Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVB] Nagłe utraty mocy - pomoc przy diagnozie i naprawie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

pisałem juz kiedyś o występującym incydentalnie problemie z utratą mocy na wyższych obrotach pod obiążeniem. Auto przechodzi w tryb awaryjny i odłącza turbinę do czasu zgaszenia motoru. Pewnie jeździłbym jeszcze z miesiąc z tym defektem ale ostatnio wioząc rodzinkę w góry autko zafundowało mi dreszczyk emocji kiedy przy wyprzedzaniu widząc przed sobą zbliżające się z przeciwka 24tony śmierci "moc" opuściła pojazd i musiałem deptać intensywie hebelki. W zwiazku z czy zawezmę się i w sobotę planuję umazać się po łokcie celem zbadania przyczyny.Odwiedziłem już diagnostę ale stwierdził jedynie że błedy pochodzą z turbiny i musi odczekać aż motor zupełnie wystygnie żeby spróbować rozruszać kierownice. Niestety nie dysponuje narazie czasem i chce mnie umawiać na dość odległe terminy strasząc już zawczasu że auto tego samego dnia może nie nadawać się do obioru.

Czy bylibyście tak łaskawi i łopatologicznie, prawie krok po kroku opisali

sposób rozruszania kierownic turbiny.

Opisy, które znalazłem na tym forum i w google-u nie odnoszą się do modelu auta,które posiadam.

PS Nie znacie kogoś w W-wie kto byłby w stanie użyczyć do testu sam zawór n75 albo może wiecie jak go samemu sprawdzić w warunkach garażowych?

Będę wdzięczny za wszelką pomoc w temacie

A4 (B6) 2002 rok 1.9 tdi (AVB -101KM) (~200tys km).

RobertS

Opublikowano

a jakie bledy wyskoczyly nie napisales??przeciez mechanik powiedzial ci ze bledy turbiny wiec musiales byc na vagu wiec powiedz jakie bledy :wink:

Opublikowano

Nie był tak miły żeby mi wtedy powiedzieć.

Pomimo ,ze stałem obok dość szybko wklikał się w menu i natychmiast usunął błąd.

Dzwoniłem właśnie i twierdzi że dokładnie nie pamięta czy ło to 17486 czy 19486 ale z opisu pamięta że było" ... górana granica przekroczona".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...