Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AWM] Pompa wody!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jaką pompę wody najlepiej założyć do mojej a4 b5 1.8T(180KM)(AWM) z roku 2000,rozrząd kupiłem firmy INA,paski Bosha???

[mod]Czy masz trudności z wpisaniem prawidłowego prefix-u do tematu!? Pytasz o konkretny silnik, a wstawiasz jak do wszystkich. - poprawiłem kolejne wylądują w koszu[/mod]

Opublikowano

Ja zakładam pompy z firmy Ruville i wszystko jest ok :good:

Opublikowano

Ja zakładam pompy z firmy Ruville i wszystko jest ok :good:

ja też założyłem Ruville
Opublikowano

napisalem ci prezes pw, mam ori pompe z ASO ktora prawdopodobnie podejdzie do ciebie, pasuje do rozrzadu z paskiem na 150 zabkow

Opublikowano

Ja założyłem skf i śmiga.

Poprzednią miałem ori i jedno co ją rózniło to miała profi uszczelkę aluminiowa a nie jakąś tam papierową wklejaną na silikon. Ale czy warto, leciec od razu do aso i przepłacać. Inna sprawa jak kolega z forum oferuję w przyzwoitych pieniądzach.

Opublikowano

130zl to chyba nie duzo :) uszczelki nie mam (przynajmniej takiej luzem w komplecie) moze na kolnierzu jest gdzies naklejona, musialbym luknac, ale jak patrze na katalog VAG to w 1.8T byly dwa rodzaje pomp

Opublikowano

130zl to chyba nie duzo :) uszczelki nie mam (przynajmniej takiej luzem w komplecie) moze na kolnierzu jest gdzies naklejona, musialbym luknac, ale jak patrze na katalog VAG to w 1.8T byly dwa rodzaje pomp

Nie chce mi sie teraz szperać w papierach ale ja za swoją skf u toma chyba tyle zapłaciłem.

Jak pasi to można brać tym bardziej, że w ori częściach zalecają wymianę pompy co drugą wymianę rozrządu czyli co 240kkm wiec coś to znaczy. Ja swoją pompę wymieniłem po 80kkm jak i resztę i zero oznak zużycia czegokolwiek. Nawet pasek był ideał też był ori, jak go wygiąłem na "lewą" stronę i ściskałem kombinerkami to nawet nie nadpękł.

No ale kiedyś zapłąciłem za wymianę rozrządu 2200zł z robocizną, a teraz częsci kosztowały 650zł wiec róznica znaczna.

ps. jak ktoś potrzebuje pompy po taniosci to oddam swoją za flaszkę +KW

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wszystkim za info,rano byłem u TOMA77 i kupiłem pompę SKF-A,cena też niezła wiec mam nowego dostawce części :>