Rafal1988Lodz Opublikowano 10 Września 2011 Opublikowano 10 Września 2011 Witam.Lakier mi sie przetarl i lekko wchodzi rude i chcialbym to czyms na zime zabezpieczyc. Przyczyna oczywiscie gwint ktory jest juz na wykonczeniu i obtarl mi lakier na nadkolach. Na wiosne bede wymienial gwint i chce poczekac z tymi zaprawkami bo teraz to nie ma sensu bo znowu mi wyjdzie
majkel_majki Opublikowano 10 Września 2011 Opublikowano 10 Września 2011 Niby czym chciałbyś to zabezpieczyć? Jak już wchodzi rdza to zostaje tylko ją usunąc i dać zaprawkę, jeżeli będzie potrzeba to powtórzyć.
RFK Opublikowano 10 Września 2011 Opublikowano 10 Września 2011 Tak jak kolega wyżej napisał , jak już wychodzi ruda to lepiej by było ją usunąć.Bo do wiosny będzie marnie.
medik Opublikowano 10 Września 2011 Opublikowano 10 Września 2011 Dokładnie usuń rdzę i daj jakiś podkład/grunt. Kilka warstw i po sprawie. A na wiosnę zrobisz jak należy.
Rafal1988Lodz Opublikowano 10 Września 2011 Autor Opublikowano 10 Września 2011 to znaczy nie jest tak zle bo ruda weszla na lakier a nie na blache. Ale tak zrobie usune i zaprawke zrobie samemu a na wiosne zrobic sie jak nalezy.
Rekomendowane odpowiedzi