Jarek11255 Opublikowano 20 Października 2011 Opublikowano 20 Października 2011 Witam! W sobotę czeka mnie wymiana rozrządu w moim aucie. Wszystko co potrzebne(napinacz, rolka, pompa wody) kupiłem firmy RUVILLE, pasek firmy CONTINENTAL. Pytanie brzmi...Czy dobrze zainwestowałem gotówke, proszę o komentarze pozytywne jak i negatywne. Oczywiście majster stwierdził, że przydałoby się kupić także płyn do chłodnicy, bo stary zleje przy dobieraniu się do rozrządu. W sumie auto 2 miesiące temu przyjechało z Niemczech, więc przy okazji postanowiłem iść za radą mechanika i wymienić ten płyn. Płyn firmy KULER, tutaj też proszę o opinie Pozdrawiam
cool506 Opublikowano 20 Października 2011 Opublikowano 20 Października 2011 Graty kupiles dobre, nie pamietam już czy był tez amortyzatorek do napinania paska, kurde wymienialem rok temu sam i nie pamietam;) a płyn to chyba za wielkiej roznicy nie ma ale ja najlepiej kupiłbym borygo rożowe bo tak jest w orginale.
Bartoszzz Opublikowano 20 Października 2011 Opublikowano 20 Października 2011 Płyn chłodniczy to kup koncentrat G12 (taki leje fabryka) z firmy np. Febi, Swag. Wymieszaj w odpowiednich proporcjach (opisane na etykietce) z wodą destylowaną i będzie git. Kuler to dla mnie taki średniak. Co do rozrządu to ja już śmiga na drugim takim zestawie jak kupiłeś i wszystko jest ok.
romeo22ster Opublikowano 20 Października 2011 Opublikowano 20 Października 2011 Płyn chłodniczy to kup tak jak kolega pisze koncentrat G12 Febi. Kolego wymień sobie jeszcze rolkę z napinaczem paska alternatora. Jeśli mogę zapytać to ile zapłaciłeś za rozrząd ? ja w AUDI dałem 550zł z pompą wody.
Łukasz 23 Opublikowano 20 Października 2011 Opublikowano 20 Października 2011 Płyn tylko G12 a co do reszty to ja też 550zł płaciłem za orginał a teraz koledzy na forum sprzedają po 350zł
Jarek11255 Opublikowano 20 Października 2011 Autor Opublikowano 20 Października 2011 Za graty panowie dałem 450zł, że tak powiem po małych znajomościach...w innym sklepie te same części oferowano mi tak jak piszecie za 550zł.
marwyk Opublikowano 20 Października 2011 Opublikowano 20 Października 2011 zestaw jak najbardziej ok wymieniaj płyn bo duża cześć przez pompę wody ucieknie
Onkel Opublikowano 20 Października 2011 Opublikowano 20 Października 2011 Ja do swojego wkładałem SKF-a wszystkie rolki, napinacze a pasek GATES. Ale Twój też jest ok.
Jarek11255 Opublikowano 22 Października 2011 Autor Opublikowano 22 Października 2011 Witam Już po Rozrząd wymieniony, mechanik jak zobaczył stary to stwierdził, że to już jego ostatnie chwile...napinacz ledwo dyszał . Stwierdził, że do wiosny bym nie dojeździł. Cała operacja tak jak pisałem, graty 450zł + robocizna 150zł + czteropak tyskiego
tymitam Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 U mnie Magik wziął 300 pln za samą wymianę rozrządu.. Co ile km go wymieniacie?
Jarek11255 Opublikowano 25 Października 2011 Autor Opublikowano 25 Października 2011 No ja trochę popłynąłem...w Niemczech była wymiana przy 92 tysiach, ja wymieniłem drugi rozrząd przy 163 tyś. Dlatego mechanik stwierdził, że już ostatni moment na niego był, ale się udało pacjent żyje
Rekomendowane odpowiedzi