Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Wykres MR Motors-projekt prawie ukończony +200ps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

ALki dużo dają...no i program też - zrobiony pod rozważną nogę.

FMIC i większa dmuchawa muszą poczekać.

daniels nagraj coś :)

PS. Baardzo ładny ten twój sedan :good: nie mogę się na niego napatrzeć :kox:

:hi: dzięki,coś nagram niebawem,kolejny mod jaki siedzi mi w głowie to wskaźniki:boost,ciśnienie i temp.oleju tylko nie w słupku :thumbdown: myślę o kurniku od subaru imprezy :gwizdanie:
Opublikowano

ja mam temp oleju i Doladowanie :good: po co wiecej do TDI :naughty:

Opublikowano

Obejrzyjcie teraz 2 clip - 40-200kmh na mocno rozgrzanym silniku. Droga płaska, prosta, lekko z koleinami, nie górzysta :decayed:

Jak będę miał wenę to nagram clip-wydanie specjalne z wcześniejszym ujęciem drogi przed autem :>

PS. Nie mam pojęcia co tak pstryka heh

Opublikowano

Okay,

Tyłka nie urywa, ale też jak na samą serię bez kata i chips myślę nie najgorzej.

ładnie Ci to przyspiesza, przegladałem zapis pokladkowy i 80-140km/h robi w 7,2 sekundy.

Nagałem taki sam filmik w swoim aucie i wyszło o sekunde szybciej czyli 6,2 sekundy.

Nagrałem jeszcze filmik z przyspieszeniem 50-100km/h na 3 biegu wyszło 3,7 sekundy:

Opublikowano

Jarol a Ty nie robisz tak że przyśpieszasz np od 40 a nagrywasz od 50? Bo jak jest początek filmiku to wskazówka juz zapitala do góry wiec jak przy 50 dodajesz gaz i tak jest to musi chyba łamać karczycho. Nie ma turbo dziury? Przeciez to tez trzeba wziąc pod uwage. Może zaczynajcie nagrywac filmik np 2s przez wciśnieciem gazu i np przydały by sie info jakie opony, ile osób na pokładzie itp.

Opublikowano

te srednie spalanie 8.1 to na trasie ??

Opublikowano

jarol 100-140 u ciebie 4,4s u dejfa 4,5s

nizej nie patrze masz inna skrzynie inne przelozenia, ty przy 80km/h masz 2,5tys ja mam 2tys np

Opublikowano

Czyli Jarol zjadasz seryjne S4 :naughty: bynajmniej do konca 4 biegu

Opublikowano

S4 B5 ma tylko 400Nm i waży 200kg więcej niż mój. Jak oba auta bedą jechać na 4 biegu od 80-140 to oczywiste że mój będzie przyspieszał szybciej. Różnica jest taka że w S4 od 80-140 można jechać na 3 biegu a wtedy już raczej zostanę w tyle.

8,1L to spalanie w mieście, tylko na chwile wyjechałem na średnicówkę żeby nagrać filmiki.

Opony mam 205/55R16 w aucie tylko kierowca, 1/4 baku baliwa + wszystkie rzeczy które na codzień są w aucie

Opublikowano

No łądnie Ci to leci.

Zmierzyłem 60-100 z Twojego filmiku i wychodzi jakies 2.6 - 2.7 s , moj to robi w około 3.2 s ,czyli różnica jest spora. Masz 3 bieg do ilu km/h ?? Jest krótszy niz w ori skrzyni 5 gang?? Ja mam ori skrzynie 196ps/400 nm. Ciekawi mnie też czas 0-100 jaki kręcisz, wiem ,ze słabo z trakcją ,ale moze spróbuj coś nagrać. U mnie wychodzi 0-100 jakieś 7.2-7.3s. Jeśli zrobisz okolice 6.7 - 6.8s , zabieram sie za modzenie. p.s Ciekaw jestem czy to akurat różnica w skrzyni robi tę różnice , czy 30 niutonów wiecej , może to i to. Pozdrawiam.

S4 B5 ma tylko 400Nm i waży 200kg więcej niż mój. Jak oba auta bedą jechać na 4 biegu od 80-140 to oczywiste że mój będzie przyspieszał szybciej. Różnica jest taka że w S4 od 80-140 można jechać na 3 biegu a wtedy już raczej zostanę w tyle.

8,1L to spalanie w mieście, tylko na chwile wyjechałem na średnicówkę żeby nagrać filmiki.

Opony mam 205/55R16 w aucie tylko kierowca, 1/4 baku baliwa + wszystkie rzeczy które na codzień są w aucie

Opublikowano

No łądnie Ci to leci.

Zmierzyłem 60-100 z Twojego filmiku i wychodzi jakies 2.6 - 2.7 s , moj to robi w około 3.2 s , czyli różnica jest spora. Masz 3 bieg do ilu km/h ?? Jest krótszy niz w ori skrzyni 5 gang?? Ja mam ori skrzynie 196ps/400 nm. Ciekawi mnie też czas 0-100 jaki kręcisz, wiem ,ze słabo z trakcją ,ale moze spróbuj coś nagrać. U mnie wychodzi 0-100 jakieś 7.2-7.3s. Jeśli zrobisz okolice 6.7 - 6.8s , zabieram sie za modzenie. p.s Ciekaw jestem czy to akurat różnica w skrzyni robi tę różnice , czy 30 niutonów wiecej , może to i to. Pozdrawiam.

60-100 wychodzi dokładnie 2,76s. Na 3 biegu przy 4 tyś obr mam koło 100km/h max na tym biegu pojedzie 110-115km/h, więc 3 bieg jest praktycznie taki sam jak w 5 biegowej skrzyni.

Różnica jest w momencie obrotowym. Popatrz na przebieg momentu, Ty masz 400nm tylko przez chwilkę ja mam max moment dostępny w zakresie 2200-3200obr.

Przy 2200 masz 360Nm ja mam 420nm to już bardzo duża różnica 60Nm.

nie pozostawiacie mi wyboru muszę coś nagrać,może w niedzielę coś wrzucę..., :decayed:

No juz się nie możemy doczekać :wink4:

Opublikowano

U mnie w 6 skrzyni 3 bieg jest do 125kmh wtedy mam 4300rpm, dalej nie ciągnę, wolę wrzucić 4 szczególnie że góra na seryjnej turbinie nie jest powalająca. U mnie 50-100 3.8 sek, a 60-100 ok. 2.8-2.9.

Nie mogę się doczekać większej dmuchawy i FMIC :) Tylko jeszcze nie jestem zdecydowany jaką turbinę kupić...

daniels dajesz jakiś clip :decayed:

Opublikowano
  • Autor

dajesz jakiś clip :decayed: na weekendzie znajdę jakąś dużą górkę to będzie clip :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Ladnie pomykaja te Wasze dizle :wink4:

Opublikowano

dajesz jakiś clip :decayed: na weekendzie znajdę jakąś dużą górkę to będzie clip :polew: :polew: :polew: :polew:

To już wiemy dlaczeko tak długo nic nie nagrałeś... Bo nie możesz znaleźć aż tak stromej góry :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

To już wiemy dlaczeko tak długo nic nie nagrałeś... Bo nie możesz znaleźć aż tak stromej góry :polew: :polew:

dokładnie wszystkie górki za małe i czasy zbliżone do twoich,muszę znaleźć fest górę bo muszę cię przebić :polew: :polew: :polew:
Opublikowano

mow z jakiego woj. jestes sprawdzimy topografie :decayed:

Opublikowano
  • Autor

podkarpackie ale akurat w mojej okolicy górek mało,najbliższa w KAMIENIU -taka wieś :decayed:
Opublikowano

podkarpackie ale akurat w mojej okolicy górek mało,najbliższa w KAMIENIU -taka wieś :decayed:

czuje ze bedzie najwieksze pierdolniecie :decayed:
Opublikowano

Szacuje 50-100 w 3 sek :kox: