Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja dodatkowych głośnikow wysokotonowych BANG&OLUFSEN oraz blend w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Moze dlatego ze jest tu doposazenie , kiedys był poruszany ten temat .

Opublikowano

Ja nie wiem jak wy, ale nie jestem w pełni zadowolony z fabrycznego B&O, jakość wykonania głośników jest conajmniej mizerna, jeden czasem nawet charczy. Idzie przeżyć, ale jak już modzicie, to lepiej kupić wiązki oryginalne, a głośniki na wymiar coś sklepać, będzie zdecydowanie lepiej. Ciekawe skąd się wzięła ta wysoka cena za tą opcję :naughty:

Opublikowano

Nr wtyki i pinów do wysokotonowych głośników b&o znajdujących się w kokpicie (x3- L,P,C) ktoś podpowie? :naughty: Bo przy zamianie ze zwykłych na b&o wtyki trzeba wymienić, bo inne kompletnie :facepalm:

Opublikowano

Witam Panowie.

Przymierzałem się dzisiaj do dołożenia dodatkowych głośników wysoko-tonowych. Niestety, teraz żałuję, ale nie doczytałem tematu całego i wyszła lipa. Myślałem, ze system jest przygotowany pod wpięcie dodatkowych głośniczków, w sensie, że blendy to blendy, anie plastikowe maskownice, i że kabelki do podłączenia tez są.

Teraz pytanko.

Te oryginalne zaślepki blendy można jakoś zrobić aby przepuszczały dźwięk? Ktoś pisał i nawierceniu dziurek małym wiertłem lub gorącą igłą.

A jak z instalacją? Wpinamy się przewodami do dużego głośnia, dajemy ewentualnie zwrotnice, podłączamy głośniczek i już?

I drugie pytanko. trochę nie związane z tematem. W bagażniku nie mam subwoofera. Trzeba prowadzić instalację, czy ona jest przygotowana? Nie mam tam żadnej wiązki, do której można by podłączyć subwoofer.

Pozdro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

MMI 3G HIGH z HDD jakie ma nagłośnienie ? jakieś lepsze da sie zamontować ?

Opublikowano

Ile standardowo w najprostszej konfiguracji powinno byc glosnikow( fabrycznie mialem Chorusa) bo z tego co naliczylem to mam 4 duze i 4 tweeterki.czyli w sumie 8;-) A slyszalem opinie ze standardowo bylo 4???

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wymieniłem głośniki i jest lepiej ale dziwna rzecz jest teraz w vcds na tescie poszczególnych głośników jak testuje prawy lub lewy przód basowy to test jest wykonywany na tych pod szyba przednia jak lewy to lewa przednia i druga strona też a tamte pod szyba też maja swój test i jest ok ale błedów nie wywala żadnych. Ktoś wie czemu tak jest??

Opublikowano

Jak by miał ktoś na zbyć głośniki wysokotonowe to proszę o info:wink:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

W ASS jakie jest radio (chorus, koncert...) ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

rozstrzal cenowy jak to zawsze jest po prostu :kox:

mozesz kupic tylko samego suba za 1200 zl najtaniej AUDI A4 A5 WZMACNIACZ BANG&OLUFSEN 8T1035223A (4135706544) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

ale rownie dobrze i caly zestaw juz za 1400 AUDI A4 A5 ZESTAW GŁOŚNIKÓW BANG&OLUFSEN (4122038435) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

po prostu w tym sie polapac na serio, trza byc albo Grzesiem albo miszczem swiata i okolic

(co w sumie jest jednoznaczne :decayed: )

Opublikowano

Koledzy,

wybaczcie, jeśli to pytanie jest niewłaściwe, ale : ile ostatecznie głośników wchodzi w skład pełnego zestawu B&O dla Audi A4 B8 Avant z 2010 ?

Rozstrzał w ofertach na Allegro jest od 11, przez 12 do 14 szt głośników włącznie.

Która wersja jest właściwa ?

Z góry dziękuję za naprowadzenie !

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

W jaki sposób ustalić poprawne kody tych, które są w oferowanym przez sprzedających zestawie vs. te, których brakuje do pełni szczęścia ?

Da rade jakoś mnie naprowadzić ?

Dziękuję awansem !

Opublikowano
we wlepce brak info :wink: oznaczenie ma 9VK

Grzes

a z tego co wrzucilem wyzej - widzisz tam cos podejrzanego ?

ciezko sie w tym polapac, ze tak to okresle ... :doh:

Opublikowano
  • Autor

Jeden jest od 3G+ a drugi bez numeru TO nie powiem .

Obydwa sa pod swiatlowod ( MOST)

Opublikowano

Koledzy ,

jeszcze jedno pytanie w przypadku Avanta, mianowicie :

w jaki sposób w tylnej części samochodu, na słupkach D ( taką informację znalazłem na forach zagranicznych ) montuje się głośniki dla tego modelu ?

Pytam pod kątem zmieszczenia wszystkich 14 głośników.

Z góry dzięki za podpowiedź

Opublikowano

Trzeba wymieniać słupki na specjalne z maskownicami :wink: