POPO Opublikowano 2 Października 2011 Opublikowano 2 Października 2011 Witam! Moja pytanie tyczy się opon 235/40 R18 Kupiłem opony ostatnio 4 używki Continental Contact sport 3 i co się okazało że 3 opony mają taką fkładke wulkanizującą sie a 4 opona jej nie ma bo najwidoczniej została dołożona do kompletu. Ztego powodu opona z wkładką jest cięższa o tej bez czy ma to wpływ na Torsena ponieważ auto jest w quattro. Zazanacze jeszcze żę opony mam do konca tego sezonu a wulkanizator muwił mi żę nic się nie stanie poniewaz szer. wys. jest ta sama bieżnik również.
pioteros Opublikowano 2 Października 2011 Opublikowano 2 Października 2011 a dużo jest cięższa? opory toczenia wszystkich kół i tak się minimalnie pewnie różnią bo rozkład masy samochodu nie jest idealny, w Q liczy się obwód koła a ten będzie i tak ten sam w Twoim przypadku na każdym z kół
Lukasch44 Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 Ja bym nie ryzykował tylko dokupił do kompletu jedną z "run flat"-em ( jakoś tak to się nazywa)
POPO Opublikowano 4 Października 2011 Autor Opublikowano 4 Października 2011 to wkładka to nie run flat (ale to nie ważne)
pioteros Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 jesli waga naprawde jest nie wiele wieksza to nei ma sie czym przejmowac
Rekomendowane odpowiedzi