Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AKE] kupa dymu siły zadnej :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wracalem dzis sobie do domku i spotakało mnie cos straszego w jednej chwili moja niunia przestała jechac :( zaczeła kopcic na szaro i wogule nie przyspieszała. Dodam ze autko mam od niedawna i jedyne co mnie troszeczke martwiło to dziwny gwizd swist ktory dobiegal z pod maski malał gdy mocno dodawałem gazu a nasilał sie gdy odpuszałem z gazu badz gdy autko jechało ma przyklad z górki. Po powrocie do domu i podpieciu vaga wyskoczyły 3 błedy:

00542 ten juz wiem ze jest od wtrysku z kabelkiem i czeka mnie kosztowna wymiana

00575

1375

z logami ciezka sprawa niestety ratujcie napiszcie od czego mam jutro z rana zaczac by moja niunia znowu jechała

Opublikowano

Prawdopodobnie czeka Cię regeneracja turbo :( Uszczelniacze pewnie poszły i ssie olej. Preawdź ile masz oleju żebyś silnika niue zatarł...

Opublikowano
  • Autor

zdażyłem juz sciagnac jeden przewod od inter kolera i jest sucho pozatym zrobilem 50 km i w róze wydechowej tez nie ma oleju pozatym gdyby bylo tak zle i olej by wyciagala to kopcil by bardziej na siwo lub biało a on tak na szaro jak by ropy nie przepalał pozatym dodam ze kopcenia nie jest bardzo intensywne na wolnych wogule nie kopci dopiero zaczyna po 2000 tys obrotow i to tez tak nie zbym mocno. Predzej wcale nie kopcił

Opublikowano

00575 - za duże ciśnienie turbiny i przełączył sie w tryb awaryjny

Opublikowano
  • Autor

tylko gdy wejde w bloki danych w vagu i dojde to turbiny to pokazjue ze doldaowanie jest za małe. gdy dodaje gazu to ciśnienie prawie wcale nie rosnie

Opublikowano

poszukaj nieszczelnosci noze gdzies lewe powietrze ssie

Opublikowano
  • Autor

Jutro od tego zaczne. Moze ktos ma jeszcze jakies rady?

Opublikowano

tylko gdy wejde w bloki danych w vagu i dojde to turbiny to pokazjue ze doldaowanie jest za małe. gdy dodaje gazu to ciśnienie prawie wcale nie rosnie

jezeli robisz logi w trybie awaryjnym to logiczne ze cisnienie bedzie za małe

na bank jesli pojawił ci sie ten bład 00575 i słyszałes syk turbiny masz/miałes przeładownie

Opublikowano
  • Autor

tylko ze ten blad dało sie skasowac. Gdy jednak go skasowałem nie pojawil sie na razie ale siły jak nie bylo tak nie ma. Syk tez zginoł morze n 75 sie wysypało gdzie go szukac w AKE

Opublikowano

zrob pelne logi to wyjasni sie wiele bo tak mozesz wymienic pol osprzetu i nic sie niezmieni,DIAGNOSTYKA VAG

Opublikowano

"00575 - podciśnienie w kolektorze ssącym, różnica regulacji przekroczona w dół lub w górę." Przyczyną przekroczenia wartości w dół może być zawór N75, uszkodzona turbosprężarka, nieszczelność w przewodach dolotowych. Sprawdź dokładnie cały układ od turbo do kol. ssącego. W/g mnie skoro stało się to nagle to masz dziurę na dolocie. Możliwe jest uszkodzenie turbiny - ale tego bym nie obstawiał.

Opublikowano
  • Autor

moze ktos mi powie jak sparwdzic n 75. cały czas siedZe w garazu i sprawdzam nieszczelnosci na razie nic nie znalazlem :( sciagnolem gume z przewodu metalowego idacego przy głowicy łaczacego turbine i pierwsza chłodnice jest lekko wilgotny w środku od oleju moim zdanie nie ma go tam zbyt duzo wiec raczej wykluczam uszkodzenie turbiny

[br]Dopisany: 01 Marzec 2008, 11:06 _________________________________________________ niestety Turbo padło, teraz trzeba znalesc przyczyne czemu przy przebiegu 140000tys i nie zuzywaniu predzej oleju odrazu ni z gruszki ni z pietruszki padło :(((((

Opublikowano

140tysi to już sporo na turbo..w nowych autach padają...wymieniaj na mocniejszą i będzie :kox: a nieszczelność sprawdza sie przy pomocy ciśnienia a nie na oko..

Opublikowano

Jak szaro-biały dym, to rzuca olej na katalizator. Sprawdz uszczelnienia od goracej strony, co bedzie sie wiazac z odkreceniem paru zapieczonych srub :confused4:

Opublikowano

jedyna rada wez sie za turbo,chyba ze masz turbiaza w okolicy niech zerknie,powinnien wiedziec jak to bedzie problem z turbo

Opublikowano
  • Autor

tylko ze tak uszkodzonego wirnika to jescze w zyciu nie widzialem jest tak luzny ze polowa lopatek pourywala sie w zetknieciu z obudowa szok

no i jeszcze przy okazji okazalo sie ze chydrałlika do roboty na szczescie wałki jeszcza sa ok na paru krzywkach sa minimalne slady zurzycia ale mysle ze jak wymienie krzywki i popychacze to bedzie dobrze szok jest załamany a auto brałem od niemca z domu ksiażka serwisowa do konca ostatnim przeglad przy 130000 tys wszystko robione w serwisie audi masakra

Orientuje sie moze ktos ile nowe turbo bo mojego chyba nie da sie naprawic a uzywka to nie wiadomo co sie kupi

Opublikowano

przegladaj allegro zdazaja sie okazyjnie,pogadaj z naszymi klubowymi tunerami moze zalatwia cosik taniej,bo napewno maja dojscia

ktora strona ssaca czy wydech w turbinie???

Opublikowano
  • Autor

chyba wiecej nie ma bo sprwdzałem w serwisie w niemczech i niby tyle naprawde ma ja jestem zalamany :( jaki jest koszt hydrałliki samej bez regeneracji walków ? wiem ze sporo o tym na forum ale jakos nie moge znalesc. W poniedzailek jak rozbiore walki do konca to porobie zdjecia krzywki i popychacze sa tak zuzyte ze jedna krzywka spdła z popychacza ;(

Opublikowano

Coś mnie to turbo nie przekonuje, ciekaw jestem finału. może coś się dostało do układu podczas jakiejś naprawy. Niedawno wymieniałem turbo, chciałem sprawdzić jak zawalony jest katalizator a tam znalazłem resztki wirnika i nakrętkę. Sprawdź wszystko nim założysz następną - również układ olejowy.