Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziś K03s, niedługo mutant BV5S+/K03S :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
troch tego jest, a prawdą jest że sputtery w 1.8t nie sa wymagane ?

sputter jest lepszy ( i 4x droższy), ale nie włozysz go w korby od TFSI niestety. Można jak coś założyć ACL Race do bezzamkowych korb.

Opublikowano

ale fabryczne panewki nie byly wzmacniane w zadnym 1.8t? ani 2.0tfsi

Opublikowano
  • Autor
ale fabryczne panewki nie byly wzmacniane w zadnym 1.8t? ani 2.0tfsi

szczerze to nie przypominam sobie :D teraz nikomu nie zależy na trwalości 1.000.000km :) AEB, APY, BAM, AMK, AUL miały tylko sputtery i sworzeń tłokowy przy okazji 20mm a nie 19mm jak późniejsze modele. Na chwile obecną o ile pamiętam to najmocniejsze 2,0 tfsi mają sworznie 23mm, a panewki we wsiech takie same.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panie jak tam postępy, rezasz coś jeszcze ? Kiedy w koncu bedzie mozna u Ciebie TINPa zrobic ? ;)

pozdro

Opublikowano
  • Autor
Panie jak tam postępy, rezasz coś jeszcze ? Kiedy w koncu bedzie mozna u Ciebie TINPa zrobic ? ;)

pozdro

Panie roboty tyleże nie mam czasu na nic w swojej porobić. Od 1,5 miecha stawiam autko do gazowników na przeglad i to jakos nie moge sie zebrać :) narazie póki zimno to arbajt arbajt i jeszcze raz arbajt, tdi rządkiem: świece, filtry, przekaźniki, akumulatory itd.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

pozdro

Ponawiam pytania. :grin:

Opublikowano
  • Autor

Autko było u gazowników wreszcie pare dni temu :) jest ogień teraz prawdziwy :) w nastepnym tygodniu pakuje AWT++ dla kumpla do A6, zobaczymy co z tego wyjdzie, a w miedzy czasie powoli majstruje K03 z kołem 2080 z K04 w ori czapce :D chyba wyda patent :)

Opublikowano
Autko było u gazowników wreszcie pare dni temu :) jest ogień teraz prawdziwy :) w nastepnym tygodniu pakuje AWT++ dla kumpla do A6, zobaczymy co z tego wyjdzie, a w miedzy czasie powoli majstruje K03 z kołem 2080 z K04 :D chyba wyda patent :)

jak zmajstrujesz to chce takie ! :)

Opublikowano
  • Autor
Autko było u gazowników wreszcie pare dni temu :) jest ogień teraz prawdziwy :) w nastepnym tygodniu pakuje AWT++ dla kumpla do A6, zobaczymy co z tego wyjdzie, a w miedzy czasie powoli majstruje K03 z kołem 2080 z K04 :D chyba wyda patent :)

imho, poskładałem dzisiaj jeden rdzen na szybko :) pasi wsio ładnie :) tylko teraz jest mała rzeźba :) koło 2080 ma inducer 41mm a czapka zewnetrzna srednice wlotowa 44mm, także po dotoczeniu czapki scianki zostaja 1,2mm :/ bedzie bardzo delikatna i precyzyjna robota :) k03 ma inducer 36mm :) bedzie ładny przeciąg jak wszystko dobrze pójdzie :)

Opublikowano

imho, poskładałem dzisiaj jeden rdzen na szybko :) pasi wsio ładnie :) tylko teraz jest mała rzeźba :) koło 2080 ma inducer 41mm a czapka zewnetrzna srednice wlotowa 44mm, także po dotoczeniu czapki scianki zostaja 1,2mm :/ bedzie bardzo delikatna i precyzyjna robota :) k03 ma inducer 36mm :) bedzie ładny przeciąg jak wszystko dobrze pójdzie :)

No to faktycznie precyzyjna robota sie zapowiada.. 1,2mm wystarczy zeby turbo bezpiecznie pracowało ? zimna strona mimo ze "zimna" tez sie grzeje i chlodzi nie bedzie pękać czy cuś?;)

A z kołem od strony ciepłej coś grzebiesz ? Bo nawet jeśli damy duze kolo z "przodu" to ciezko bedzie nim zakrecic (takie mam odczucie)

Opublikowano
  • Autor

No to faktycznie precyzyjna robota sie zapowiada.. 1,2mm wystarczy zeby turbo bezpiecznie pracowało ? zimna strona mimo ze "zimna" tez sie grzeje i chlodzi nie bedzie pękać czy cuś?;)

A z kołem od strony ciepłej coś grzebiesz ? Bo nawet jeśli damy duze kolo z "przodu" to ciezko bedzie nim zakrecic (takie mam odczucie)

wirnik zostaje seryjny duży, czyli taki jak w BEX i BFB. LOBA robi wogóle jeszcze bardziej hardcorowe przeróbki, obcinaja cały kołnierz dolotowy i wstawiaja nowy z rurki alu wklejany i przykrecany :) te 1,2mm powinno wytrzymac raczej bez problemu , oby nie przesadnie dokrecac opaski na tipie i powinno byc majonezik :)

Opublikowano

Nooo Panie nie przesadzajmy te w BFB i BEX nie jest takie znowu duze :P pozatym BFB i BEX maja inne :D

Opublikowano
  • Autor
Nooo Panie nie przesadzajmy te w BFB i BEX nie jest takie znowu duzy:P pozatym BFB i BEX maja inne :D

imho, to bys się bardzo mocno zdziwił :D BFB i BEX maja te same wirniki, tylko różne koła kompresji :) koło z k03 2072, z k03s 2075 czyli takie samo exducer jak 2080 tylko ma jeszcze podcinane łopatki dodatkowo

Opublikowano
Nooo Panie nie przesadzajmy te w BFB i BEX nie jest takie znowu duzy:P pozatym BFB i BEX maja inne :D

imho, to bys się bardzo mocno zdziwił :D BFB i BEX maja te same wirniki, tylko różne koła kompresji :) koło z k03 2072, z k03s 2075 czyli takie samo exducer jak 2080 tylko ma jeszcze podcinane łopatki dodatkowo

hmm znalazlem takie info:

2. Różnice między sprężarkami [mm].

K03-005: Compressor: 36/50 Turbine: 36/45

K03-029: Compressor: 36/50 Turbine: 40/45

K04-015: Compressor: 38/51 Turbine: 42/46

K03-073: Compressor: 38/51 Turbine: 40/45

source: Modyfikacje 1.8T

Opublikowano
  • Autor

hmm znalazlem takie info:

2. Różnice między sprężarkami [mm].

K03-005: Compressor: 36/50 Turbine: 36/45

K03-029: Compressor: 36/50 Turbine: 40/45

K04-015: Compressor: 38/51 Turbine: 42/46

K03-073: Compressor: 38/51 Turbine: 40/45

source: Modyfikacje 1.8T

no i wirnik jak sam widzisz w 029 i 073 jest ten sam :) koła kompresji +2mm i inna budowa łopatek i ilość a 2080 ma +3mm w stosunku do K03s i ten sam exducer

Opublikowano
:facepalm: masz racje, nie wiem jak ja na to patrzylem :S a powiedz mi jeszcze co z tym kołem kompresji wycinanym CNC kiedys wrzucałeś foty, zrobileś cos z tego?
Opublikowano
  • Autor
:facepalm: masz racje, nie wiem jak ja na to patrzylem :S a powiedz mi jeszcze co z tym kołem kompresji wycinanym CNC kiedys wrzucałeś foty, zrobileś cos z tego?

23T do TD04HL :D leży i czeka na tytanowy wirnik, jak się nie doczeka to pójdzie na ori MHI :)

---------- Post dopisany 17-03-2014 at 15:15 ---------- Poprzedni post napisany 15-03-2014 at 16:33 ----------

No i jest problem z roztoczeniem czapki lekki :/ trzeba dorobic tulejke czołową na wlot bo za bardzo drży czapeczka jak sie zaczyna toczyc coraz bardziej i jest obawa że może wyrwac z uchwytu. Ale opanuje sie technologię :)

Opublikowano

[/color]No i jest problem z roztoczeniem czapki lekki :/ trzeba dorobic tulejke czołową na wlot bo za bardzo drży czapeczka jak sie zaczyna toczyc coraz bardziej i jest obawa że może wyrwac z uchwytu. Ale opanuje sie technologię :)

No mówiłeś ze ma być precyzyjna robota ;) na ma miejsca na żadne drżenia ;P

Opublikowano

Trzeba miec odpowiednią tokarkę a nie zabytek z czasów Gomułki :grin:

Opublikowano
Trzeba miec odpowiednią tokarkę a nie zabytek z czasów Gomułki :grin:

hehe czułem, że poruszysz ten temat :P juz gdzies pisałeś, że masz fajna tokare :P