Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Alu 18"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów. Mam pewien problem. Wpadły mi w oko alufelgi firmy rial 18x8,5 ET 35 i oponami 225/40/18 i zastanawiam się czy będą jakieś problemy z osadzeniem tych felg w mojej A4. Zawieszenie mam seryjne ale w planach jest gwint. Proszę o poradę lub inne pomysły jakie inne ewentualnie felgi mogę zamontować. Pozdrawiam.

Opublikowano

18x8,5 ET 35 i oponami 225/40/18

z przodu będzie problem gdy obniżysz samochód

Proszę o pomysły jakie inne ewentualnie felgi mogę zamontować.

zajrzyj do galerii. każdemu podoba się coś innego

Opublikowano
  • Autor

A gdybym założył węższe opony i zrobił naciąg to dało by to coś, albo o niższym profilu założyć?

Opublikowano

coś da ale i tak jak założysz gwint przód ci będzie dobijał do błotnika

Opublikowano
  • Autor

Przeglądając galerię kilku użytkowników ma zamontowane w swoich furkach felgi o tych samych wymiarach o których pisałem, nawet przy obniżonym zawieszeniu. Dobra a teraz tak szczerze żeby rozwiać wszelkie wątpliwości i nie wyrzucić kasy w błoto: Mogę śmiało brać te felgi bo puki co na ori zawieszeniu nic się nie będzie działo tylko jak będę obniżał to muszę się liczyć z pewnymi nieudogodnieniami? Tak?

Opublikowano

tak

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje bardzo. Temat uważam za zamknięty. :>

Opublikowano

podlącze sie pod temat mimo iż jest zamknięty, nie chce wywalić kasy w błoto zawieszenie comfort zmienione na 1BE ( -20 mm) do tego chce felgi 18/8,5 J ET 30 i oponki 225/40 lub /35 ??? i stąd moje pytanko czy 40 profil może być czy 35 musi być i dystanse wedlug moich obliczeń 5 mm powinny wystarczyć ???

Opublikowano

kolego mam koła z identycznymi parametrami czyli 18/8,5 Et 30 i opony przód 225/40 tył 235/40 obniżenie około -50mm i nic nie trze, nawet z kompletem pasażerów czy bagażem...wiadomo że jak połozysz auto w taki sposób że przerwa między oponą a błotnikiem będzie na palec to coś może przytrzeć, generalnie polecał bym Ci raczej załozyć węższą oponę niż schodzić z profilem do 35 bo prostowanie felg to nic dobrego :disgust:

konkluzja jest taka że profil 40 spokojnie może być a jeśli będzie jakimś cudem przycierało to załóż opone 215/40 i już :good:

Opublikowano

noi mistrzostwo :) takiej odpowiedzi chciałem krótko, zwiężle i na temat pzdr :) zamykam temat hehe

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

odgrzeje kotleta bo mam mała zagwozdkę. felga 18/8j et35 oponki 225/45 zawias -35 czy bedzie obcierać i czy nie bedzie wóz drabiniasty. oczywiscie nie oczekuje ze bedzie jak u kolegow na gwincie ale czy brac takie 18 czy lepiej szukac 17

Opublikowano

bierz 18, tylko z niższą oponą

Opublikowano

oj wdarl tu sie maly chochlik . oczywiscie mialem na mysli oponke 225 /40

Opublikowano

no to się nie zastanawiaj tylko bierz jeśli to ET pasuje do B5 :good:

Opublikowano

odgrzeje kotleta bo mam mała zagwozdkę. felga 18/8j et35 oponki 225/45 zawias -35 czy bedzie obcierać i czy nie bedzie wóz drabiniasty. oczywiscie nie oczekuje ze bedzie jak u kolegow na gwincie ale czy brac takie 18 czy lepiej szukac 17

tu masz taki zestaw: 18" z oponą 225/40 i obniżeniem -30

ed9207869d6e241bm.jpg

Opublikowano

ale trafiłes z ta fotą, mam identyko kolorek.