adik1983 Opublikowano 8 Października 2011 Opublikowano 8 Października 2011 witam chciałem wymienic tarcze hamulcowe tylnej osi ale na chęciach sie zakończyło poniewąż okazało sie ze nie moge odkręcić dwóch śrubek które trzymają jarzmo czy ktoś miał takowy problem i jak sobie z tym poradził
Dev Opublikowano 8 Października 2011 Opublikowano 8 Października 2011 Dobrze sie do tego przyłòż, imbus nr 8, metr rurki i bedzie ok. Ale przed odkrecaniem palnij mocno w nie pare razy mlotkiem
adik1983 Opublikowano 8 Października 2011 Autor Opublikowano 8 Października 2011 a powiedz jeszcze czy przy wymianie tarcz trzeba coś z łożyskami robic tzn wycisnąc ze starej taqrczy i wprasowac w nową czy jak
Dev Opublikowano 8 Października 2011 Opublikowano 8 Października 2011 Lozyska zaklada sie nowe, tarcze ABS tez
piotr26a4 Opublikowano 8 Października 2011 Opublikowano 8 Października 2011 Kolego przed odkręceniem jarzma uderz mocno młotkiem w śrubę- wiem bo parę tygodni temu robiłem to a jeżeli chodzi o zmianę tarcz to łożyska są razem z tarczą ale proponuję nowe założyć bo stare po wyprasowaniu i wprasowaniu w nową tarczę nie polatają zbyt długo wiem bo przerabiałem to i potem tylko wydatek i nerwy a tak zrobisz raz a dobrze i latasz znowu parę ładnych tysięcy. Pozdrawiam i powodzenia
adik1983 Opublikowano 8 Października 2011 Autor Opublikowano 8 Października 2011 a orientujecie sie ile kosztują łożyska
majk91 Opublikowano 8 Października 2011 Opublikowano 8 Października 2011 Ja właśnie dziś skończyłem bój ze swoim jarzmem, musiałem wymienić łożyska. Jeśli śruba jest bardzo zapieczona, to imbus i rurka nic nie dają - wiem, bo sam dziś dwa imbusy wrzuciłem w koszta O ile zdążyłem się zorientować, to te śruby przykręcają bardzo dużym momentem. Najpierw waliłem mocno młotkiem w śruby, a potem, tak jak radzili forumowicze, użyłem szlifierki. Śruba jest okrągła, więc porobiłem jej kątów i wtedy złapałem żabą, rączke w rurke i jazda, jakoś poszły Jeśli zrobisz tak jak ja, możesz uje*ać gwint, więc kup sobie nowe śruby, koszt to jakieś 2zł/szt POWODZENIA
adik1983 Opublikowano 9 Października 2011 Autor Opublikowano 9 Października 2011 a gdzie te śruby od jarzma kupie
Dev Opublikowano 9 Października 2011 Opublikowano 9 Października 2011 w kazdym sklepie ze srubami gwint M10X1.25 ale dlugosci nie pamietam 25-30mm
Rekomendowane odpowiedzi