Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Proszę o analizę logów 1,9 TDI 130 KM ASZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolego jak go doprowadzisz do ładu i składu wtedy zobaczysz czy cena była atrakcyjna , bo jak na razie kupiles 130 asz w którym wymieniony zostal silnik wraz z osprzetem na asv , który i tak nie jezdzi jak powinien , turbo źle ladowało ale ciezko powiedziec czego to bylo pzyczyna , luzy na wirniku zawsze sa jak nie ma obtarc na zimnej stronie to znaczy ze jeszcze bardzo duzo tego luzu nie było

Opublikowano

sory za ot:

hehe panownie kto by zmienial z pd na vp?? :cool1:

Taka opcje wykluczam,predzej dokumenty i sciana grodziowa z asz.Niz silnik z ASV

Opublikowano
  • Autor

ok koledzy już wiemy że to przeszczep, turbo zobaczymy jak to poskładam, a co z tą temperaturą i wentylatorami??

Opublikowano

ok koledzy już wiemy że to przeszczep, turbo zobaczymy jak to poskładam, a co z tą temperaturą i wentylatorami??

zloguj 01-Engine: 007; 17-Instruments: 003. wstaw tu te logi
Opublikowano

Sory za OT kolego ty tak lekko o tym mowisz?? Ja bym oddal samochod jakby okazal sie przeszczepem.Co do temperatury w seatach tak jest ze jak swiruje czujnik wlacza sie wentylator.

Opublikowano
  • Autor

Autko to Audi A3 z 2003r , ale jak już pisałem wyżej czy przy odłączonych dwóch czujnikach nadal może się włączać oba wentylatory a na liczniku pokazuje 120 stopni a po chwili jazdy na pół fisie pokazuje że woda wrze. Logi te co kolego pisał zrobię w najbliższym czasie jak tylko złoże te turbo

Opublikowano

czy przy odłączonych dwóch czujnikach nadal może się włączać oba wentylatory a na liczniku pokazuje 120 stopni a po chwili jazdy na pół fisie pokazuje że woda wrze.

bardzo możliwe ze tak jest- jakies zabezpieczenie - ale nie wiem czy tak jest w kazdym audi a3 po rozpieciu czujnika , jak zrobisz logi to zobaczy sie czy czujnik bedzie do wymiany
Opublikowano

moga sie wlaczyc wentylatory.Podlacz te czujniki i zobacz co sie bedzie dzialo.

Opublikowano

Bardzo często w Audi leci licznik np. po wcześniejszych korektach i nie tylko. Wtedy temp. skacze jak chce nie koniecznie jest taka temperatura silnika jak na liczniku. Podłaćz VAG-a a dowiesz się co prawdę pokazuje, czy wskaźnik czy licznik. Są też testy licznika

Opublikowano
  • Autor

Logi do sprawdzenia co z tą temperatura nie tak, dziś może autko wyprowadzę z garażu to zobaczę jak ta turbina

003

003.jpg

007

007.jpg

Opublikowano

masz zrąbany czujnik ten co idzie na zegary , ten od ecu jest ok ,ale ze to jest ten sam czujnik czteropinowy to trzeba go wymienic org 60pln w intercarsie

Opublikowano
  • Autor

a jeśli ten zielony 4 pinowy czujnik był wymieniony to co wtedy?

Dodam też że z turbiną nic się nie zmieniło poskręcałem wszystko na nowych uszczelkach, wężyki nowe i nadal tak samo się zachowuje, w według Panów co regenerują turbo to że jest jeszcze dobre jakieś pomysły ?

Opublikowano

a jeśli ten zielony 4 pinowy czujnik był wymieniony to co wtedy?

Dodam też że z turbiną nic się nie zmieniło poskręcałem wszystko na nowych uszczelkach, wężyki nowe i nadal tak samo się zachowuje, w według Panów co regenerują turbo to że jest jeszcze dobre jakieś pomysły ?

a był? bo jak tak to niestety chyba zegary zostaja, jak masz turbo ok ,to musisz nad sterowaniem popracowac , sprawdzic gruszke ,zaworki , pompe vacum jakie podcisnienie daje ect, jak sam widzisz cena auta nie wzieła sie z kosomsu tylko z tego ze jeszcze duzo pracy cie czeka zeby to auto jezdzilo :cygaro:[br]Dopisany: 26 Październik 2011, 22:25_________________________________________________rozpołowiłes ta turbine i ja czysciłes, podłacz na krótko wezyk od pompy vacum bezposrednio pod turbine i daj loga 011 dynamicznego ,a potem podłacz jak były wezyki i podmien zaworki n18 z n75 i tez zrób loga dynamicznego 011 i wstaw tutaj
Opublikowano
  • Autor

czujnik był włożony zielony i taki nowy założyłem, a czy jest możliwość ze może ktoś wcześniej zły założył (bo wiem że jest też taki czujnik ale niebieski) i się dzieją takie rzeczy? a jeśli zegary zepsute to czy one by włączały zaraz po przekręceniu kluczyka oba wentylatory?

turbiny nie czyściłem, ale z tej gruszki na turbinie cięgno chodzi w zakresie 2 cm, gdzie się znajduje ta pompa vacum bo szczerze nie wiem co to jest za pompa?

Opublikowano

czujnik był włożony zielony i taki nowy założyłem, a czy jest możliwość ze może ktoś wcześniej zły założył (bo wiem że jest też taki czujnik ale niebieski) i się dzieją takie rzeczy? a jeśli zegary zepsute to czy one by włączały zaraz po przekręceniu kluczyka oba wentylatory?

turbiny nie czyściłem, ale z tej gruszki na turbinie cięgno chodzi w zakresie 2 cm, gdzie się znajduje ta pompa vacum bo szczerze nie wiem co to jest za pompa?

w asv idzie zielony cztery piny , ale tak na powaznie to oddaj moze auto do mechanika
Opublikowano
  • Autor

fajnie jakbym sobie poradził sam z tym turbo i temperatura a jeśli się nie uda to jestem umówiony na czwartek za tydzień, wieczorem wstawię logi te o których pisałeś, ogólnie dzięki za pomoc i zainteresowanie :hi:

[br]Dopisany: 27 Październik 2011, 16:12_________________________________________________logi z podpiętej pompy vacum bezposrednio pod turbinę

image.jpg

logi z zamiany zaworków n18 z n75

z11.jpg

z tego co jeszcze zauważyłem to po odpięciu zegarów wentylatory się nie kręcą

Opublikowano

W pierwszym logu turbo powinno wstać duuuużo szybciej. Katalizator jest? W drugim coś chyba źle pospinałeś bo w ogóle nie ma doładowania.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie przy pierwszym logu auto bardzo kopciło na czarno jak się dodało gazu, z tym katalizatorem sprawdzę i dam znać a drugi log auto straszny muł ale pospinane było dobrze, no chyba że źle sobie myślę ale wziąłem dwa wężyki z jednego zaworka zmieniłem z wężykami z drugiego.

Opublikowano

zamienic zaworki to trzeba miejscami nie da sie tak jak ty to zrobiles ,bo to nie to samo

Opublikowano
  • Autor

Katalizatora brak

logi z przestawionych zaworków

image.jpg