Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jakie felgi do Seata Exeo..?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, wiem jest mnóstwo tematów o wyborze felg do A4, a Seat Exeo to praktycznie to samo, ale mimo wszystko zakładam nowy temat żeby nie mieszać :tongue4:

Czy takie felgi będą pasować do Exeo?

iaezexcite75x175x114345.jpg

ew. takie, podobne do ori audi

aezh.jpg

Rozmiar, no właśnie, tu się waham między 17-stkami a 18-stkami, chodzi o to żeby była różnica między 16-stką ale żeby też zachować komfort jazdy.. :mysli:

No i jakie ET i rozmiar do 17-stek i 18-stek?? W 16-stkach mam ET-45 ale z tyłu felgi są schowane.

Auto pójdzie w dół o jakieś 3 cm na sprężynach H&R

Opublikowano

Ja bym pakował 18" AEZ bo są bardzo ładne...

Co do et to to bierz z takim jakie masz a najwyżej dystanse dorzucisz i będzie git.... :hi:

Opublikowano

Ja bym pakował 18" AEZ bo są bardzo ładne...

Co do et to to bierz z takim jakie masz a najwyżej dystanse dorzucisz i będzie git.... :hi:

Ale które? Valencia czy excite?

Opublikowano

te na dole w/g mnie lepiej będą wyglądać w rozmiarze 18 oczywiście. Co do ET to zależy w jakim rozmiarze będzie opona i jaka szerokość felgi. Ja bym na Twoim miejscu celował w ET w okolicy 35.

Opublikowano

Bierz 18" excite.

Opublikowano

Numer 2 zdecydowanie czyli te niżej,są super :)

Opublikowano

Mnie też bardziej podobają się drugie czyli model Valencia, jest podobny do Ori felg Audi szprychowych, ale czy na pewno będzie dobrze wyglądać ten model na exeo? :mysli:

Opublikowano

chodzi o to żeby była różnica między 16-stką ale żeby też zachować komfort jazdy..

jedno wyklucza drugie więc musisz zdecydować się na jedno.

ps: do felg 18" i większych wypadałoby obniżyć zawieszenie aby to też w miare ładnie wyglądało

Opublikowano

chodzi o to żeby była różnica między 16-stką ale żeby też zachować komfort jazdy..

jedno wyklucza drugie więc musisz zdecydować się na jedno.

ps: do felg 18" i większych wypadałoby obniżyć zawieszenie aby to też w miare ładnie wyglądało

Auto pójdzie w dół o jakieś 3 cm na sprężynach H&R

:gwizdanie:

Opublikowano

Podbijam znowu, jakie fele 18 stki zapodać do mojego exeo, i czy rozmiar 8x18" - ET42; będzie okej? Czy może wziąć mniejsze ET żęby felga bardziej wystawała? Generalnie jakie fele dobrać wraz z oponami ( zakładam że 225/45/R 18) aby nic nie ocierało i ładnie wyglądało.. Zawias w dół o 3 cm na eibachu prokicie. Sprawa dość pilna bo idzie wiosna i jeszcze można coś w miare przyzwoitych cenach wyrwać. Zawieszenie 1BA