Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Brak ogrzewania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów!

Mam taki problem. Mianowicie w mojej A4 nawet po ustawieniu najwyższej temperatury "HI" nie leci gorące powietrze tylko takie bardzo letnie, a wręcz chłodne. Termostat jest ok, bo trzyma temperaturę, przewody od nagrzewnicy wejścia i wyjścia gorące, przewód od chłodnicy też. Wydaje mi się że nagrzewnica jest ok, ale dokładnie jak ją sprawdzić to nie wiem. W ogóle jak się do niej dostać. Czy możliwe jest że coś jest przestawione w elektronice, bo nadmienię że mam climatronica. Może ktoś ma ustawienia standardowe i jak je sprawdzić i ewentualnie wprowadzić odpowiednie.

Proszę o podpowiedzi bo już u 2 mechaników byłem i rozkładają ręce. Z góry dzięki

Opublikowano

VAG plus test elementów. Może któraś klapa sie nie otwiera...

Opublikowano

1' sprawdz nagrzewnice , zdejmij waz ktorym plyn powraca i zobacz czy leci goracy plyn . jezeli nie leci to nagrzewnica do plukania .weze do nagrzewnicy sa obok akumulatora

2 jezeli jest to ok ,to do sprawdzenia czy przestawia ci sie klapa zimno- cieplo . moze silniczekjej nie przestawia

Opublikowano

Stawiam na nagrzewnicę, tzn. do wymiany. U mnie były podobne objawy, płukałem czym się dało, ale pomogła wymiana nagrzewnicy, która kosztowała grosze. Najgorsze jest dostanie się do tego ustrojstwa. Powodzenia.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam też podobny problem i dołanczając się do postu chciałbym spytać jak dostać się do tych silniczków sterujących, klapami zimno ciepło. Pozdrawiam

Opublikowano

zamień miejscami węże przy nagrzewnicy:)czasami to pomaga

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem tak samo ,jakiś czas z tym walczyłem . Przepłukałem nagrzewnice birzącą wodą , drugą stroną wyleciała taka rdzawy płn. Potem zaraz na sunąłem węże od nagrzewnicy spowrotem . Układ odpowietrzyłem tylko przy otwartym zbiorniczku wyrównawczym i pompowałwm górnym wężem od chłodnicy. Zaworka na wężu od nagrzewnicy nie używałem bo zaciągał powietrze tedy i zamiast się odpowietrzać było gorzej . Teraz grzeje super, Pozdrawiam. :)

Opublikowano

zamień miejscami węże przy nagrzewnicy:)czasami to pomaga

Święta racja. To samo zrobiłem tydzień temu, gdyż zimno było w środku jak diabli. Pomogło, teraz po kilku kilometrach ciepełko aż miło. :>

Opublikowano

mam pytanko związane z zamianą węży od nagrzewnicy, układ później zapewne do odpowietrzenie jest?

Opublikowano

a jak w vagu sprawdzic te klapy ? gdzie wejsc dokladnie ?

Opublikowano

Ja tez miałem problem ale dzisiaj przepłukałem chłodniczkę i grzeje super aż ciężko wytrzymać w środku choć na zewnątrz jest -15 stopni

Opublikowano

Płukanie nagrzewnicy ja zrobiłem domestosem efekt bezcenny zawsze myslałem że klekoty maja faktycznie lipne ogrzewanie a jednak nie po płukaniu śmigam teraz zima na 21-23 i jest upał w środku

Opublikowano

Płukanie nagrzewnicy ja zrobiłem domestosem efekt bezcenny zawsze myslałem że klekoty maja faktycznie lipne ogrzewanie a jednak nie po płukaniu śmigam teraz zima na 21-23 i jest upał w środku

weź opisz co i jak bo chyba jutro się za to zabiorę, u mnie mróz :confused4:[br]Dopisany: 31 Styczeń 2012, 21:40_________________________________________________już mam coź :wink4:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=109917.0;highlight=p%B3ukanie+nagrzewnicy

Opublikowano

mam ten sam problem powietrze leci tylko letnie i nieraz bywa że dolny wąż od chłodnicy jest zimny ale nie zawsze jak to rozumieć?

proszę o podpowiedź co z tym zrobić żeby wróciło wszystko do normy.

Opublikowano

Miałem podobny problem w swojej audi , na początek trzeba podłaczyć vaga i wykluczyć klapy. U mnie skończyło sie wymiana termostatu i była walnieta pompa wody , ale u mnie był jeden przewód od nagrzewnicy zimny

Opublikowano

a jak to jest w b5 w tych kalapach od ciepło/zimno są dzióry zaklejone taką gąbką jak w b4 która się z czasem wykrusza i leci tylko zimnie niezależnie do ustawienia kalp?

Opublikowano

Miałem podobny problem w swojej audi , na początek trzeba podłaczyć vaga i wykluczyć klapy. U mnie skończyło sie wymiana termostatu i była walnieta pompa wody , ale u mnie był jeden przewód od nagrzewnicy zimny

gdzie w vagu mozna sprawdzic klapy ?

Czy zawsze po zatrzymaniu slysszycie uciekajace powietrze ze zbiorniczka plynu chlodniczego ? tzn przez korek ?

Opublikowano

Nie nie ucieka powietrze, moze jest do odpowietrzenia układ, kiedyś miałem problem z korkiem może to jego wina

Opublikowano

Nie nie ucieka powietrze, moze jest do odpowietrzenia układ, kiedyś miałem problem z korkiem może to jego wina

moze ktos potwierdzic ? czy korek na pewno do wymiany ?

Opublikowano

To powietrze to z klimy raczej norma ,chyba że jesteś pewien zmień korek nie jest drogi