szefolec666 Opublikowano 26 Września 2011 Opublikowano 26 Września 2011 Witam mam a4 z 95roku 1,6 benzyna, wczoraj coś mi ześwirowała wskazówka od prędkościomierza albo w ogole nie wskazywala prędkości albo przy jezdzie stałą prędkością nagle zaczeła podskakiwac a gdy zatrzymam samochód to ona dopiero po kilku sekundach opada do zera co to może byc? Da sie to samemu naprawic bez kupywania nowych zegarów? Pomóżcie błagam
orpheus Opublikowano 26 Września 2011 Opublikowano 26 Września 2011 Krzyśku, może jakiś czujnik prędkości dostał Ci zwarcia? Chociaż szczerze mówiąc to nie wiem skąd w ADP jest podawany sygnał prędkości ale kiedyś mój ojciec miał podobnie w Golfie III a tam siedzi czujnik w skrzyni biegów. Po jego wymianie wszystko było znów OK.
aju Opublikowano 26 Września 2011 Opublikowano 26 Września 2011 wróżymy z fusów? VAG i sprawdzić zegary
szefolec666 Opublikowano 26 Września 2011 Autor Opublikowano 26 Września 2011 A jak mozna zdemontowac zegary? Jest to jakis prosty sposób czy trzeba rozebrac pół kokpitu?
aju Opublikowano 26 Września 2011 Opublikowano 26 Września 2011 widać nie szukałeś są dwa wkręty, 3 minuty roboty
szefolec666 Opublikowano 26 Września 2011 Autor Opublikowano 26 Września 2011 Znalazłem i odkreciłem tylko na co teraz mam patrzec, co sprawdzic?
aju Opublikowano 26 Września 2011 Opublikowano 26 Września 2011 nic nie możesz tam sprawdzić poza podpięciem wtyczek
szefolec666 Opublikowano 26 Września 2011 Autor Opublikowano 26 Września 2011 Aha i jesli to nic mi nie da to da sie to naprawic czy pozostaje wymiana licznika tylko?
aju Opublikowano 26 Września 2011 Opublikowano 26 Września 2011 przecież nawet nie wiemy czy są jakieś błędy ani nie zrobiłeś testu zegarów, rozumiem że nie masz VAGa więć popytaj znajomych może ktoś Ci to sprawdzi Ciężko mówić czy opłaca się to naprawiać, szczególnie ze zegary teraz nie są już drogie, chyba że masz NSI licznik to może być problem z dostaniem
szefolec666 Opublikowano 26 Września 2011 Autor Opublikowano 26 Września 2011 No własnie nie mam VAGa i nie mam jak sprawdzic a znowu jechac do elektromechanika i zaplacic mu tylko za to zeby mi powiedziec ze bledu nie ma tylko licznik do wymiany to mnie na takie imprezy nie stac A co to jest to NSI? Ze angielska wersja? Ja mam ten typ http://moto.allegro.pl/audi-a4-b5-1-6-licznik-8d0919033c-i1832218593.html
szefolec666 Opublikowano 30 Września 2011 Autor Opublikowano 30 Września 2011 Dlaczego dziwne? Inne liczniki były w tych rocznikach ? [br]Dopisany: 26 Wrzesień 2011, 20:06_________________________________________________A może byc też to ze mam któryś czujnik ABS walnięty albo któraś piasta? Bo w sumie ABS mam sprawny działa i nic mi się nie wyświetla że mam jakiś błąd, a słyszałem ze to może byc od ABSa albo że ABS jest dobry a piasta któraś walnięta jest i oszukuje na liczniku to prawda czy to jakaś teoria "doktora cycka z epoki kamienia lizanego" ?
jacekm Opublikowano 30 Września 2011 Opublikowano 30 Września 2011 Podjedź na spota w swojej okolicy. Koledzy pomogą , podepną VAG-a i sprawdzą licznik. Generalnie to zainwestuj w kabel. Jakieś 50 pln i będziesz miał
Golem1 Opublikowano 30 Września 2011 Opublikowano 30 Września 2011 Sprawdź sobie na klimatroniku czy czujnik prędkości dobrze ci pokazuje i czy wogóle działa,na klimatroniku to kanał17 jeśli dobrze ci wskazuje to padł ci prędkościomierz,podepnij się pod vaga jak koledzy wcześniej pisali i zrób test zegarów.
szefolec666 Opublikowano 6 Października 2011 Autor Opublikowano 6 Października 2011 Zrobiłem test zegarów i wskazówki działają bardzo dobrze wszystkie czujniki itp chodzi jak należy i żadnego błędu nie wykryło mi Co mam dalej robic? Czy to możliwe że to czujnik ABS któryś nawalił albo jakaś piasta? Już nie mam siły na to a jeździ się naprawdę źle gdy nie wiesz ile dokładnie jedziesz [br]Dopisany: 06 Październik 2011, 23:35_________________________________________________Czy to może wina czujnika prędkości inaczej impulsomierza zamontowanego w skrzyni biegów ?
Golem1 Opublikowano 7 Października 2011 Opublikowano 7 Października 2011 Skoro test zegarów wyszedł pozytywnie, to przyczyny musisz szukać w czujniku,sprawdź jeszcze na klimatroniku czy wskazuje ci prędkość.
Rekomendowane odpowiedzi