Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Czujnik na przewodzie wodnym przy chłodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

kilka dni temu nie mołlem rano odpali auta,

w końcu sie udało , diagnoza - Świece, mechanik wymienił dwie bo powiedział ze dwie sa dobre. Na następny dzień to samo, auto nie odpala, w końcu na klemach poszło (akumulator podobno dobry mechanik sprawdził).

Pojechałem wymienił drugie 2 świece i do tego znalazł czujnik który odpadł od rury z wodą co idzie do chłodnicy na dole .

Zdjecie tutaj :

https://picasaweb.google.com/103358124650564081862/Audi#5665981585179490962

Audi#5665981585179490962

na tej rurze na dole znajdował sie czujnik który odpał, po włożeniu go z powrotem przy odpalaniu auta czujnik wypada, wypycha go.

Audi#5665980911128829346

a to ten czujnik czy cokolwiek to jest ./

Audi#5665980896038114082

Czy to może być przyczynie że auto nie chce odpalic jak jest zimny silnik ??

Czy ktoś sie spotkał z takim przypadkiem ??[br]Dopisany: 21 Październik 2011, 18:24_________________________________________________Gdzie można kupić taki przewód, tylko serwis czy jest szansa gdzieś indziej go dostać ?

Opublikowano

Na tym przewodzie nie ma żadnego czujnika. :wallbash:

Zmień mechanika

Opublikowano
  • Autor

a zdjecie widziales ?? Skąd to moze byc ??[br]Dopisany: 21 Październik 2011, 19:21_________________________________________________3 zdjecia tam sa, wybierz kolejne zdjecie.

Opublikowano

Jak już to zacząłbym od podłaczenia VAG-a i odczytania temperatur, zarówno na zimnym jak i na rozgrzanym silniku. Ajak nie masz VAG to zdejmij wtyczkę od czujnika temperatury i zobaczysz wtedy jak odpali.[br]Dopisany: 21 Październik 2011, 19:33_________________________________________________Tu masz rozpiske czujników http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=45015.0

Opublikowano
  • Autor

Na czujniku nie ma żadnego oznaczenia, musi być częścią od czegoś , niby od tego przewodu ,ale ie jestem już pewny.

Opublikowano

Obstawiam wtyczkę poduszki silnika

Opublikowano
  • Autor

Mam vaga tylko nie sprawdzalem temeratury vagiem, ale zaraz znajde gdzie to sie robi,

odlacze od czujnika tez zobaczymy jak odpali i czy wogole :/

Dzieki jak na razie Panowie, jutro bede walczył dalej.

Opublikowano
  • Autor

Moim zdaniem ta poduszka calkowiecie inna, a w moim "czujniku" ten bolec maly mozna wyciagnac troszke palcami.

P.S. gdzie w vagu jest pomiar temperatury , 01 silnik czy dalej ?? Sorry ale nie pamietam.

Opublikowano

Czemu służy poduszka podłączana do elektryki auta? Czy jest w niej jakiś czujnik drgań?

Opublikowano

Czemu służy poduszka podłączana do elektryki auta? Czy jest w niej jakiś czujnik drgań?

W gumowej poduszce jest olej ( plyn czy tam nie wiem co :) W zaleznosci czy silnik jest zimny czy cieply poduszka :wink4: redukuje drgania silnika .

Opublikowano
  • Autor

To moje jest całe plastikowe i nie wydaje mi sie by w środku znajdował sie olej, nie wyglada mi to na szczelne zbytnio..

Panowie jak vagiem sprawdzić temperaturę silnika ?

Zdjecia sa w pierwszym poscie. 3 fotki

Opublikowano

Pasuje zrobic fotke tej wtyki no i jej numer :) Kazda czesc w aucie ma nabity nr katalogowy . Tak bedziemy pisac z tydzien zanim dojdziemy o co kaman :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Jest zdjęcie z pierwszym poście, 3zdjecia są trzeba przesuwać je, a numeru nie ma jak pisałem , ta cześć musi być częścią czegoś większego [br]Dopisany: 22 Październik 2011, 13:27_________________________________________________zdjęcia są w pierwszym poście, 3 fotki trzeba przesuwać do tylu. Numeru ani oznaczenia żadnego nie ma na czujniku , pewnie jest częściej od tego przewodu ,[br]Dopisany: 22 Październik 2011, 13:54_________________________________________________Hej, zdjecia sa w pierwszym poscie, 3 fotki trzeba przesuwac do tylu ( ztego co pamietam), na "czujniku" nie ma zadnego oznaczenia ani numer, z czego wnioskuje ze musi byc czescia od czego wiekszego,

Macie pomysly,

auto rano odpalio ale z trudem, zadymilo i tyle.

Opublikowano

Sprawdź sobie czy wąż wodny, na którym masz zamontowany ten niekompletny siłownik podciśnia idzie do chłodnicy paliwa. Wydaje się, że ten siłownik (brakuje w nim dekla wraz z króćcem przyłączenia wężyka podciśnienia) steruje przepływem cieczy chłodzącej do tej właśnie chłodnicy paliwa. W ETCE jest ten element oznaczony nr 48 (rysunek nr 121-41) lecz pisze tylko, że brak jest części zamiennej i brak zaznaczenia połączenia drugiego końca tego węża wodnego z chłodnicą paliwa :

TUTAJ

Opublikowano

... W ETCE jest ten element oznaczony nr 48 (rysunek nr 121-41) lecz pisze tylko, że brak jest części zamiennej ...

A to nie będzie przypadkiem to?:

zawor.th.jpg

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Sławku - dokładnie to. Kurcze nie mogłem tego rysunku znaleźć.

http://www.rmeuropean.com/Part-Number/Heater-Control-Valve-wClimate-Control-__4A0819809_MEC_6B9241A5.aspx

Ten zawór jest sterowny podciśnieniem poprzez taki sam elektrozawór jak ten, który steruje klapą gaszącą czyli taki sam jak N239. Musi być gdzieś jeszcze w komorze silnika chyba, że ktoś go całkowicie wywalił z układu podciśnień ale przynajmniej wtyczka do niego powinna gdzieś wisieć ale wtedy będzie zapisany jego błąd w Vagu.

Opublikowano
  • Autor

Dobrze Panowie, cos juz wiem.

Koledzy mieli racje jest to od poduszki silnika,

vag pokazal blad :

17996 - Zawory łożyskowania silnika-N144/145: przerwa

P1588 - 35-10 - - - Sporadyczny

i teraz tutaj znalazlem na inny forum wiadomosc

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=210562

blad z vaga 1 Fault Found:

17996 - Engine Mount Solenoid Valves (N144/N145): Short to Open Circuit

P1588 - 35-10 - - - Intermittent

I teraz tak czy mechanik sie pomylił, co do tego przewodu co idzie do chlodnicy, bo powiedzial ze wisialo obok i mialo tak sama srednice , czy to rzeczywiscie jest od

poduszek silnika - co teraz wydaje sie bardziej prawdopodobne, i dlatego nie chce palic dobrze na zimnym,

i jak dodam gazu do 3000 obr i zdjeme noge z gazu to slychac jak obroty dochodza w granicy 1500 takie klokotanie lekkie z silnika.

Co obstawiacie Panowie ??