Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Problem z Audi A4 2,5 TDI proszę o pomoc!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

odepnij kolego przepływke i tak sie sprubuj przejechac mi sie tak poprawilo kupilem nowa i było git, pompe robilem nie dawno i miale troszke inne objawy

Opublikowano

kontrolnie mozna sprawdzic szczelnosc dolotu, ale najprawdopodobniej problem lezy w sterowaniu kierownic spalin w turbinie (sprawdzic: zaworek n75, szczelnosc wezykow, gruszke w turbinie, wydajnocs pompy podcisnienia). Jak skontrolowac powyzsze znajdziesz bez klopotow na forum.

Opublikowano

Dzisiaj już na pewno nie, zostaje mi weekend, bo pracuje... Chyba, że w tygodniu uda mi się jakoś wbić do znajomego na małe trzepanko, to mi przejrzy dokładnie i powie co i jak. Jak będę coś wiedział - dam znać co ją bolało.[br]Dopisany: 17 Maj 2010, 18:47_________________________________________________Pozbyłem się problemu w moim AKNie. :) Membrana w gruszce powiedziała "PAPA". :kox: Po wymianie auto ciągnie "od dołu", no i powyżej 3k obrotów dymka już nie puszcza. :good: Dziękuję wszystkim za rady :)

Opublikowano

:good:

Opublikowano

Dzisiaj już na pewno nie, zostaje mi weekend, bo pracuje... Chyba, że w tygodniu uda mi się jakoś wbić do znajomego na małe trzepanko, to mi przejrzy dokładnie i powie co i jak. Jak będę coś wiedział - dam znać co ją bolało.[br]Dopisany: 17 Maj 2010, 18:47_________________________________________________Pozbyłem się problemu w moim AKNie. :) Membrana w gruszce powiedziała "PAPA". :kox: Po wymianie auto ciągnie "od dołu", no i powyżej 3k obrotów dymka już nie puszcza. :good: Dziękuję wszystkim za rady :)

Możesz dokładnie zapodać info , jaką membrankę w jakiej gruszce? :good::naughty:

jakieś numerki części? :gwizdanie:

Pozdrawiam, mi ostatnio też coś podobnego się dzieje. Korekcje w normie, turbo chyba też.

Opublikowano

przy turbinie (od strony pompy wtryskowej) jest taka 'gruszka' - zwana inaczej: silownikiem cisnieniowym. Nie wystepuje membranka (znajdujaca sie wewnatrz gruszki) jako osobna czesc - jest wraz z obudowa (gruszka + sztanga).

Podobne objawy (samochod zamienia sie 'nagle' w totalnego mula, po czym mu 'przechodzi' i tak cykl sie powtarza) moga byc powodowane przez inne czynniki niz 'sterowanie kierownic spalin'. U kolegi powyzej blad 575 wskazywal na 'okolice cisnienia doladowania', jakie dokladnie blady zapisaly sie w Twoim sterowniku ?

Opublikowano

Powiem tak, autko nie hula więcej niz 160. Zmuliło go. Nie jest to NOTLAUF, po restarcie sytuacja się nie poprawia.

Jeszcze się nie podpinalem pod VAGa. Sprawdzę co i jak i się zgłoszę.

Możliwe, że to pompa jednak. Jak ostatnio VAGowałem to miała korekcje w miarę ok. Na 6 cyl. było -1,56 chyba ale też nie zawsze. Po płukaniu pompy LM do czyszczenia pomp korekcja się poprawiła do -1,2.

Zrobię full logi to będzie można okreslić.

Pozdrawiam.

Opublikowano

No i jak tam kolego, vagowałeś? Logowałeś? Co Ci wypluło? Sam jestem ciekawy, bo może i mnie to kiedyś spotka. A jeśli chodzi o gruszkę, którą wymieniłem, to dokładnie ta część, którą opisał kolega tx-didi. Niestety nr-u części nie posiadam. Opisz logi i co dokładnie dolega Twojej laluni.[br]Dopisany: 29 Maj 2010, 16:29_________________________________________________Taka mała podpowiedź z mojej strony kolego... Znajomy miał ten sam problem - dochodził do 160 i koniec. "Umierał pedał gazu". Podłączył VAGa, wyskoczyły mu błędy 575 i bodajże 18979 (tego drugiego nie jestem pewien czy dokładnie ta wartość, piszę z pamięci). Winna była "odma" (nie wiem, jak to się fachowo nazywa, ale może Ci pomoże). Objawy to tak, jak wyżej: 160km/h i koniec mocy, bądź przy 3k obr/min.