Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Ile macie obrotów przy 100 km/h [1.9 tdi 1997 AHU]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nastaw się że masz skrzynie od sdi. Mam taka w służbowym i jest podobnie :)

Opublikowano
  • Autor

Dużo więcej Ci pali?Czy ta skrzynia da radę? Ku..wa mam nadzieję że, ten fi...t mnie z nią nie zostawi. :wallbash:

Opublikowano

oznaczenie oznaczenie ....

Opublikowano
  • Autor

Żebym to ja je znał...widać je na korpusie skrzyni??

Opublikowano

tak, jest nabite u góry, blisko łączeni z silnikiem

Opublikowano
  • Autor

zaraz podejdę do garażu i sprawdzę

[br]Dopisany: 25 Wrzesień 2011, 19:36_________________________________________________nie wiem gdzie to jest jedyne co znalazłem to DCS27038 nie wiem czy to jest to czego szukam :wallbash:

Opublikowano

DCS nie ma takiej :decayed:

3 litery nabite z góry

Opublikowano

Tak jak Aju mówi nabite będzie przy samym jak by połaczeniu z silnikiem.

ps. mój przy 100km/h ma 3k ale na 3 biegu :decayed:

Opublikowano
  • Autor

i w tym miejscu jest DSC z nerwa mi się litery poprzestawiały a, na allegro znalazłem taki model ale to 2,4 benzyna (A4)

[br]Dopisany: 25 Wrzesień 2011, 22:06_________________________________________________...

[br]Dopisany: 26 Wrzesień 2011, 14:20_________________________________________________help :slina:

Opublikowano

Miałem podobny przypadek w starej 80-ce 1Z 90PS. Wymienili mi skrzynie i okazało się , że przy 100km/h na 5 miałem 2500obr/mn. Po odczytaniu symbolu z korpusu skrzyni: 2,6 benzyna 150PS. Szła jak burza ale ekonomia jazdy zostawała daleko w tyle. Powodzenia w wymianie :good:

Opublikowano
  • Autor

to jakaś masakra ku...a, jakieś pomysły jak go zmusić do wymiany??? (wp...ol narazie odpada) :wallbash:

Opublikowano

to jakaś masakra ku...a, jakieś pomysły jak go zmusić do wymiany??? (wp...ol narazie odpada) :wallbash:

powiedz mu ze zalozyl skrzynie od benzyny a Ty chcesz od diesla musi Ci wymienic nie ma bata a jak nie to wpier...l :decayed:

Opublikowano

skrzynia z benzyniaka ma dłuższe przełożenia :cool1:

sądząć po allegro DSC to skrzynia jak piszesz z 2,4 ale nie widzę jej w żadnych skrzyniach z A4 chyba że to jest z A6 jakaś skrzyneczka typowa. Tak czy inaczej przełożenia by Ci się nie skróciły :cool1:

Opublikowano

skrzynia z benzyniaka ma dłuższe przełożenia :cool1:

sądząć po allegro DSC to skrzynia jak piszesz z 2,4 ale nie widzę jej w żadnych skrzyniach z A4 chyba że to jest z A6 jakaś skrzyneczka typowa. Tak czy inaczej przełożenia by Ci się nie skróciły :cool1:

ale głupoty pleciesz jak założysz skrzynie z benzyny do diesla to sie skrócą przełożenia.. przecież diesla nie krecisz do tylu obrotów co benzyne

Opublikowano

popatrzyłem po długościach biegów :decayed: nie po tym że diesel niżej kręci

Opublikowano

Przerabiałem to kiedyś w opelku. Jeśli będziesz dobierać następną skrzynie trzeba uważać bo to samo oznaczenie skrzyni może mieć różne przełożenia. Ja w oplu vectrze zmieniłem 5x skrzynię zanim doszedłem o co chodzi z przełożeniami i ich oznaczaniem. W przypadku opla np. oznaczenie skrzyni F16 do tego F16 dzielą się na CR i WR czyli któtkie i długie przełożenia skrzyń i dodatkowo po pięć rodzajów przełożeń głównych. W audi-vw może być podobnie

Opublikowano
  • Autor

I wszystko pięknie tylko koleś który ma zakład regeneracji skrzyń biegów powinien to wiedzieć jeśli tak jest :wallbash:

Opublikowano
Przerabiałem to kiedyś w opelku. Jeśli będziesz dobierać następną skrzynie trzeba uważać bo to samo oznaczenie skrzyni może mieć różne przełożenia

w VAGach tak nie ma

Opublikowano
  • Autor

Ma już skrzynie DHL i ma mi ją zamontować pod koniec tygodnia

Opublikowano

I wszystko pięknie tylko koleś który ma zakład regeneracji skrzyń biegów powinien to wiedzieć jeśli tak jest :wallbash:

Znając życie to jak sam nie dojdziesz o co chodzi to na żadnego mechanika nie ma co liczyć, mądry to on będzie tylko z gadki :wallbash: