Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Świrujący prędkościomierz (w a4 - 95r)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam a4 z 95roku 1,6 benzyna, wczoraj coś mi ześwirowała wskazówka od prędkościomierza albo w ogole nie wskazywala prędkości albo przy jezdzie stałą prędkością nagle zaczeła podskakiwac a gdy zatrzymam samochód to ona dopiero po kilku sekundach opada do zera :( co to może byc? Da sie to samemu naprawic bez kupywania nowych zegarów? Pomóżcie błagam :(

Opublikowano

Krzyśku, może jakiś czujnik prędkości dostał Ci zwarcia? Chociaż szczerze mówiąc to nie wiem skąd w ADP jest podawany sygnał prędkości ale kiedyś mój ojciec miał podobnie w Golfie III a tam siedzi czujnik w skrzyni biegów. Po jego wymianie wszystko było znów OK.

Opublikowano

wróżymy z fusów? VAG i sprawdzić zegary

Opublikowano

widać nie szukałeś

są dwa wkręty, 3 minuty roboty

Opublikowano

nic nie możesz tam sprawdzić poza podpięciem wtyczek :wink4:

Opublikowano

przecież nawet nie wiemy czy są jakieś błędy ani nie zrobiłeś testu zegarów, rozumiem że nie masz VAGa więć popytaj znajomych może ktoś Ci to sprawdzi

Ciężko mówić czy opłaca się to naprawiać, szczególnie ze zegary teraz nie są już drogie, chyba że masz NSI licznik to może być problem z dostaniem

Opublikowano

dziwne w Twoim roczniku :gwizdanie:

Opublikowano

Dlaczego dziwne? Inne liczniki były w tych rocznikach ? :blink:[br]Dopisany: 26 Wrzesień 2011, 20:06_________________________________________________A może byc też to ze mam któryś czujnik ABS walnięty albo któraś piasta? Bo w sumie ABS mam sprawny działa i nic mi się nie wyświetla że mam jakiś błąd, a słyszałem ze to może byc od ABSa albo że ABS jest dobry a piasta któraś walnięta jest i oszukuje na liczniku to prawda czy to jakaś teoria "doktora cycka z epoki kamienia lizanego" ?

Opublikowano

Podjedź na spota w swojej okolicy. Koledzy pomogą , podepną VAG-a i sprawdzą licznik. Generalnie to zainwestuj w kabel. Jakieś 50 pln i będziesz miał

Opublikowano

Sprawdź sobie na klimatroniku czy czujnik prędkości dobrze ci pokazuje i czy wogóle działa,na klimatroniku to kanał17 jeśli dobrze ci wskazuje to padł ci prędkościomierz,podepnij się pod vaga jak koledzy wcześniej pisali i zrób test zegarów.

Opublikowano

Zrobiłem test zegarów i wskazówki działają bardzo dobrze wszystkie czujniki itp chodzi jak należy i żadnego błędu nie wykryło mi :( Co mam dalej robic? Czy to możliwe że to czujnik ABS któryś nawalił albo jakaś piasta? Już nie mam siły na to a jeździ się naprawdę źle gdy nie wiesz ile dokładnie jedziesz :([br]Dopisany: 06 Październik 2011, 23:35_________________________________________________Czy to może wina czujnika prędkości inaczej impulsomierza zamontowanego w skrzyni biegów ?

Opublikowano

Skoro test zegarów wyszedł pozytywnie, to przyczyny musisz szukać w czujniku,sprawdź jeszcze na klimatroniku czy wskazuje ci prędkość.