l_krupinski Opublikowano 5 Marca 2008 Opublikowano 5 Marca 2008 Witam. Na Vagu pojawia mi się ciągle taki błąd kimatyzacji: Chciałbym prosić o pomoc jak się go pozbyć i co może być przyczyną?? Pozdrawiam[br]Dopisany: 01 Marzec 2008, 10:27 _________________________________________________[br]Dopisany: 01 Marzec 2008, 10:28 _________________________________________________Może ktoś wie gdzie znajduje się ten czujnik ciśnieniowy klimatyzacji??
lukjar7 Opublikowano 6 Marca 2008 Opublikowano 6 Marca 2008 znajduje się obok chłodnicy klimatyzacji :gwizdanie: google i 20 sec EDIT: Przełącznik F129 wyłącznik ciśnieniowy układu klimatyzacji - jeśli spadnie ciśnienie w układzie to wyłącznik zabezpiecza przed pracą sprężarki na sucho.... (znajduje się obok chłodnicy klimatyzacji
l_krupinski Opublikowano 7 Marca 2008 Autor Opublikowano 7 Marca 2008 Czyli nie wiem czy dobrze rozumiem, ale jak mam nową chłodnicę klimatyzacji bo wymieniałem to to że jest pusta to może powodować ten błąd przy włączaniu jej??
tb_momek Opublikowano 7 Marca 2008 Opublikowano 7 Marca 2008 Nie. Wszystko powinno być ok. Ja tez w tym tygodniu wymieniałem chłodnice klimy. Po wymianie u mnie też pojawił się ten błąd, ale go wykasowałem i już niepowraca. Myśle że go wykasuj i wszystko powinno być dobrze.
l_krupinski Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Opublikowano 8 Marca 2008 Tylko, że ja go ciągle staram się kasować a on ciągle na nowo się pojawia zaraz. Czy ten czujnik jest wkręcony czy może włożony na jakąś zawleczkę w tą rurkę co odchodzi od chłodnicy klimy??
szogun0 Opublikowano 8 Marca 2008 Opublikowano 8 Marca 2008 Brak ciśnienia w układnie może powodować błąd presostatu.
l_krupinski Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Opublikowano 9 Marca 2008 Czyli wnioskuje po wypowiedziach, że jak pojadę i nabiję klimę to powinna się włączać i chodzić tak jak przed wymianą chłodnicy klimatyzacji i błędu już nie powinno być??
Rekomendowane odpowiedzi