soczewke bez zarowki to bedziesz widzial, generalnie soczewka zmienia kierunek czyli na ruch prawostronny wyzsza czesc blaszki bedzie po prawej i analogicznie do lewej stony. pamietam ze jak kupilem swiatla z niemiec i spojrzalem w nie, to bylo po prawej ale pomyslalem ze tak ma byc ale po zalozeniu sie przekonalem ze jest zle. Mam nadzieje ze pomoglem. Pozdrawiam Jocker01
madaj Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Opublikowano 13 Marca 2008 Więc tak panowie odnosnie tych Lamp Wymieniałem Ori valeo (niestety były już pod D2S czego nie zauważyłem) na Depo pod D2S wymiana na ksenony by endriu I co moge powiedzieć to same lampy niczego sobie ale regulacja do d... zatrzask trzymający tą kulke która reguluje(przyciąga/wypycha reflektor)jest marnej jakości i u mnie te zaczepy przy obu soczewkach sie wyłamały i niestety troche zabawy z tym było ale dałem rade i jakoś to sobie sam ustawiłem (na stacjach nie dawali rady)i teraz już śmigam na ksenonkach (nie H.I.D) Troche kasy wpadnie zrobi sie spryski i poziomowanie Pozdrawiam
szyman Opublikowano 2 Lipca 2008 Opublikowano 2 Lipca 2008 Więc tak panowie odnosnie tych Lamp Wymieniałem Ori valeo (niestety były już pod D2S czego nie zauważyłem) na Depo pod D2S wymiana na ksenony by endriu I co moge powiedzieć to same lampy niczego sobie ale regulacja do d... zatrzask trzymający tą kulke która reguluje(przyciąga/wypycha reflektor) W którym miejscu znajduje sie ten zatrzask regulujący wypychanie i przyciaganie lampy.Wlasnie wymienilem na depo zespolone ale cos zabardzo odstaja i chcialbym je cofnąc.czy da rade do wyregulowac bez sciagania lampy czy bede mial dostęp i co to są za dwie śróbki po bokach które wida z góry??
lukasz2223 Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Czesc,podłączam sie pod kilka pytan,jestem po wymianie lamp oryginalnych Valeo na Depo D2S (+ zestawi Hid xenon) .Mój problem polega na tym,ze swiatła mijania sa ok xenon swieci powiedzmy dobrze,chociaz mógłby swiecic mocniejszym swiatłem.,ale problem jest z długimi swieca bardzo nisko tzn podobnie do xenonów jak odpalam długie to nie w dal tylko w dól swieca,powiem inaczej,ze stare lamoy zwykłe na długich to rarytas w porównaniu z tymi Depo,Czy ktos z was ma pojęcie czy mozna to ustawic?bo gosc co montował lampy i xenony twierdzi,ze jedna i ta sama regulacja jest i do soczewki xenon i do długich,ten sam odbłysnik czy cos... bede wdzięczny za kazdą sugestie.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi