Matys30 Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 Witam,dziś wyjąłem i wyczyściłem zawór EGR.po wkręceniu go z powrotem, próbuje odpalić auto a tu niespodzianka,dziala jakieś 5 sek i gaśnie,jakby pracował na 3 garach,czy ktoś ma jakieś pomysły co może mu dolegać??? Dzięki za jakiekolwiek wskazówki
lc Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 Zacznij od sprawdzenia, czy nie pozamieniałeś przewodów podciśnienia przy demontażu.
Matys30 Opublikowano 17 Października 2011 Autor Opublikowano 17 Października 2011 Witam ,nic nie jest pozamieniane.robiłem to z mechanikiem,powiedział ,ze moze troche sadzy(nagaru)mogło pójsc na zawory??możliwe??i żeby spróbować odpalic z popychu,lub mozliwe ze walek z egr otwiera ale nie zamyka?? HELP??? HELP????
michier Opublikowano 18 Października 2011 Opublikowano 18 Października 2011 Podłącz Vaga, zobacz co wyskoczy, tak na początek
danielo Opublikowano 18 Października 2011 Opublikowano 18 Października 2011 U mnie odłamała się klapka od wałka i pozostała niedomknięta auto dławiło się gasło,bardzo mocno czasami kopciło,wymieniłem sam na nowy zawór i jest cacy.Może podczas wymiany żle się ułożyła uszczelka,spróbuj powypinać kostki i spryskaj isolem i wepnij spowrotem może pomoże.Niemam więcej pomysłów.
Matys30 Opublikowano 19 Października 2011 Autor Opublikowano 19 Października 2011 U mnie nie ma żadnych uszczelek,kostka jest tylko jedna,jesli sie ja wypnie na vagu wyskakuje,nic pozatym na vagu nie pokazuje,podobno n 75 moge miec zwalony,tylko nie wiem co on ma z odpalaniem auta,dzis znow wyjalem egr,klapka byla otwarta tak na 0.5cm,wsadzilem go zpowrotem ,odpalilem,podzialal z 10 sek i zgasl,teraz w ogóle nie ma checi zapalic,nie wiem gdzie szukac przyczyny,macie jakies pomysły??????[br]Dopisany: 18 Październik 2011, 17:21_________________________________________________EGR zaslepiony ,furak chodzi jak rakieta,mozna zamykac! Dzieki za info
Rekomendowane odpowiedzi