Saritankian Opublikowano 4 Września 2011 Opublikowano 4 Września 2011 witam serdecznie ,braciszek kupił a4 b5 1,8t 150 kucy i chce wywalic wszystko z wydechu ,czyli od kata po końcowy prosta rura 2,5 cala , chciałem zapytać was o porade bo naczytałem się już sporo i ile tematów tyle opini ,czy przelot 2,5 cala jw. niepogorszy osiągów i nie wpłynie negatywnie na silnik i turbine czy jednak jest bezpieczny i poleprzy osiągi audiczki?
Digit Opublikowano 4 Września 2011 Opublikowano 4 Września 2011 no polepszy hmm ból głowy od hałasu w aucie jeżeli braciszek zamierza zamontować GT28RS, FMIC i stanalone do tego, to wtedy taki wydech mu się przyda. Polecam jednak poczytać lepiej, tematów jest całe mnóstwo - na początek jeżeli kolega chce ruszać wydech to polecam wywalić katalizator, wstawić w to miejsce downpipe może być 2,5cala, owinąć to taśma termoizolacyjną i więcej nie kombinować, seryjnie rurka ma 55mm, moim zdaniem lepiej zainwestować w FMIC i wystroić to, przy K03 szału nie ma, ale auto będzie odpychać się już całkiem całkiem, a po wywaleniu kata bardzo fajnie zaczyna być słyszalna turbinka - szzzzzzziuuu, ehh szkoda że sprzedałem 1.8T.....
Saritankian Opublikowano 4 Września 2011 Autor Opublikowano 4 Września 2011 w planach ale odległych k04 a wydech musi robić bo zeżarty chyba w 10 miejscach i chce to zrobić na początek i na przyszłość hałas nie przeszkadza bo miał wczesniej e30 na przelocie i sie przyzwyczaił ale to był motor wolnossący a na turbinie podobno musi być tam jakas pucha... ja sie nie znam
Digit Opublikowano 4 Września 2011 Opublikowano 4 Września 2011 ok, nie przeszkadza może być przelotowy, nie zaszkodzi silnikowi, ale też nie przybędzie od tego koni. Niech zrobi 2,5cala na jednym tłumiku , downpipe owinąć taśmą i będzie gicior
Saritankian Opublikowano 4 Września 2011 Autor Opublikowano 4 Września 2011 dzięki chłopaki pozdrawiam
Martino24 Opublikowano 11 Września 2011 Opublikowano 11 Września 2011 Podepne sie pod temat Pany . Chciałbym do swojej audiczki załozyc koncowy tłumik ale taki godny nie jakies wies tuning ;( bo tego na allegroszu jest pelno a nie chce mi sie samemu spawać z nierdzewki. Ładnie brzmiacy ale nie ryczacy i godnie wygladajacy 2 rurka Jakies pomysły ??
patrosss Opublikowano 26 Września 2011 Opublikowano 26 Września 2011 piękny dźwięk .. jak taki osiągnąć ? w b5 1.8t ?
gucionexia Opublikowano 4 Listopada 2011 Opublikowano 4 Listopada 2011 Podepne się pod temat,tłumik srodkowy w aud A4 2.5tdi z 99r jest przelotowy czy komorowy?
SebolA4 Opublikowano 5 Listopada 2011 Opublikowano 5 Listopada 2011 Podepne sie pod temat Pany . Chciałbym do swojej audiczki załozyc koncowy tłumik ale taki godny nie jakies wies tuning ;( bo tego na allegroszu jest pelno a nie chce mi sie samemu spawać z nierdzewki. Ładnie brzmiacy ale nie ryczacy i godnie wygladajacy 2 rurka Jakies pomysły ?? Posiadam Sebringa dedykowanego do AEB wstawiany z programem ABT jako pakiet i bardzo ładnie brzmi, nie męczy.Nie mam kata, wstawiony downpipe 2,5 cala i końcowy właśnie Sebring.Jak turbo zacznie pompować zaczyna buczeć ale bez przesady.Przy normalnej jeździe jest cicho z lekkim pogłosem "basowego mruczenia". Foto poniżej: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d09d760026a48f77.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6edce6ee7192ef16.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/46434a6d2b4d81aa.html
tomaszstn Opublikowano 5 Listopada 2011 Opublikowano 5 Listopada 2011 Mogę potwierdzić Jest fajnie i nie za głośno chociaż jak jechałem ostatnio Twoim to nie wykorzystałem w pełni skali obrotomierza
Rekomendowane odpowiedzi