Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Usuniecie błędu 65535

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy ktoś z was czyścił ecu lub ten wężyk który do niego dochodzi bo mam taki problem i zastanawiam sie czy zrobie to sam czy dac do jakiegoś mechaniora.dzieki za kazdą pomoc pozdrawiam

Opublikowano

masz 99rok? jezeli tak to tam nie ma wezyka juz i nie ma co czyscic w ecu.Chyba ze masz jakiegos skladaka

Opublikowano

Witam mam pytanie czy ktoś z was czyścił ecu lub ten wężyk który do niego dochodzi bo mam taki problem i zastanawiam sie czy zrobie to sam czy dac do jakiegoś mechaniora.dzieki za kazdą pomoc pozdrawiam

podaj numer sterownika

Opublikowano
  • Autor

a mozesz kolego mi podpowiedzieć gdzie mam szukać tego numeru sterownika

Opublikowano

a mozesz kolego mi podpowiedzieć gdzie mam szukać tego numeru sterownika

odczytaj za pomoca Vag'a badz odczytaj ze sterownika [jego obudowy]

Opublikowano

Zazwyczaj po chipowaniu ECU (zmiana map pamięci) pojawia się trwały błąd 65535 - uszkodzenie sterowanika.

Opublikowano

Zazwyczaj po chipowaniu ECU (zmiana map pamięci) pojawia się trwały błąd 65535 - uszkodzenie sterowanika.

ciekawe

Opublikowano

No nie jest to regułą.

Nigdy się z tym nie spotkałeś?

Opublikowano

na pewno nie po chipowaniu ... (niezaleznie czy via OBD czy tradycyjnie programatorem) - blad 65535 to oznaka slabego AQ lub usterki regulatora napiecia

Opublikowano

bądź podejrzanego połączenia AQ - ECU, z loguj na raz grupę 012 i 016, na zimnym silniku, ciepłym i podczas jazdy, może wyjdzie szydło z worka

miernik weź i sprawdź ile V jest na aku po nocy, do ilu spada napięcie na aku przy rozruchu i ile jest na zapalonym silniku, porównaj wartości na zimnym i ciepłym silniku z tymi co z logów 012 i 016

Opublikowano

Ja czyściłem ECU i problem znikał na 2 dni a później powracał. Musisz wykręcić plastikową pokrywa (śrubki na klucz nr 8), odczepić metalową blaszkę, odłączyć wężyk i wtyczkę ( przesuwa się), komputer jest skręcony śrubkami torx (chyba 10 albo 15), ja czyściłem spirytusem i wygrzewałem lutownicą na gorące powietrze.