fayera Opublikowano 17 Września 2011 Opublikowano 17 Września 2011 Panowie mam pytanie,ponieważ prawdopodobnie płyta główna robi mi papa jaką mogę zastąpić: Moja Płyta MSI MS 7270 Czy musze wrzucić z takim samym oznaczeniem?
Lukasz_mk2 Opublikowano 17 Września 2011 Opublikowano 17 Września 2011 a po czym wnosisz że twoja płyta mówi papa??? Bo to trochę dla mnie dziwne że płyta się "kończy" tzn działa czy już nie działa?? _________________________________________________ z tego co piszą to jest to płyta na Socket AM2 i z obsługą pamięci DDR2 więc ewentualnie takiej na podmianę trzeba szukać jak by twoja padła (aby nie było potrzeby wymieniać pozostałego sprzętu w kompie), ale jak na mój gust to chyba u ciebie problem leży nie w płycie tylko ogólnie w "burdelu" w sterownikach i systemie
fayera Opublikowano 17 Września 2011 Autor Opublikowano 17 Września 2011 Nie,nie-system po przeinstalce,wszystko sprawdzone,na płycie głównej były spuchnięte 4-5 kondensatory,wymiana i dalej to samo czyli po odpaleniu kompa wszystko rusza a obrazu na monitorze brak dopiero jak się rozgrzeje po około 20 min. to za którymś tam restartem odpala obraz wszystko było podmieniane czyli zostaje karta...... Socket AM2 i z obsługą pamięci DDR2 ale koniecznie musi być o tych symbolach SMI SM 7270?
insane_Infinity Opublikowano 17 Września 2011 Opublikowano 17 Września 2011 Po Primo jaki masz procek AMD ,INTEL?? oznaczenia kolego.
fayera Opublikowano 17 Września 2011 Autor Opublikowano 17 Września 2011 Po Primo jaki masz procek AMD ,INTEL?? oznaczenia kolego. AMD Athlon 1.8
Lukasz_mk2 Opublikowano 18 Września 2011 Opublikowano 18 Września 2011 nie koniecznie musi to być ten sam model, może być każdy byle płyta miała socket AM2 pod twój procesor (choć twój procek jest już stary i każda nowa płyta powinna go obsłużyć), SATA pod dysk , PCIe pod kartę graficzną oraz DDR2 pod twoje pamięci. _________________________________________________ może być nawet taka, jeśli oprócz karty graficznej nic więcej nie posiadasz na PCIe (w starej miałeś 2xPCIe): http://allegro.pl/asus-m2r-fvm-vp-s-nowa-12m-maskownica-sterownik-i1806913273.html
fayera Opublikowano 19 Września 2011 Autor Opublikowano 19 Września 2011 nie koniecznie musi to być ten sam model, może być każdy byle płyta miała socket AM2 pod twój procesor (choć twój procek jest już stary i każda nowa płyta powinna go obsłużyć), SATA pod dysk , PCIe pod kartę graficzną oraz DDR2 pod twoje pamięci. _________________________________________________ może być nawet taka, jeśli oprócz karty graficznej nic więcej nie posiadasz na PCIe (w starej miałeś 2xPCIe): http://allegro.pl/asus-m2r-fvm-vp-s-nowa-12m-maskownica-sterownik-i1806913273.html ale w tej karta graficzna jest zintegrowana-dobrze myślę? Ja mam GF 7300 dokładaną
jacekm Opublikowano 19 Września 2011 Opublikowano 19 Września 2011 Ma pewnie też i slot na kartę dokładaną, problemu więc nie będzie
Kowi87 Opublikowano 19 Września 2011 Opublikowano 19 Września 2011 Przekalkuluj czy jest sens ładowac w starego kompa, ja niedawno też pożegnałem płyte główną, zamiast szukać takiej samej, kupiłem nową baze, czyli procek plyte i pamięc reszte przełozyłem z swojego, 1300zł wydane ale komp nowy
Rekomendowane odpowiedzi