Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MB Sprinter zna się ktoś??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z MB sprinter z 99 roku 2.9 na automacie. Od jakiegoś czasu zaczął gasnąć podczas jazdy.Na początku sporadycznie potem coraz częściej aż w tym momencie całkiem padł :wallbash: odpala i po 3s gaśnie. Auto stoi obecnie w Austrii a miejscowi fachowcy nie chcą podjąć się naprawy. Serwis chce 200eur za diagnozę :wallbash: Ma ktoś pomysł co może być przyczyną i jak ew odpalić dziada żeby doturlał się do Polski. Ściągniecie go na lawecie jest dość problematyczne gdyż jest to auto specjalistyczne i waży prawie 3T Jakieś pomysły??

Opublikowano

Stawiam na immobiliser lub sterownik silnika (komputer).

Opublikowano

proponuuje odepnij klemy na jakiesx 30min podlacz i spr czasem tak pomaga

Opublikowano
  • Autor

proponuuje odepnij klemy na jakiesx 30min podlacz i spr czasem tak pomaga

chyba nie w MB bo tam często po takim zabiegu wywala start error i po ptokach :kox:

Opublikowano

i tak nie masz innego wyjscia a warto spróbowac u mnie w sprinterze ani w zadnym innym samochodzie nigdy tak nie mialem jak piszesz, a wydaje mi sie ze poza ta opcja to tylko jakas laweta albo cos w tym stulu zostaje spróbowac nie zaszkodzi :wink4:[br]Dopisany: 20 Wrzesień 2011, 09:55_________________________________________________nawet w nowym sprinterze 2009 jak mi padl aku nie miaklem zadnych komunikatów[br]Dopisany: 20 Wrzesień 2011, 09:55_________________________________________________w starszym 2001 tez nie mialem nic

Opublikowano
  • Autor

A-klasa już dwa razy miałem tak :confused4: raz właśnie przez odłączenie aku a raz po jego rozładowaniu. Podobno to częsta usterka w MB a tobie może się udało :naughty:

Zakupiłem dziś jakiś interfejs MBcarsoft pewnie za wiele to nie podpowie ale można spróbować. W ostateczności to tez odłączę aku jak piszesz i zobaczymy.

Dostałem od znajomego wtrysk sterujący i potencjometr gazu (niestety nie automat) no i ew spróbuje też podmienić te graty. Tak naprawdę to nie bardzo wiem co jeszcze może powodować gaśniecie :mysli:

Zastanawiam się też nad alarmem bo niby auto ma ori centralny na pilota bez alarmu ale kto to wie :decayed:

No i sprawa immo może jest jakiś sposób obejścia go na "krótko"??

Opublikowano

hmm czyli nie wiesz czy masz imobilajzer tak?

wez rozbiesz te oslony od kolumny kierowniczej i zobacz czy stacyjka jest opleciona zwojem drutu jesli nie jest to nie masz imo jesli jest to masz imo

Opublikowano
  • Autor

hmm czyli nie wiesz czy masz imobilajzer tak?

wez rozbiesz te oslony od kolumny kierowniczej i zobacz czy stacyjka jest opleciona zwojem drutu jesli nie jest to nie masz imo jesli jest to masz imo

nie no immo jest na 100%

Opublikowano

teraz zapozno, ale www.starter24.pl i by ci holowali do PL :D

Opublikowano

Mam problem z MB sprinter z 99 roku 2.9 na automacie. Od jakiegoś czasu zaczął gasnąć podczas jazdy.Na początku sporadycznie potem coraz częściej aż w tym momencie całkiem padł :wallbash: odpala i po 3s gaśnie. Auto stoi obecnie w Austrii a miejscowi fachowcy nie chcą podjąć się naprawy. Serwis chce 200eur za diagnozę :wallbash: Ma ktoś pomysł co może być przyczyną i jak ew odpalić dziada żeby doturlał się do Polski. Ściągniecie go na lawecie jest dość problematyczne gdyż jest to auto specjalistyczne i waży prawie 3T Jakieś pomysły??

filtr paliwa kiedy zmieniałeś ?

Opublikowano

teraz zapozno, ale www.starter24.pl i by ci holowali do PL :D

no niestety kolego nie jest tak kolorowo za granicami polski masz holowanie tylko do 100km.... a z austri jest chyba troche wiecej

Opublikowano

Kolego, na Twoim miejscu spróbowałbym zabrać jakiegoś speca i pojechać do Austrii, może udałoby mu się naprawić Sprintka tam na miejscu. Znam mechaników od siebie, którzy wielokrotnie jeździli do Niemiec czy Holandii by naprawić busy pasażerskie. To jest rozwiązanie w miarę ekonomiczne, ew pozostaje Ci holowanie do PL. Na pewno odradzam naprawy auta w ich serwisach, cena naprawy może powalić.

Opublikowano

ja bym wysłał autko i spróbował doholować do PL, chociaż do granicy, nawet jakbym miał toczyć się 40km/h to w te 10-15 godzin się dojedzie :cool1: i to będzie pewnie najtańsze rozwiązanie, a do holu, jakiś cięższy diesel 130km powinien styknąć

Opublikowano

ja bym wysłał autko i spróbował doholować do PL, chociaż do granicy, nawet jakbym miał toczyć się 40km/h to w te 10-15 godzin się dojedzie :cool1: i to będzie pewnie najtańsze rozwiązanie, a do holu, jakiś cięższy diesel 130km powinien styknąć

Kumpel kiedyś holował Mastera z pękniętym wałem korbowym z Holandii, bocznymi landówkami drugim Masterem.

Na pace był spalinowy agregat pradotwórczy, pod maską prostownik i tak kulali ponad 30 godzin...

Opublikowano
  • Autor

No właśnie wróciłem z Austrii j mimo całodniowej walki sprinter dalej nie chodzi :wallbash:. Wszystko wskazuje na to ze padła całkowicie pompa. Wymieniony został filtr, sprawdzona instalacja el i paliwowa, pokasowane błędy, podmienione wtryskiwacze... . Różnica tylko taka ze teraz jak odpali to pochodzi z 8s :kox:

W poniedziałek biorę lawetę i trzeba śmigać po dziada :wallbash:

Opublikowano

Kumpel kiedyś holował Mastera z pękniętym wałem korbowym z Holandii, bocznymi landówkami drugim Masterem.

Na pace był spalinowy agregat pradotwórczy, pod maską prostownik i tak kulali ponad 30 godzin...

można? można :kox: