Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[VAG] Kupiłem VAG szukam kogoś z 3miasta .POMOCY !!! :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem Vaga http://www.allegro.pl/item316580278_interfejs_obd1_obd2_vag_kkl_usb_z_oprogramowaniem.html i praktycznie nic nie działa ,mogę sobie przetestować liczniki i co któryś raz udaje mi się połączyć z silnikiem ale i tak wiele funkcji nie działa .Podejrzewam że jako nowicjusz to za mało wiem żeby tym się pobawić ,czytałem sporo postów co i jak robić i albo nie umiem albo to coś nie działa tak jak trzeba albo program nie taki.Chyba będzie ta pierwsza wersja ale cóż bywa i tak. Moze jest jakiś kolega żeby zobaczył jak to działa i czy działa, no i trochę słówek dla mnie jak co zrobić.Chciałem zmienić wskazania wskaznika paliwa w mojej A4 ale nic z tego nie wyszło ,albo "funkcja niedozwolona" albo"błedne parametry" czy jakoś tak. Będę wdzięczny za pomoc .moje :a4fan: jest dla mnie pierwszym dizlem i pierwszym autem marki Audi.Dzięki z góry za pomoc. :)

Opublikowano

czesiu

dzial "diagnostyka vag"

i wszystko jasne

Opublikowano
  • Autor

No właśnie że nie bardzo jasne ,może tylko dla mnie ? :embarrassed: czytałem to parę razy ale to wszytko chyba na nic bo nie mogę się połączyć z wieloma opcjami jakie posiada to oprogramowanie ,inaczej mówiąc nie nawiązuję połaczenia z autem ,a naprawde studiowałem rozdziały o VAG inaczej bym tego nie kupił, ale heh trudno kasa w błoto?

Opublikowano
  • Autor

szukałem ,szukałem ,to już przerobiłem ale dalej jak w opisie wyżej ,jedno co jest mało pocieszające to troche ludzi ma z tym problem też ,moja wersja jest PL języczna ale i tak nic to nie pomaga , a może jakiś spot z małym kursem obsługi?Wiem że ma planowany jest w Słupsku napewno będę ,jak tu nikt mi nie pomoże to liczę na Słupsk.:)

Opublikowano

szukałem ,szukałem ,to już przerobiłem ale dalej jak w opisie wyżej ,jedno co jest mało pocieszające to troche ludzi ma z tym problem też ,moja wersja jest PL języczna ale i tak nic to nie pomaga , a może jakiś spot z małym kursem obsługi?Wiem że ma planowany jest w Słupsku napewno będę ,jak tu nikt mi nie pomoże to liczę na Słupsk.:)

Masz tutaj spoty trójmiejskie:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=584.0

zapytaj chłopaków - na pewno ktoś pomoże, ale nie licz, że zrozumiesz o co chodzi w VAGowaniu po 1 spotkaniu. Tu za wiele nie da teoria, bo musi być poparta praktyką i przeglądaniem problemów w różnych autach.

Podstawa to to:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,18478.0.html

a resztę musisz nauczyć się sam.

Opublikowano

Napisz jaki laptop, jaki OS. Ja mialem problem na Viscie(nie laczyl sie, lub szybko rozlaczal) i po przesiadce na XP, wszystko hula jak ta lala.

Problemem moze byc rowniez Twoja instalacja software'u (vag-com'a, vw-tool'a). Znajdz kogos z dzialajacym vagiem z twojej okolicy.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za linki z podst.VAG owania ale nie wszystkie linki działają ,znalazłem posta kolegi który zmienił ustawienia w oprogramowaniu VAGA lecę zaraz spr.w aucie. a laptopa mam dokładnie takiego http://www.allegro.pl/item316640107_szok_msi_vr610_tl56_2_1_8_2gb_160_ati_x1270_winxp.html VKuuuurrrrnaaa działa :polew: tzn.łączę się ze wszystkim nawet klimą !!!. ale bez przesady teraz pora na naukę :wallbash: chcę zmienić wskazania wskaznika poziomu paliwa znalazłem taki opis w poscie "w licznikach wejdź w kanał 30, zrób odczyt.Można tutaj zmieniać wartości w jakimś zakresie (120...136), każda odpowiada za pewną wartość rezystacji (większa licza to większa rezystancja) " coś kombinowałem ale nie wyszło .... :embarrassed:

Opublikowano

mowilem?

szukajcie a znajdziecie:-)

Opublikowano
  • Autor

no tak ale coś nie tak robię że nie mogę zmienić ustawienia tego wskaznika paliwa

Opublikowano

fizycznie wy kalibruj

Opublikowano
  • Autor

fizycznie wy kalibruj

co znaczy jak? nnie bardzo rozumiem

Opublikowano

Witam.Mam taką samą wersje vaga i na zbyt wiele nielicz służy ona głównie do odczytu błędów i bloków danych coś przestawić tym programem jest ciężko bo to wersja demonstracyjna.Zamiast tego vaga 2,5 jest 4,9 tym można już coś pokombinować no i koszt sporo większy.

Opublikowano
  • Autor

Hmmm trudno ,narazie i tak trzeba się coś nauczyć , czy znasz link do jakieś dobrej lektury na temat tego VAG'a?

Opublikowano

Przejrzałem na naszym forum nic ciekawego nie znalazłem, ale myśle odwiedzić inne forum i może coś znajde.Jakbym coś znalazł to dam znać. :hi:

Opublikowano

Ja tez na początku miałem wiele problemów z vag-iem a bardziej z połączeniem audi z laptopem ale już to opanowałem wiec jak będziesz miał czas to zapraszam na spotkanie. służę pomocą...

Opublikowano

Ja mam to samo i zainstalowałem Vag Com 311-2 i jestem zadowolony z tej zmiany.Jest więcej materiałów do nauki przy tym programie .Zrób to samo i będziesz zadowolonym posiadaczem fejsika.